Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha párom tudja/elismeri, hogy...

Ha párom tudja/elismeri, hogy önző megváltozhat?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt, de már kezd elegem lenni belőle.

Soha életemben nem találkoztam ennyire önző emberrel. Ha olyan kedve van mégcsak nem is foglalkozik velem, buta velem és hanyagol. Ezalatt az idő alatt, összetöri a szívem. Mivel semmi előzmény nélkül egyik-napról a másikra képes semmibe venni, megalázni. Napokig sírok miatta, nem tudom feldolgozni hogy hogy lehet ilyen. Beképzelem, hogy nem is szeret, azt is hogy talán megcsal. Majd miután "lenyugszik" ugy csinál mintha nem történt volna semmi. Előadja hogy mennyire szeret, tudja hogy önző de megváltozik és nem tudna nélkülem élni.

De kérdem én, amikor szenvedek miatta és fájdalmat okoz, akkor miért nem jut eszébe, hogy mennyire szeret?

2012. febr. 21. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog megváltozni.

Lépj ki ebből az ördögi körből!

2012. febr. 21. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

Nézd,ha szereted,valóban szereted,szeresd a jó és rossz tulajdonságait egyaránt.Egy kapcsolatban van amikor szükség van kompromisszumokra és toleranciára.Soha nem fogsz tökéletes pasit találni,ez egy buta ideálkép.2 év alatt kibuktak ezek az apró szegek a zsákból.Tudni kell kezelni a helyzetet,ha nem akarod,hogy zátonyra fusson a kapcsolatotok.Például van két javaslatom 2 különböző szemszögből megközelítve a problémát,

amikor látod,hogy megint "dilis" napja van,akkor ne nyaggasd,keress magadnak elfoglaltságot (barátnők,vásárlás,rokonlátogatás)

vagy:konkrétan kérdezz rá,hogy mi az oka?munkahelyi,családi probléma vagy veled van gondja?

És ne kezdj egyből gyanakodni,mert azzal csak rontasz a helyzeten.Ha bármi gyanús jelét észleled,hogy esetleg megcsal,inkább előbb próbálj megbizonyosodni arról,hogy valóban úgy van e és ha már bizonyítani is tudod előtte a feltevésedet,akkor állj elé ezzel a megcsalás dologgal.

De a helyedben nem a megcsalás témán indulnék el,hanem,hogy család/barátok/melóhely téren lehetnek bajok.

2012. febr. 21. 14:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én úgy érzem, hogy valaki nem tud kifordulni önmagából. Lehet, ha megerőlteti és összeszedi magát, akkor egy darabig menni fog a dolog, de nekem az a véleményem, hogy ő mindig is ilyen marad, mint amilyen most. Még csak 2 éve vagytok együtt, de már rengeteg fájdalmat okozott neked, akkor mi lesz később?

Persze azzal nem veszítesz semmit, ha megadod neki az esélyt, hogy bizonyítson!

2012. febr. 21. 15:00
 4/7 bánomisén ***** válasza:
73%

Hm... Nem biztos, hogy ez önzés. A férfiak máshogy működnek, mint mi, nők. Nekik időről időre szükségük van egy kis elvonulásra. Mi kibeszéljük a gondjainkat, bajainkat, ők meg magukban rendezik azokat. Utána meg visszatérnek a "barlangjukból", mintha mi sem történt volna.

Az én párom is ilyen, csak szól, mielőtt elvonulna, hogy ne legyen váratlan, én meg, amíg ő magával foglalkozik, addig magammal foglalkozom, barátokkal találkozom, elmegyek ide-oda. Végülis csak 2-3 nap az egész, de nekem is jól jön :-)

Olvasd el Dr. John Gray könyvét, valami olyasmi a címe, hogy A férfiak a Marsról jöttek, a nők a Vénuszról. Ő ezt a "jelenséget" részletesen taglalja és mindkét fél számára elfogadható megoldást is kínál. Ha a párod partner abban, hogy másképpen kezelje ezt a dolgot, akkor te is könnyebben tudod venni.

2012. febr. 21. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Aha, a Mars meg Vénuszos baromsággal jól átverte a média a nőket.

Kérdező, szerintem ezt te valahol tudod.

Ha szeretek valakit, nem okozok neki bánatot. Szándékosan semmiféleképp. Ha mégis megtörténik, őszintén megbánom és megkövetem.

Nézz magadba! Belül érzed, hogy tényleg szeret-e. Hogy tényleg nem akar-e megbántani, hogy őszintén ígérget-e.

2012. febr. 21. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is úgy érzem, hogy a Mars-Vénusz könyvek és hasonlók sokszor csak mentegetik a férfiak (egyes férfiak) bántó viselkedésformáit.

KOnkrét példák pontosítanák a helyzetet (miket csinál, amivel megbánt?), de összességében ez elég rosszul hangzik, ha ennyire elkeseredsz miatta.

A "hullámzó" viselkedés (azaz egyszer bunkó, aztán meg hirtelen megbánás, fogadkozás) sajnos jellemző a bántalmazókra. Mióta megy ez az ígérgetés? És változott valami?

Nem tűnik úgy, hogy nagy jövője lenne ennek a kapcsolatnak, de ha a párod valóban szeretne változtatni, talán pszichológus segítségét kellene kérnie.

Nagyon jogosan kérdezed ugyanis, hogy miért nem előre gondolkodik, és miért hiszi azt, hogy utólagos bocsánatkéréssel a bántás elintézhető. Pláne ha nem csak egy ilyen eset volt.

2012. febr. 21. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:

A kérdés a következő:vajon a párod szeret-e Téged őszintén egyáltalán?Szerintem erősen sanszos,hogy nem.Fájó ezt kimondani,de én is éltem át ilyet,és bizony a partnerem nem szeretett igazán ahhoz,hogy felülkerekedjen a saját bunkóságán.Ha szeretek valakit tiszta szívemből,azon vagyok,hogy semmilyen formában ne okozzak Neki fájdalmat.

Azonban,hogy lásd,van azért remény,elmondom,hogy ugyanezt a férfit kidobtam,elengedtem a fenébe,és hónapokig könyörgött a bocsánatomért.Hagytam,hogy bizonyítson,és amikor láttam,hogy rájött dolgokra,és valóban őszintén megbánta a dolgokat,adtam egy utolsó esélyt a kapcsolatnak,hiszen azt állította,rájött,hogy szeret.Azóta kicserélték,és azt hiszem,ez jó lecke volt Neki.

Talán Neked sem ártana kicsit elengedni ezt az önző embert,és rádöbbenteni dolgokra.Igazán akkor derülne ki,mennyire hajlandó küzdeni ezért a kapcsolatért.

2012. febr. 22. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!