Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összevesztem a szüleimmel!...

Összevesztem a szüleimmel! Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Havi bevételünk 200ezer forint. A rezsi ebből 120 (pedig egy kis régi lakásban lakunk, csak éppen a közös költség 30e, a víz 20e, a fűtés 30...)

Marad 80e. Amiből szerintem elég nagy lábon élünk. Például a testvérem havi edzőtermi bérlete 10ezer, csak a Nestlé vizet issza meg, de legalább napi 4 üveggel, minden nap Starbucksba jár az legalább neki napi 800Ft. Állandóan mínuszba vagyunk és az apukánk a bankba jár kivenni a tartalékokból...

Ha megemlítem ezt a tesómnak, vagy nekik én vagyok a bűnös.

2012. febr. 18. 16:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
szereljetek be saját víz órát és máris nem lesz 30 ezer a közösköltség!
2012. febr. 18. 16:50
 12/19 anonim ***** válasza:

Igenis irdatlan magas a rezsi, pofátlanul sokat akarnak mindenhonnan lenyúzni az emberről!Mi másfél szobás lakásban lakunk 3-an.Csak akkor vesszük nagyobbra a fűtést, mikor mínusz 10 körül van, hogy épp meg ne fagyjunk, mégis 35000 a gázszámla!Ez iszonyú sok, ahhoz képest, hogy állítólag 47000-ből szépen meg lehet élni.Nos, ha valaki csak gázt használ, villanyt, vizet nem, és nem is eszik, akkor esetleg...

Testvéred szerintem marhaságokra költ feleslegesen.Szerintem ezek nélkül a "szokások" nélkül is lehet normálisan élni.Például 10000-ért már vehetne pár kondicuccot(súlyzó, stb)és azokkal otthon is tornázhatna, az csak egyszeri kiadás.A drága ásványvíz meg ugyan olyan mint az olcsóbb, felesleges azt venni.

2012. febr. 18. 16:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Neked van igazad!
2012. febr. 18. 16:54
 14/19 A kérdező kommentje:
És ezt hogy magyarázzam el a szüleimnek és a tesómnak?
2012. febr. 18. 16:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát a tesód a Starbucks-ot fizesse magának, az messzemenően luxuskategória...
2012. febr. 18. 17:03
 16/19 anonim válasza:

Nem tom hol éltek...

Kevesebb, mint 50e a rezsi, 3-5e a közös költség??

Bár nálunk "csak" 11e a közös, és szintén "csak" 80e a rezsi, de simán el tudom képzelni, amit a kérdező mond.

Pedig Pesten élek, és nem valami szuper környéken.

Nem tudom ti hol éltek, de nem csak a tévének kell hinni...

2012. febr. 18. 17:37
 17/19 anonim ***** válasza:

"Nem tom hol éltek...

Kevesebb, mint 50e a rezsi, 3-5e a közös költség?? "

Budapesten, lakótelepen. 56 nm. Közös költség 7700 Ft, vízóra van. A fűtés most nagyon megdobja, nyáron az jóval kevesebb. Nekem a lakásbiztosítással együtt átlag 50 ezer (nyáron 40, télen 60)

A kérdezőnek: A szüleid nem látják hogy ez így nem fenntartható? Le kell ülni és kiszámolni, mennyi a bevétel, és utána leosztani mire mennyi jut. Én csinálok egy egyszerű éves kalkulációt excelben, az is hogy mikor vannak ajándékozós ünnepek, szülinapok és iskolakezdés, utána addig nyújtózkodom ameddig a takaróm ér.

2012. febr. 18. 20:58
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem pesti lakás:

Közös költség: 3-5000ft (téli/nyári)

meleg víz+ fűtés: nagyon hideg hónapban volt már 49 ezer is (távhő)

internet kábeltv: 8000 ft

áram: 14 ezer

hideg viz: ez az egyetlen amit nem tudok de kb 6 ezerkörül

azért olyan magas nektek a közös költség mert benne van a hideg viz amit így számolnak ki: megnézik a fő víz órán a vizállást, levonják belőle azokat a lakásokat ahol van külön vizmérő, és a maradékot elosztják azok között akiknek nincs külön viz óra...

lehet nem is használtok annyi vizet, mint amennyit fizettek, és a szomszéd töbletét ti fizetitek ki.

2012. febr. 18. 21:07
 19/19 anonim válasza:
Oké, ez így mind szép és jó, de nem értem az előbb miért nem tudtátok ilyen normálisan leírni, miért kellett rögtön lehordani a kérdezőt...?
2012. febr. 18. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!