Te elhagynád az országot, ha örökölnél 1,6 milliárd forintnyi dollárt, de az lenne a feltétele, hogy Miami-ban kell letelepedned?
mi lesz a házzal ha te nem mész ki?
amúgy havonta kb maradna 1 millió 60 ezred ... ennyit nem hiszem hogy valaha is fogsz keresni azzal, hogy otthon vagy :P
21.
Nem maradna annyi, mert a 90%-át vissza kell forgatnia a házba.
tényleg ne haragudjatok!! xP elszámoltam ...
akkor csak kb 500 ezer maradna havonta ...
Az érzelmi részhez nem tudod hozzászólni, de hiszek a matematika erejében.
Tehát ha jól értem, arról van szó, hogy ez egy élethosszig tartó elhatározás lenne.
A kp. bevétel havonta (160.000/6)26.700,- dollár.
Ebből kell megoldani az ingatlan fenntartását és karbantartását.
Honnan tudjuk, hogy megoldható -e ennyiből? Az elhalt tulajnak sikerült ennyiből?
Mi a megoldás arranézve, ha pl. felszabadul Kuba és elfogy az olcsó munkaerő Miamiban? Egyszóval, ha drágul a fenntartás az évek alatt.
Mi lesz a vagyonnal, ha az örökösnek beletörik a bicskája a fenntartásba?
Mi a háttere a járuléknak? Azt mi biztosítja és milyen feltétellel?
Lehet hasznosítani valamilyen formában az ingatlant? Csak eladni nem lehet vagy átalakítani sem?
Mi történik, ha az örökös visszautasítja? Kire száll a vagyon? Akire száll, azt is köti a végakarat?
Ha pl. az államra száll, aki eladhatja azt, akkor meg lehet velük állapodni, hogy mennnyiért hajlandó az örökös visszautasítani az örökséget.
15:52 /12: Nem keresek. :) De nem én örököltem, hanem egy kedves barátom. Tudja, hogy elfogadja az örökséget, de sírva hagyja itt az országot a három gyerekkel és (egy) feleséggel.
15:52 /13: Nem tudom még, hogy kap-e zöldkártyát, de nagyon friss még az élmény.
15:57 /15: Csak 1,6 milliárd Ft-értében van ez a dollár
15:57 /16: Az örökbehagyónak volt/van részvényekben fekvő befektetése is, onnan még várható éves rendszerességgel nyereség ill. osztalék. Nem tudom mennyi, de 20-30 ezer dollár nagyságrendben (évente).
15:58 /19: Jól megnevettettél. :)) És milyen jól írnak magyarul! :)
16:00: Ez esetben egy alapítvány fogja megkapni, ugyanezekkel a szabályokkal.
16:12: Köszönöm, nagyon jók a felvetéseid. Továbbítom őket.
Az tudható, hogy vígan teljesíthető ebből az összegből. Így a fenntartási költségek növekedése is bele van már kalkulálva a 90%-ba. A gazdasági irányítást az egyik bank kijelölt szakembere vezeti (bár ettől még én sem látom, miért ne következne be az, amit mondasz). A munka lényegi része, tulajdonosként ott lenni, mert a 9 fős személyzetet egy hozzáértő vezető irányítja, akire még az örökösök biztonsága rá van bízva. Az ingatlan átalakítható, akár hotelt is lehetne belőle csinálni.
16:13: Alapból nem olcsók arrafelé az ingatlanok, főleg, ha jó helyen vannak. Nem tudom az értékét, de az ingatlan és az ott lévő értékek együttesen érnek ennyit.
16:23: Az örökbehagyó alaposan végiggondolt mindent, csodálom is érte. A több mint 7,5 miilió dollárt egy olyan alapba helyezte, ahonnan atombombával sem lehet kirobbantani. Akkor sem lesz gond, ha megszűnik a dollár. Onnan érkezik az, ami biztos. Ami nem biztos, az meg a hab a tortára. Ha nincs krach, van pénz, ha van, akkor hab nélkül maradnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!