Számodra melyik a fontosabb: a szerelem vagy a munka/karrier?
Nem kell semmi különösre gondolni.Csak úgy általában, melyik "dolog" fontosabb az életedben?
A családod(ha vannak saját gyerekeid), a szerelmed(ha van férjed) és a közös életetek, vagy a munka, a karrier, hogy elérj valami nagyot, hogy sok pénzt keress stb?
Jelenleg a karrier, de feladnám a szerelemért.
Én is reménytelennek érzem a rajongásomat valki iránt.
Számomra a karrier.
Nem általánosítok, ez csak rám érvényes, mielőtt nekem ugranátok. Engem a párkapcsolat lefáraszt, nem tudok önmagam lenni. A munkámban kiteljesedhetek és szárnyalok, viccesen hangzik, de megvalósítom önmagam. Alkotok.
Egyértelműen a családom. Bár egyenlőre még csak ketten vagyunk. A munkámba is szeretnék sikeres lenni, de olyan hétköznapi mértékben. Amúgy a hivatásom is családról szól, mert óvónő vagyok...
23N
Én imádom a szakmámat és nem azért tanultam ennyi évig, hogy utána a kukába vágjam az egészet, még is úgy érzem, hogy a párom javára billen a mérce. Számomra nagyon fontos a karrier, de a párom és ezzel együtt majd a kis családom (hiszen jelenleg "még nincs") is iszonyatosan fontos és ha választanom kéne, akkor biztosan őt választanám, de a karrieremet képtelen lennék teljesen feladni.
Pl. párom szeretne külföldre költözni, de tisztában van vele, hogy én csak akkor tudom mindenféle rossz érzés nélkül követni, ha olyan helyre megyünk, ahol én is tudok érvényesülni és nem törjük már most ketté az én karrieremet. Szóval számomra fontos, hogy ez a két dolog valahol egyensúlyban legyen. Nem akarok én éjjel nappal dolgozni, nem akarok milliomos lenni, de szeretnék ebben a szakmában dolgozni, szóval mondhatnánk azt, hogy egyiket sem tudnám feladni a másikért! Szerelem és család nélkül nem érne semmit az anyagi biztonság, ugyanakkor a szakmám nélkül is kicsit üresnek érezném magamat belül, bár kétségívül még mindig inkább a család, mint a munka, ha nagyon nagyon nagyon muszáj választani, de adja az ég, hogy sose kelljen.
Sz@rok a karrierre. Az csak illúzió. Az imperialista világ marketing terméke, hogy elhitessék veled, érdemes miért eldobnod a családot, a barátaidat, hobbidat és egyéb dolgot ami boldoggá tesz. Így csinálnak emberekből biorobotot, egyesek meg önként és dalolva mennek, mert azt hiszik így értékesebb tagjai a társadalomnak. De tévednek. Akkor is tévednek mikor azt hiszik ettől boldogok, hogy "karriert" építenek. Mert mikor megöregszenek egyszer csak kidurran a lufi és nem marad a helyén semmi csak üres levegő, ami után kapkodnak majd.
Úgy is el lehet érni valami nagyot, ha nincs karriered.
A pénz meg...egy szintig megéri, aztán már mérlegelni kell. A legfelső szinten a legjobb, mert ott van pénzed és időd is, de oda születni kell.
Amúgy nem vagyok ám mindig ilyen elvont csak hétfő van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!