Összevesztem a szüleimmel! Kinek van igaza?
Havi bevételünk 200ezer forint. A rezsi ebből 120 (pedig egy kis régi lakásban lakunk, csak éppen a közös költség 30e, a víz 20e, a fűtés 30...)
Marad 80e. Amiből szerintem elég nagy lábon élünk. Például a testvérem havi edzőtermi bérlete 10ezer, csak a Nestlé vizet issza meg, de legalább napi 4 üveggel, minden nap Starbucksba jár az legalább neki napi 800Ft. Állandóan mínuszba vagyunk és az apukánk a bankba jár kivenni a tartalékokból...
Ha megemlítem ezt a tesómnak, vagy nekik én vagyok a bűnös.
Igenis irdatlan magas a rezsi, pofátlanul sokat akarnak mindenhonnan lenyúzni az emberről!Mi másfél szobás lakásban lakunk 3-an.Csak akkor vesszük nagyobbra a fűtést, mikor mínusz 10 körül van, hogy épp meg ne fagyjunk, mégis 35000 a gázszámla!Ez iszonyú sok, ahhoz képest, hogy állítólag 47000-ből szépen meg lehet élni.Nos, ha valaki csak gázt használ, villanyt, vizet nem, és nem is eszik, akkor esetleg...
Testvéred szerintem marhaságokra költ feleslegesen.Szerintem ezek nélkül a "szokások" nélkül is lehet normálisan élni.Például 10000-ért már vehetne pár kondicuccot(súlyzó, stb)és azokkal otthon is tornázhatna, az csak egyszeri kiadás.A drága ásványvíz meg ugyan olyan mint az olcsóbb, felesleges azt venni.
Nem tom hol éltek...
Kevesebb, mint 50e a rezsi, 3-5e a közös költség??
Bár nálunk "csak" 11e a közös, és szintén "csak" 80e a rezsi, de simán el tudom képzelni, amit a kérdező mond.
Pedig Pesten élek, és nem valami szuper környéken.
Nem tudom ti hol éltek, de nem csak a tévének kell hinni...
"Nem tom hol éltek...
Kevesebb, mint 50e a rezsi, 3-5e a közös költség?? "
Budapesten, lakótelepen. 56 nm. Közös költség 7700 Ft, vízóra van. A fűtés most nagyon megdobja, nyáron az jóval kevesebb. Nekem a lakásbiztosítással együtt átlag 50 ezer (nyáron 40, télen 60)
A kérdezőnek: A szüleid nem látják hogy ez így nem fenntartható? Le kell ülni és kiszámolni, mennyi a bevétel, és utána leosztani mire mennyi jut. Én csinálok egy egyszerű éves kalkulációt excelben, az is hogy mikor vannak ajándékozós ünnepek, szülinapok és iskolakezdés, utána addig nyújtózkodom ameddig a takaróm ér.
Nem pesti lakás:
Közös költség: 3-5000ft (téli/nyári)
meleg víz+ fűtés: nagyon hideg hónapban volt már 49 ezer is (távhő)
internet kábeltv: 8000 ft
áram: 14 ezer
hideg viz: ez az egyetlen amit nem tudok de kb 6 ezerkörül
azért olyan magas nektek a közös költség mert benne van a hideg viz amit így számolnak ki: megnézik a fő víz órán a vizállást, levonják belőle azokat a lakásokat ahol van külön vizmérő, és a maradékot elosztják azok között akiknek nincs külön viz óra...
lehet nem is használtok annyi vizet, mint amennyit fizettek, és a szomszéd töbletét ti fizetitek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!