Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan anyával aki egyfolytában aggodalmaskodik a 28 éves fia miatt?

Figyelt kérdés
Mindenbe bele szól,egyfolytában félti mint valami kis gyereket,egyfolytában óvva inti mindentől,mindenben a rosszat látja..ha nem hívja egy héti akkor már rágja a körmét és csavargatja a haját mint valami elmebeteg,már attól is félti hogy éjszaka felszálljon munkából haza menet a metróra,ha nem jelentkezik telefonon a gyerek pár napig akkor már rémeket lát.Akár hányszor beszél vele telefonon nem az a kérdés hogy hogy vagy és hogy jól érzed e magad,hanem az hogy jaj vigyázz erre meg arra meg ne csináld ezt meg azt.Nos én az említett anya férje vagyok aki talpra esett gyereket nevelt és nem egy be.szari embert,de amióta az anyja ilyen a fiam is megváltozott,mert valahol érzi hogy az anyja nem bízik meg benne és egyfolytában aggodalmaskodik.Már engem is idegesít hogy ilyen mert egyszerűen még 200 km messziről sem hagyja élni azt a gyereket.
2012. febr. 18. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én anyám is ilyen.A lehető legjobb ami történt velem az életbe az az,hogy 200km választ el már minket.Bár sokszor ez is kevés,úgyhogy megyek tovább többezer km-re nemsokára.

Gondolom az anyuka már nyugdíjas,és hát tudjuk hogy mennyi botránnyal jár,amikor nincs mit csinálni egésznap,csak agyalni.

Le kellene valamivel őt foglalni....

karitatív munka,tanfolyam,bármi...A fiú is esetleg beszólhatna neki, hogy ne aggodalmaskodjon ennyit.

2012. febr. 18. 13:51
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha szülőként fel tudjuk készíteni a gyermekünket arra, hogy probléma esetén - a szülőktől távol/nélkül- milyen megoldási módok léteznek az életkoruknak jellemzően, akkor meg tettük, ami megtehető. Ez az egyik feladatunk!

Az előre nem látható tragédiák pl. "West Balkán" ne forduljanak elő senkivel. Erre lehetetlenség felkészülni,a világ ilyen körülöttünk, sajnos. Ami egy aggódó anyukát sem vigasztal. Érthető módon.

De minden egészséges keretek között megbeszélhető, nem kell egy serdülőt, egy felnőttet kiskorúként kezelni. Ne is hagyja magát, jelezzen vissza az anyja felé, hogy ideje bízni benne, hagyja őt élni, hagyja a szárnypróbálgatásokat.

Ha a szülők önállóságra nevelték a gyereküket, az életre-, hétköznapokra szóló tájékozódási pontokat is megmutatták, akkor nincs-, nem lehet gond.

Ha mindezek után is túl-, agyonaggódó az anya, akkor egy pszichológus segítségét kell kérnie, mert nem tud leválni a gyermekétől és/vagy a párkapcsolata sincs rendben.

2012. febr. 18. 14:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Le a kalappal a józan eszed előtt, hogy látod, hogy ez nem normális.

Az én anyám ugyanilyen, sajnos elvált, és nincs kapcsolata sem, egyedül él, és belőlem áll az élete.

Idegtépő, amikor azt mondja pl., hogy fel ne robbanjon a kazán a lakásban, mert ő nem éli túl, ha meghalok. A kazán jó, új, szó nincs róla, hogy meghalnék, de múltkor 1 óráig fejtette ki ezt a kazános dolgot.

Azt hittem, megőrülök.

Olyanokat talál ki, hogy hihetetlen.

Pl.: menjek orvoshoz, mert szerinte vérszegény vagyok, sőt! LEUKÉMIÁS!, mert sápadt vagyok.

Tiszta ideg a leukémia miatt, aludni sem tud, magas a vérnyomása, felmegy a cukra, mondja ő.

Megjegyzem, mindig sápadt voltam, anyám pedig nem orvos, mert akkor tudná, hogy a leukémiások nem mind sápadtak, de látott egy leukémiás gyereket a Tv-ben, és azóta ezzel macerál.

És még sorolhatnám, de minek!

Idegtépő, idegtépő!

Állítsd le, mert kikészíti a fiadat.

Anyámat 2 naponta hívni kell, mert ha nem, kitör a botrány.

Egyszer nem hívtam 4 napig, remegett az idegtől a hangja, mondta, hogy már azt hitte, hogy meghaltam.

Mindig ezzel a meghalással jön, már nagyon az agyamra megy.

Miért emlegeti folyton?

Mintha a sír szélén állnék!

Hát még csak 24 éves vagyok, ne temessen már.

Borzalmas, úgy érzem, megfulladok!

Állítsd le a feleségedet, mert ez nem normális, és azt sugallja a fiadnak, hogy ő egy estelen, életképtelen, nyomi ember, akinek jobb lenne a mama szoknyája mellett, mert egyedül meg sem tud állni a lábán.

2012. febr. 18. 22:55
 14/16 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

Akik azt mondják sürgősen állítsam le magam, azoknak üzenném hogy 11 éves a lányom, még jó hogy tudni akarom minden lépését.

Egy gyerekemet már elvesztettem, nem csoda hogy őt fokozottan féltem.

Addig nem is fogjátok megtudni mit jelent aggódni és félteni a gyereketeket, míg nem lesztek anyák.

2012. febr. 18. 23:57
 15/16 A kérdező kommentje:

23:57

Egy 11 éves lányt nem kellene egy 28 éves érett férfihez hasonlítani..van különbség nem is kicsi.

2012. febr. 19. 10:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát kedves 4-es, akkor várhatod, hogy akár már középiskolába is a szomszédvárosba megy, ahol koleszos lehet. Minél előbb meg akar szabadulni tőled. :)
2012. febr. 19. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!