Mi a véleményed az egykékről?
Néha belefutok itt is egy-egy olyan beszólásba, hogy "hülye egyke" és hasonlók. Miért ennyire negatív a vélemény az egykékről? Neked milyen előítéleteid vannak velük szembe? Te egyke vagy vagy van egyke ismerősöd? Egyből "levágod" valakiről hogy egyke?
Nekem nincs tesóm (bár sokan meglepődnek ezen, általában mindig legalább egy bátyót "hisznek" mellém). Magammal szemben még nem találkoztam ilyen előítélettel (tehát nem kaptam meg soha, hogy "hülye egyke"), de azért rossz ilyeneket olvasni...
Szerintem minden a szuloktol fugg, hogy milyen lesz a gyerek.
A parom egyke, de semmi nem utal erre, nem onzo, sot nagyon sokat segit masoknak, anyagilag is. En nem is jott, hogy elhigyem, hogye egyke mert tok atlagosan viselkedik :))
Viszont a batyam ugy kepzeli mindha az o volna a vilag kozepe, mi 4 en vagyunk testverek de o ugy csinal mindha mi nem is leteznenk, nem is beszel egyikunkel sem :(
Ja! Nekem is csak egy szem lanyom van, (egyelore) de o sem viselkedik onzoen, nem is engednem :))
Tehat minden a szuloktol es a nevelestol fugg!
en nem vagyok egyke, van egy ocsem 5 evvel fiatalabb. nalunk gyerekkorban a gond inkabb a nagy korkulonbseg volt. igazan egyutt jatszani sosem tudtunk. sokat vitaztunk. aztan mikor felnottunk kozelebb kerultunk meg bulizni es nyaralni is elmentunk egymas barati tarsasagaval. ez jo volt. mindaddig mig tesom ossze nem szedett egy onzo noszemelyt. ez a no nem egyke van testvere igaz joval idosebb mint o, megis baromi egy onzo csaj. laktak velunk egy par honapot boven eleg is volt beloluk jobban mondva a csajbol. mindent csak maganak akart, a hutobol kievett mindent nem lenyeg h a masiknak marad-e holnap reggelire vagy ebedre, lenyeg h o neki tele lett a nagy bendoje. Vasarolni azt mar lusta volt. amikor anyu raszolt h azert mondjuk nekem is maradjon vacsira mert en kesokig dolgozom megvolt sertve h ki lett oktatva. persze ebbol vita tamadt ocsem es koztem es azota nem is vagyunk olyan jo viszonyba. bar igyekszem segiteni tesomat, de igazan nem anyagilag mert a felesege egy szamito emberke.
en azert orulok h van tesom h tudom h nem vagyok egyedul a nagyvilagban. mar jo par eve kulfoldon lakom es lettek itt barataim, megis olyan maganyosnak ereztem a csaladom hianya miatt. Most h itt vannak maskeppen viselkedek emberkapcsolatokban is nem vagyok olyan rideg sokkal rugalmasabb lettem.
Anyum pl egyke, kesei baba volt nagyinak nem lehetett tobb. Anya mindig hianyolt egy tesot, akivel jatszani majd kesobb beszelgetni, eljarkalni tudna. ezert dontott ugy h ket gyerek. Pl o nem onzo. apam felerol nagyanyam nem volt egyke megis onzo volt.
Parom nagy csaladbol valo, 4-en vannak tesok, abbol ketto testvere eleg onzo. Parom szerencsere nem az, egy nagyon joszivu josagos ember.
Mi nagy csaladot szeretnenk legalabb 3 gyerkoccel. aztan majd elvalik mi lesz ebbol. de egy kistesot mindenkepp szeretnenk a picinknek, lehetoleg nem nagy korkulonbseggel.
tehat tenyleg nagyon sok fugg a nevelestol is.
Egyke vagyok, de nem hiszem hogy önző lennék,bár lehet... Én mindig szerettem volna egy testvért.
De ismerek olyan csajt, akinek a szülei többször is mondták már hogy a hugát jobban szeretik nála, és sokkal több mindent megadnak neki (gépezhet, jobb telefon, szeretet stb...). Na szerintem ez a csajszi (ismim huga) sokkal elkényeztetebb mint pl. én. Szóval nem feltétlenül jó dolog egy testvér, de én továbbra is seretnék egy hugocskát vagy egy öcsikét :P
Én kétféle egykét ismerek:
- az egyik nagyon önző, és képtelen bármiféle kompromisszumra, akármit mondasz neki, azt is képtelen felfogni, hogy van, aki nem csak a saját érdekét nézi, hanem együtt is akar élni a másikkal, és ezért nem okoz gondot lemondani valamiért a másik érdekében is néha... Ezek nem kevésszer el is kanászodnak ifjabb korukban.
- a másik típusú egyke meg annyira tele van szeretettel, pont azért, mert neki sosem jutott egy testvér, és ezt a szeretetadás-vágyát képes a többiekre is kivetíteni.
Nekem egy nővérem van, (unokatestvér 10), itt a családban elég önző vagyok, de ha kell, tudok ám osztozni :D Mindig azt tanították az őseim, hogy egyenlő kompromisszum, és néha-néha önös érdekekről való lemondás nélkül nincs jó emberi kapcsolat. Sehol a nagycsaládomban nem volt válás, meg összezördülés sem. Éljen a gyémántlakodalom:)
egyke vagyok. az utolsó szeletke kenyerem is megosztanám azzal, akinek szüksége volna rá.
hátrányom csak annyi van az egykeségből, hogy sokszor unatkoztam kicsi koromban, meg kicsit arrogáns lettem, de próbálok változtani, meg hát ugye senki se tökéletes...
a 2-3-4 tesóval rendelkező ismerőseim közül sokan nem szeretnek, meg piszkálnak, hogy az egykék el vannak kényeztetve. szerintem kábé irigységből piszkálnak. tény, hogy anyagaiakban többet kaptam, mintha lenne még vagy 2 tesóm (saját autó, szép holmik, jó nyaralások külföldön meg belföldön is). na persze. maj szolidaritásból azt mondom, hogy "bocs, anya-apa, szolidaritásból a tesós ismerőseimmel szemben én mégsem szeretném megkapni azt az mp4-lejátszót!"
de az anyagi értékek nem a mindenség! bár tény hogy jó ha vannak. de szerencsére emellé kellő odafigyelést is kaptam, és nem lettem egy szüleim nyakán lógó, önző kis zsarnok.
19/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!