Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? Jó...

Mit tennétek a helyemben? Jó lenne tudni, hogy más is van ilyen cipőben!

Figyelt kérdés

29 éves lány vagyok.Szüleimmel lakok. Volt néhány párkapcsolatom, de összeköltözés egyikkel sem. Jelenleg szingli vagyok (az előzővel 5 évig voltam és semmi előrelépés, így kiléptem belőle). Már cinknek tarom, hogy a szüleimmel élek/éljek!De egyszerűen rájuk vagyok szorulva, mert a "kis" pénzemből nem jövök ki. Próbálok nekik segíteni, vagy kevesellik, vagy belekötnek!Mivel az ő házuk, nekem semmibe nincs beleszólásom, nem tehetek szóvá semmit, csak tűrhetek!És ez baromi nehéz, mert azért nekem is vannak véleményeim és nehéz magamban tartani (a béke kedvéjért), de vannak napok hogy kiborul a bili!Meg ugye 2 dudás nem fér meg 1 csárdában. Olykor sajnálom anyumat mikor vitatkozunk, de ő egy olyan személy aki "hülyének" nézi a másikat, még akkor is ha annak van igaza!És én ezt nehezen viselem! És mindenről meg van a véleménye> majd megtudod, ha elköltözöl..., majd meglátod...!Herótom van ettől!! Apámmal jól kijövök (bár olykor anyám mellé áll, ami a részéről érthető)

Szeretnék már külön lakni, akár a párommal, hogy főzzek, mossak, takarítsak rá..!

Vélemény?

2012. febr. 19. 13:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, az lenne a természetes, ha elköltöznél végre, szerintem ezt is várják el. Viszont egyedül, szülői segítség nélkül szinte lehetetlen egy háztartást fenntartani. Albérletre költeni pénzkidobás lenne. Igazából az lenne az ideális, ha félretennéd a pénzedet, rezsibe persze szálljál be, és akkor lesz tőkéd, ha családot akarsz. Nagyon nehéz lehet így együtt élni, ha nem látnak otthon szívesen :(
2012. febr. 19. 13:57
 2/14 anonim ***** válasza:
Én 19 évesen különköltöztem albérletbe, nem hiszem el, hogy neked 29 évesen ne menne. Elszántság kérdése.
2012. febr. 19. 13:58
 3/14 anonim ***** válasza:

Én is 18 évesen hagytam el a szülői házat. 3 barátnőmmel együtt kivettünk egy albérletet, így a rezsi és az albi díj 4 felé osztódott. Ha egyikünk nem tudott dolgozni pár hónapig, nem volt túl nagy gond.

Szerintem a szüleid "fű alatt" azt szeretnék, hogy önállósodj, oldd meg az életed valahogy.

Én kb. egyhavi költőpénzzel hagytam ott a szülőfalumat anno...

2012. febr. 19. 14:08
 4/14 anonim válasza:

Ismerős a történeted, sajnos ez nem csak elszántság kérdése, szerintem sokkal jobban függ az anyagiaktól.

Nagyon jó annak, aki 19 évesen rendelkezik annyi tőkével, hogy külön tudjon költözni, a mai világban.

Mi is párommal, tervezgetjük, hogy össze költözünk, de sajnos ez nagyon soká fog eljönni, mert mindkettőnk szülei mezei munkás emberek, nem tettek (nem tudtak) félretenni, milliókat.Mi meg ugye, nem keresünk annyit, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Az meg, hogy albérletbe menj, hátigen... eléggé pénz kidobás lenne, főleg ha nem több 100.000 Ft a fizetésed.

Nem hiszem, hogy akkor tudnál spórolni.

2012. febr. 19. 14:16
 5/14 anonim válasza:
Persze, ha összefogsz valakivel az más, de mégsem ugyan az szerintem amire vágysz.
2012. febr. 19. 14:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Össze kell fogni másokkal, barátnőkkel, szomszéddal, unokatesóval, akárkivel! Vagy betársulni szobabérlőnek egy kétszobás lakás egyik szobájába. Valahol muszáj elindulni.
2012. febr. 19. 14:18
 7/14 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Mi 4 évig éltünk így a lányokkal. Életem egyik legszebb 4 éve volt ez. Nem mindegy, kikkel fogsz össze, és hogy fogod fel az egészet. Ha eleve úgy indulsz neki, hogy fúúú, de rossz lesz, távol otthonról, idegenben, anyuék nélkül, úgy rossz. De mi pld. úgy indultunk anno neki, hogy buli lesz, végre egyedül, önállan fogunk élni! :)

Más kérdés, h télleg nehéz találni olyanokat manapság, akik korban is és gondolkodásban is stimmelnek hozzánk. De azért sok sikert a kérdezőnek!

2012. febr. 19. 14:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Én vagyok az, aki 19 évesen költözött külön. Egész életem diákmunkáiból sportoltam össze kb. 100000 forintnyi tőkét, ezzel mentem Pestre. Egy szerencsém volt, olyan albit találtam, ahol nem volt kaució (mondjuk olyan is volt, de kibírtam míg nem tudtam tovább költözni). Semmi támogatást nem kaptam a szüleimtől. Munkát is csak Pesten kezdtem el keresni, a kérdezőnek meg gondolom csak van munkahelye 29 évesen, talán jobb is, mint nekem 19 évesen lehetett.

Úgyhogy szerintem össze lehet spórolni egy kis tőkét, aztán bele kell vágni. Ha akar valamit az ember, akkor sok mindent kibír érte. Én is kibírtam, hogy olyan lepukkant lakásban laktam az első fél évben, hogy utáltam hazajárni, de ezt tudtam megfizetni. Keményen dolgoztam, kerestem a lehetőségeket, és tovább tudtam lépni...

2012. febr. 19. 14:28
 9/14 anonim válasza:

Hát igen, még sulis években könnyebb lett volna.

Nekem volt egy időszak, mikor az ország másik végén dolgoztam, kaptam szállást, az se volt annyira rossz :), új környék, új emberek.(csak később a pénzt keveseltem és haza jöttem mást csinálni :D)

Esetleg ha van ilyen lehetőséged, azt is érdemes megfontolni.

2012. febr. 19. 14:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Huhh, nem összesportoltam, hanem összespóroltam :))
2012. febr. 19. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!