Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? (részletek...

Mit csináljak? (részletek lent, örökségről van szó)

Figyelt kérdés

2011 nyarán köttettem Mamámmal egy befektetési egységhez kötött életbiztosítást a saját nevemre. Én adtam hozzá neki a pénzt, csak annyit akartam, hogy ő legyen a szerződő, a kedvezményezett az én lettem.. Múlt héten sajnos a Nagyi meghalt. A szerződésből a biztosítási összeg 3-szorosa járna vissza (750000) forint. Amit a jog szerint egy az egyben én kapnék. A probléma ott van, hogy feltehetően Anyámat is érdekelné a pénz. Nem akarom megbántani, de én úgy gondolom, hogy itt nem a Mama hagyatékáról van szó, hanem az én befektetésemről, ami sajnos most megszűnt...

Szerintetek mi lenne erkölcsös a részemről? Vagy nagyon pofátlan, hogy sajátomként tekintek a pénzre? Mindenkinek elfogadom a véleményét nem fogok megsértődni semmin, csak írjátok le...

Apámnak mondtam még csak, ő 3 perc után kinyögte, hogy 250000-t tartsak meg a többit adjam a testvéreimnek.

Per pillanat ott tartok, hogy szarok az egész pénzre, de nekem nem kell a konfliktus a ki...ott pénz miatt.

Szóval a kérdésem, hogy mit tennétek a helyembe?

2012. febr. 17. 08:36
1 2
 11/14 lizzi77 ***** válasza:
100%
Ja, és ha tényleg te adta rá a mamádnak a pénzt, akkor senkinek semmi köze hozzá.Ha nem halt volna meg a mamád, hanem csak lejár a szerződés, és megkapod a pénzt, akkor is elosztanád?Ugye, nem!Ill. azt még elfelejtettem, ha kiskorú vagy, akkor megint más tészta van, és mindenféleképpen be kellene menni a biztosítóhoz.
2012. febr. 17. 12:04
 12/14 anonim ***** válasza:

Na én ezért félek attól, hogy a szüleim az elkövetkezendő 14 évben meghalnak!

Anyukám azt mondogatta mindíg, hogy addig jó a testvér míg nincs örökség.

Szinte tuti, hogy úgy járok mint anyósod!

2012. febr. 17. 12:43
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

A pénz a saját munkám eredménye, a szerződést saját zsebből fizettem.

A jogi eligazítást köszönöm, rosszul fogalmaztam a biztosított is a Mama volt, én csak kedvezményezett voltam, ezt a Mamám akarta így még anno...

Még meggondolom mi legyen a pénzzel, sokat segítettek.

A temetés részbeni finanszírozása az jó megoldásnak tűnik.

2012. febr. 17. 13:40
 14/14 anonim ***** válasza:
A temetést az örökösök szokták fizetni. Persze ez nem zárja ki hogy ne adj bele te is pénzt.
2012. febr. 17. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!