Mi a véleményed az egykékről?
Néha belefutok itt is egy-egy olyan beszólásba, hogy "hülye egyke" és hasonlók. Miért ennyire negatív a vélemény az egykékről? Neked milyen előítéleteid vannak velük szembe? Te egyke vagy vagy van egyke ismerősöd? Egyből "levágod" valakiről hogy egyke?
Nekem nincs tesóm (bár sokan meglepődnek ezen, általában mindig legalább egy bátyót "hisznek" mellém). Magammal szemben még nem találkoztam ilyen előítélettel (tehát nem kaptam meg soha, hogy "hülye egyke"), de azért rossz ilyeneket olvasni...
én nem vagyok egyke, de van ismerősöm!
Kicsit jobban el vannak kényeztetve az átlagnál + szerintem sokan azért nem is szeretik őket, mert több mindent megkaphatnak, mivel anyagilag is jobb helyzetben vannak!
CSak könnyebb 1 gyereket iskolába járatni mint 2-őt vagy 3-mat.
De nekem nincs előítélem velük szemben
2. abban igazad van, gogy nehezebb nekik testvér nélkül, viszont az nem felétlenül igaz, hogy a mama nem engedi sehova őket. Az én ismerősömnek nem voltak ilyen gondjai, és nem is azért mert olyan az anyja, hoy nem foglalkozik vele, csak nem csinálta azt vele h nem engedte el.
Magyarrul jó anya volt:), mert tudta hogy az se jó ha "bezárja"
Nekem az egyik baratnom egyke. O azt gondolta mindig is magarol, hogy o a vilag kozepe! Neki mindig mindent szabad, es o szep, es tunderi es mindenki ot csodalja. Imadtak a szulei, de o tipikus esete az egykeknek. Onzo.
Mar 2 gyereket szult, mert azt mondta, hogy mindig unatkozott, soha nem volt kivel jatszania a szomszed gyerekeken kivul. Nem szeretett egyke lenni.
Nekem van testverem es nagyon szeretem ot.
Azert az az igazsag, hogy a nevelesen is rengeteg mulik am, hogy az egyke milyen felnotte milyen emberre valik!
De a legtobb egyke elkenyeztetett, hiszen csak ot kellett ajnarozni, csodalni a szuloknek, nagyszuloknek.
Szerintem egyaltalan nem jo dolog egykenek lenni.
Nekem van egyke ismerősöm, de egyáltalán nem másabb, mint az összes többi.
Szerintem nevelés kérdése az egész. Ha agyon kényeztetik és önzővé teszik, akkor biztos másabb lesz, mint azok a gyerkőcök, akik testvér mellett nőnek fel.
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Érdekes ezeket olvasgatni :)
Nekem mondjuk soha nem hiányzott tesó, jól elvoltam egyedül. Páromnak két nővére van, mostanában azért amikor hallgatom őket, hogy milyen jókat játszottak együtt, kicsit irigykedek, de már megszoktam tesó nélkül. Nem érzem úgy, hogy kimaradtam volna valamiből, de azért lehet hogy így van. Hiszen nem volt testvércinkosság, közös titkok és harcok sem :)
A sógornőmnek nincs testvére. Önző, beképzelt, apuka egyszem kislánya. Amikor apukám pár éve meghalt és volt az örökösödési tárgyalás, nehezére esett megérteni, hogy nem ők (öcsém és ő) örökölnek mindent, hanem én is. Vagy egyszerűen nem tudja az olyan helyzeteket kezelni, hogy pl. nem eszek meg mindent a hűtőből, hanem hagyok a másiknak is, ha este éhesen hazajön. Mindent magának akar. Ha anyukámnak veszek ajándékot, akkor neki is kell, mert megsértődik.
Nem tudom, hogy ez attól van, hogy nincs testvére, de teljesen el van kényeztetve és még most 30 évesen is hisztizik, ha nem körülötte forog a világ.
Hát, én legtöbbször olyan gyerekeknél szoktam "egykére" tippelni, akiknek van testvérük, épp azért, mert nagyon elengedik magukat, nagyon fölényben érzik magukat, és elkényeztetettnek tűnnek. De ezzel együtt nem szoktam hangot adni ennek, meg nem szoktam bántani őket.
Csak mondjuk sajnálom az egykéket azért, mert nincs testvérük, és nagyon nehezen tanulják meg az osztozkodást...
Hálás vagyok, hogy nekem 4 bátyám van. :)
23/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!