Miert ut meg allandoan, akarmilyen kis nezetelteres soran a 17 eves noverem?
En 16 eves lany vagyok. Az elobb ugy megrugott, hogy alig tudok raallni a jobb labamra. Az ok: szerinte tul sokat ettem a nutellabol. Rengetegszer elturtem mar neki, ha kocsognek vagy akarmi masnak hiv, fel sem veszem, de ma visszautottem. Anya elott ugy allitja be, hogy en kezdtem az egeszet - es o hisz neki. Tegnap veresre karmolta a labamat, mert nem engedtem elore a wcnel - marmint nem anya (:
Nem csak fizikailag szokott bantani, azt mondja, en buta vagyok es csunya, nem fogom vinni semmire, majd neki kell engem eltartania. Tudom, hogy ez nem igaz, de olyanokat mond, amitol en is felek - peldaul hogy nem vagyok eleg jo a tovabbtanulashoz. O lenne az utolso ember, akihez fordulnek, nem is szeretem, es azthiszem soha nem is szerettem. Per pillanat egyedul gyuloletet erzek iranta, amikor nincs velem, akkor pedig teljesen kozombos.
Bocsanat a hosszu es ertelmetlen kerdesert, de a baratnoimnek szegyenlem elmondani.
Es csak hogy meglegyen a kerdes-jelleg; mit tegyek?
Keress egy megbízható rokont, nagynéni, nagybácsi, akinek a véleményére adnak a szüleid, akinek van tekintélye, és neki mondd el, és mutasd is meg a karmolásokat és a rúgás nyomait. Ha ő beszél a szüleiddel, vagyis "kitudódik" a családi "titok", a szüleid komolyan fogják venni. Amíg családon belül marad az erőszak, addig mindig te fogsz először "vissza"ütni.
Ha nincs ilyen rokon, akkor lehet az osztályfőnököd vagy a barátnőd szülei, ha ismered őket és jóban vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!