Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A magyar anyák miért olyan...

A magyar anyák miért olyan panaszosak, a férfiak nagy része miért nem segít eleget, egyedülálló módon M. O. -on maradhatnak a legtovább otthon a gyerekekkel az anyák mégis olyan sokszor problémáznak mindenen?

Figyelt kérdés
Mióta Amerikában élek és gyerekekre vigyázom, nagyon sok szülőt megismertem és itt átlag 3 hónap után a gyerekszülés után visszamennek az anyák dolgozni, persze van is lehetőségük, meg kényszer is, hiszen az állam csak erre a 3 hónapra ad támogatást, de valahogy mégis azt látom a gyerekek teljesen egészségesek, talpraesettek, nagy az összetartás a családban és rendszeresen tapasztalom, hogy a férfiak házimunkát végeznek, sőt legtöbbször a férfi főz otthon, ezt otthon nagyon ritkán tapasztaltam. Itt a nők munka után még a gyerekekkel foglalkoznak, úgy járnak dolgozni, hogy 8-10 órás munka után még a kisbaba felkel sírni este, akkor megetetik, megnyugtatják, reggel korán pedig irány a munka. Ettől nem rosszabb anyák, imádják a gyerekeiket, csak menniük kell, hiszen kell a két fizetés és nincs állami támogatás. Otthon meg olyan sokszor panaszkodnak az anyák, hogy nem tudtak este pihenni, főzni kell, blabla, amit megértek, hogy nem könnyű, de nyugaton a nők a két kezüket összetennék, ha legalább fél évre otthon maradnának.
2012. febr. 19. 06:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
59%

ma 08:17

Én nőként pontoztalak le. Nem kell mindenért a férfiakat okolni. Te választottál magadnak olyat aki nem segít.

Legközelebb jobban válassz. Nem kötelező olyannal maradni aki nem megfelelő partner a házasságban és gyereknevelésben.

2012. febr. 19. 09:08
 12/28 anonim ***** válasza:
61%

Erről eszembe jutott a tegnap este.

Férjem megkért este 7 kor, hogy süssek neki szalakális sütit azzal a spéci krémmel amit úgy szeret. Mondom rendben, aki kicsit is ért a sütéshez az tudja, hogy ez nem éppen 2 perces sütemény, de hogy másnap reggel tudjon enni muszáj megcsinálni előző este.

8 kor még nem voltam kész, mert a krém végén jártam. Nálunk ekkor van fürdetés, 1 éves kisfiunk van. Megkértem az apukát, hogy kezdje el a fürdetést, mert éppen a tojáshabot vertem így azt nem hagyhattam félbe, a gyerek meg nagyon álmos volt. Semmi nem sikerült neki, csak azt hallottam, hogy káromkodik, kiabál a gyerekkel. Kijön csupa vizesen és közli, hogy ő neki elege van már a gyerekből. Mondtam neki, hogy akkor te aztán ne akarjál több gyereket ha egyel sem bírsz. ( Mivel én nem akarok, nagyszerűen lefoglal és ledarál az egy szem kisfiam a nap végére, de ezt nem tudja elfogadni a férjem.) Erre azt mondta, hogy NEM AZ Ő DOLGA ez és igen is legyen több gyerek, nekem kell fürdetni.

Csak azt nem tudom melyik kezemmel mikor épp azt a sütit csinálom amitől undorodom, mert ammóniaszaga van és csak ő eszi.

Szóval ennyit sem képes segíteni.

Igen tudom, hogy előbb kellett volna gondolkodni kihez megyek hozzá. De én szeretem őt még ha önző is néha, viszont ennek tudatában nem vállalok még egy gyereket. Ha akar menjen máshoz, mert nekem nem segít. Hozzáteszem 1 hete szabadságon van, mikor a héten van 2-3 szabadnapja még ennyit se kérek tőle.

2012. febr. 19. 10:30
 13/28 anonim ***** válasza:
89%
Mert nincs fárasztóbb, mint egész nap otthon lenni, monoton gyereknevelés-háztartási teendők között. Én összetettem volna a 2 kezem, ha néha valaki vigyáz a gyerekekre, és mehetek dolgozni, mást csinálni, árkot ásni, mit bánom én,hát még elismerést szerezni, pénzt keresni, hasznosnak lenni. Nem állandóan főzni-mosni-takarítani-kisautót tologatni, közben meg aggódni, lesz-e ezek után munkám? Amúgy szerintem kb. 1.5 éves koráig a gyereknek tényleg jó, ha otthon van vele anyja, mamája, esetleg apja, de tovább felesleges, csak rákényszerülünk...(munka sehol, főleg ami mellett a gyereket is tudjuk ellátni, bölcsőde sehol, bébiszitterre meg el is megy a fizetés, ráadásul bármikor bemondhatja az unalmast.)
2012. febr. 19. 12:19
 14/28 anonim ***** válasza:
78%

12-e! Én tuti a fejére borítottam volna azt a sütikezdeményt.

Többek közt ezért sem lesz férjem, mert én nem leszek senki házicselédje, aki még pluszban meg se becsüli a munkámat.

2012. febr. 19. 12:39
 15/28 anonim ***** válasza:
85%
kulfoldon elek itt is hamar visszamennek dolgozni a nok megis szepen felnonek a gyerekek es onalloak lesznek mar 18 eves korukra.itt nincs olyan hogy a 18-20 eves meg otthon lakik, itt mar elik sajat eletuket. mondjuk itt skandinaviaban mindenki kiveszi a reszet a munkabol es a gyereknevelesbol is. itt nincs olyan hogy az apa nem csinalja meg ezt vagy azt. csak a magyar ferfiak olyan maradiak es lustak hogy a gyerekneveles a no dolga, meg a sutes fozes, haztartas is...
2012. febr. 19. 12:45
 16/28 anonim ***** válasza:
89%

Mert Magyarországon meg vannak az alapok rá, hogy bármelyik 18 éves rögtön suli után munkába pottyanjon... Tényleg...

Most megint jöhetnék azzal, hogy még az önkéntes munkára sem hívtak vissza...

Fölösleges bárkire is fröcsögni, ez nem a társadalom hibája, hanem a kormányé.

Nincsenek óvodák, nincsenek bölcsődék, és még mindig olyan világot élünk, ahol ha befizeted a gyereknek az ebédet, még az sem garancia arra, hogy kapni is fog belőle.

Igen, a magyar anya inkább érzi biztonságban a gyerekét maga mellett, mintsem hogy az állam kezébe adja.

2012. febr. 19. 12:55
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

A választásra reagálva, egy új hozzászóló vagyok: az emberek gyökeresen meg tudnak változni. Emlékszem a legjobb barátnőm esetére, aki kifogott egy arany férfit, mindannyian irigyeltük, mindenben segített, kedves volt, vicces és ráadásul még jóképű is.

Aztán szép lassan átcsapott egy rendetlen, nem túl segítőkész emberré. Szegény barátnőm otthon volt a picivel és ugyanaz történt vele is, mint aki itt válaszolt, hogy nem segített semmit a férfi, mert ugye ő egész nap csak otthon van a gyerekkel...

Szóval teljesen mindegy, hogy választunk, az emberek változnak, változhatnak, keményen.

Itthon meg sok anyának lehetetlen otthon hagyni a gyereket, vagy beiratni egy bölcsibe, rengeteg pénz és, mint tudjuk nem sokan keresnek annyit, hogy ezt megengedhessék maguknak.

2012. febr. 19. 13:43
 18/28 anonim ***** válasza:
16-os valaszolo,persze lehet azon vitatkozni hogy masok a korulmenyek de ha megnezed a magyar feriak tobbsege milyen akkor lathatod hogy annak az anyagi dolgokhoz semmi koze. egyszeruen a nok majomszeretettel szeretik a gyerekeiket es anyuci pici fiat nevelnek beloluk, aki nem kepes meg egy tanyert sem elmosni, a tobbi hazimunkarol meg ne is beszeljunk. ok azok akik hazamennek a munkabol nem csinalnak semmit azzal a cimszoval hogy a hazimunka a no dolga na meg a gyerekneveles is. ezek azok a pasik akik a leheto legtobb ideig a szuloi hazban laknak bar megtehetnek hogy kulonkoltozzenek na de otthon kenyelmesebb. itt skandinaviaban ilyet nem nagyon latsz
2012. febr. 19. 13:50
 19/28 anonim ***** válasza:
82%

Még annyi jutott eszembe, hogy manapság kicsit irreálisak az elvárások az anyák felé. Két hónappal szülés után már járjon össze a barátokkal/munkatársakkal, legyen soványabb mint szülés előtt, mindig ragyogjon a lakás és legyen főtt kaja, a baba aludja át az éjszakát a saját ágyában. A szex legyen jobb és több mint szülés előtt, lehetőleg már a 6. héttől. Sok férfi sajnos elhiszi, hogy ez a természetes és az ő felesége a lusta kivétel.

Ja, és mindezek mellett anyuka természetesen szoptasson is!

Nem csoda, hogy kiborulnak a nők. Nekem az egyik munkatársam szólt, hogy azért van még rajtam pár kiló plusz (3 hónapos volt a kisebbik lányom). Én meg visszaszóltam, hogy ő csak 22, nincs gyereke mégis több van rajta, mint rajtam.

Én szerencsére nem vagyok ilyen érzékeny, de ez sokakat kiakaszt és panaszkodnak :-(

2012. febr. 19. 18:36
 20/28 anonim ***** válasza:

" Mióta Amerikában élek és gyerekekre vigyázom, "

no, itt a válasz a kérdésre: Amerikában jut pénz gyerekfelvigyázóra.

A magyar anyák meg (a nagy többség) nem engedheti ezt meg magának.

http://www.youtube.com/watch?v=HcDsspLxs5o

Nézd meg a 4. perctől!!!

2012. febr. 19. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!