Havi nettó 90ből, Pesten albérletben fenn tudom magam tartani?
igényes bérelt szoba rezsivel: ~38-45ezer ft
lepukkant kis garzon rezsivel: ~50-55ezer ft
igényes kis garzon rezsivel: ~62-68ezer ft
Lehet mérlegelni.
Kedves kérdező,
én is 90 nettót keresek, de elég kizártnak tartom,h egyedül fenn tudnék tartani egy albérletet.
Én szobát bérlek,igy jövök ki körülbelül 60-ból, most télen valamivel többől a fűtés miatt.
sajnos nem tartom valószinűnek,h egy saját albérletet fenn lehetne tartani Pesten 90-ből. Maximum ha nagyon spórolsz mindenen (beleértve az ételt is).
Mint tudjuk, 47 ezerből is meg lehet élni..
Na de félre a tréfát, kár illúziókat kergetni, 90-ből albérletben nem fogsz tudni megélni, még túlélni sem nagyon.
Hozzávetőlegesen leírom, mennyi a mi garzon+rezsink (2fő).
Garzon: 50000.
Áram: 9000.
Víz: 3000.
Gáz(fűtés, főzés, melegvíz): 9-12000.
Közösköltség: 7000. (35nm)
Ez alapból 78-81 ezer.
"aki azt mondja h 30ért nincsen albérlet, az normális? igaz, én tatabányán élek, de itt átlagban 30ért adják ki a lakásokat (bútorozattan, gépesítve mi is 30ért béreljük), itt ez az átlag. nem hinném h pesten ez a duplája lenne."
Kedves földim:)
Normális aki ezt mondja, akár hiszed akár nem, Bp-en dupla annyi az albérlet. Amikor én kerestem anno két éve, olyan csodás putrikat akartak kiadni 50-55 ezer forintért (+rezsi), hogy csak na. Végül 60+rezsiért találtunk egy gyönyörű lakást jó környéken, alacsony rezsivel és a szükséges berendezéssel. Jó, persze találtunk volna 35 ezer+rezsiért is valahol a "bozótosban" egy kellemes öröklakást, de arra nem tartottunk igényt. Akkor már inkább szobát béreltem volna egy normálisabb részen. Sajnos lakás ügyben van egy kis árkülönbözet. Nem csak albérletnél, hanem vásárlásnál is.
16m2-es lakás, na az nem semmi.
Én egy 24m2-esben laktam fél évig, nem gondoltam, hogy annál sokkal kisebb lakások is léteznek :D
És 40ezerért... :O
Mi 85ezerért adtuk ki a sashegyi 100m2-es kertes, erkélyes lakásunkat.. Csak mert régi építésű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!