Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kolléganőkkel ezt hogyan...

Kolléganőkkel ezt hogyan oldanád meg?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik.

3 kolléganőmmel dolgozom együtt, pénteken ebédidőben leugrottam gyógyszerért, mivel fájt a fejem és a torkom

Viszont nap végén, két kolléganőm is ezekre panaszkodott, majd szombatra a másik is. Én hazamentem, mivel addigra pokolian éreztem magam, tehát influenzás vagyok, hívtak h bármi van menjek betegszabira ne fertőzzem őket tovább, de nekem szükségem van a pénzre, nem engedhetem meg magamnak, és a főnök se nézi jó szemmel. Mit tegyek

2012. febr. 19. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Hát ha úgy érzed, kibírod, mész dolgozni. Velük meg ne törődj, könnyen mondják, hogy maradj otthon, ha neked kiesne az a pár napi táppénz miatti pénz is. Esetleg, ha van rá módod, menj szabadságra, az mégsem akkora kiesés.
2012. febr. 19. 21:20
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem influenzával kimondottan bunkóság dolgozni menni és fertőzni a kollégákat. Nekik is szükségük van a pénzre!! Te egyedül maradsz otthon, ha fertőzöd őket, tömegesen fogtok, és a főnöknek az sem fog tetszeni. Az meg pláne nem, ha őt is megfertőződ.

Természetesen enyhe náthával vagy megfázással nem indokolt otthon lebzselni.

2012. febr. 19. 21:23
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

Beszélj a főnökkel, h mi legyen.

Ha otthon maradsz, akkor kiesel mint munkaerő.

De ha bemész, akkor lehet, h mindhárman kiestek.

Te szívesen mennél dolgozni, de a kolléganőid nem akarják, hogy megfertőzd őket.

Bízd rá a döntést.

2012. febr. 19. 21:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nap végén a kollégáidnak is hasonló tüneteti voltak, akkor teljesen mindegy, hogy mégy-e dolgozni, mert akkor már régen elkpaták a fertözést.
2012. febr. 19. 21:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a beteg embereket haza is küldték. Ha nem tudsz kivenni szabadságot(Tanár vagy? Akkor főleg ne dolgozz betegen!), marad a táppénz, ez van. Immunerősítést mindenképpen kezd el viszont, hogy elkerüld legközelebb az ilyeneket:).
2012. febr. 19. 21:35
 6/12 anonim ***** válasza:
27%
Első vagyok. Le lehet szavazni, attól még szerintem egy vacak kolléga ne mondja meg, hogy ki marad otthon, ki nem. Ha a főnök elengedi, akkor maradjon. Sok helyen nem tolerálják ezt, nyilván a lepontozóknál ez nem így megy, irigylem őket! Engem, mikor vérző, gennyes, gyulladt mandulával, 39°-os lázzal és lábdagadással megfenyegettek, ha nem túlórázom, ki leszek rúgva... Szóval könnyen pofázik az, akiknél mindent lehet munkahelyen!
2012. febr. 19. 21:38
 7/12 A kérdező kommentje:
Első: Én nem pontoztalak volna le, elvileg azt mondják hogy én vittem be a bacikat, de néhány óra múlva már ők is érezték és ezért bárki behozhatta:(
2012. febr. 19. 21:44
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Első,rossz oldalról közelíted meg. Te kifogtál egy szemét főnököt. De nem az a normális.

Normális munkahelyről a fertőző beteget még haza is küldik, hogy ne fertőzze össze a többieket is.

2012. febr. 19. 21:45
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

"Első,rossz oldalról közelíted meg. Te kifogtál egy szemét főnököt. De nem az a normális.

Normális munkahelyről a fertőző beteget még haza is küldik, hogy ne fertőzze össze a többieket is."

Szemét munkahelyet fogtam ki! De én azt is megértem, ha valaki a pénz miatt nem marad otthon, én ezért jártam be betegen két hónapig (nem fertőző jellegű betegség! csak nekem volt sz*r). Most komolyan, ki teheti meg a mai világban, hogy 1 táppénzre menjen? Valahol emiatt már nincs arra a hónapra cafeteria és még -10 minimum a fizetésből. És a kolléga hogy magyarázhatja meg ennek az embernek, hogy márpedig maradjon otthon. És honnan teremti elő majd a hiányzó pénzt a családi kasszába, ha mondjuk hónapról-hónapra élnek?

2012. febr. 19. 21:59
 10/12 anonim ***** válasza:
*1 hét táppénzre
2012. febr. 19. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!