Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom megtiltani a pasimna...

Van jogom megtiltani a pasimnak, hogy befogadja az ex-ét?

Figyelt kérdés

Én 19 vagyok, jelenleg egyetemre járok. Ő 30, dolgozik. Kb 6 hónapja járunk, de komolyan tervezzük, hosszútávra. Ha végeztem az egyetemmel összeköltözést is fontolgatunk.

Sokat mesélt már az exbarátnőjéről, (így hírből már ismerem, élőbe még nem láttam) ő és a pasija elég nehéz helyzetben vannak anyagilag. Megkérték a pasimat hogy had költözzenek hozzá pár hétre amíg rendbe jönnek, munkát találnak stb. mert neki van egy üres szobája.

Pasim hajlana rá hogy befogadja őket, de nekem már az is szarul esett hogy szinte minden alkalommal mond egy egy random kis anekdotát az exéről amikor még együtt jártak ami épp eszébe jut.

Persze mikor kérdezte h nem baj e hogy beszél a múltjáról én azt mondtam: persze hogy nem, hisz idősebb, gondoltam én is hogy van már ilyen múltja és én ezzel együtt fogadom el és szeretem. De azt nem hittem volna hogy ilyen gyakran arcon csap a sztorijaival. És most ez...

Nem repesek az örömtől hogy odaköltözzön a csaj, még akkor is ha hozza a pasiját akibe állítólag ugye nagyba szerelmes. De abszolút nem lenne pofám azt mondani barátomnak hogy nem engedem neki hogy befogadja őket mivel:

1. nem az én lakásom, nem érzem hogy jogom van beleszólni

2. tényleg nagyon meg vannak szorulva anyagilag, egyiknek sincs melója, és ha nehogy már az én kényem miatt kerüljenek a híd alá

De azért akkor is borzasztó rosszul esik, esz a féltékenység na!

Régen nagyon komoly volt a viszony barátom és közte. Már a lánykérésre készült mikor megtudta hogy a nő megcsalta, Ezért lett vége.

Szóval szerintetek van beleszólásom abba hogy befogadja őket?

2012. febr. 16. 21:38
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:

Van egy tapasztalatom arról, ha az ex es a mostani egy lakásban laknak. Úgyhogy ezt majd mindenképp kerüld el!

Mert az ex fejében nem tudod, mi van, talan azt hiszi, még együtt vannak a fiúddal... és ez óóriási kulimászt okozhat, nalunk egyik percről a másikra okozott krízist úgy, hogy cuccolni kellett, egy percet nem lehetett maradni egyutt egy légtérben.

2012. márc. 3. 22:16
 42/58 anonim ***** válasza:

"szerintetek van beleszólásom abba hogy befogadja őket?"

Fentieket is figyelembevéve (előző hsz-ó vagyok) abba van beleszólásod, hogy Te hajlandó vagy-e akkor odaköltözni.

2012. márc. 3. 22:18
 43/58 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Mi a helyzet? azóta már eltelt több mint két hét...

Tudod alapvetően értem hogy féltékeny vagy, de miért is? szerintem azért, mert a pasid folyton a volt nőjéről beszélt, és mint megtudtuk, a nő hagyta ott őt, vagyis azért szakítottak mert a nő megcsalta, vagyis talán a pasas részéről sajnos ez még nem egy lezárt érzelmi ügy. De persze ez nem biztos, neked kell tudnod. De azt hiszem ezt az ember megérzi. Azt figyeld, hogy hogyan viselkedik veled a pasi amikor ott van a nő is, vagy a nővel hogyan viselkedik a barátod. ezek elárulják a valódi érzelmeit. Ha úgy ítéled meg, hogy csak barátként viszonyul a csajhoz, akkor minden rendben, és ne izgasd magad hogy ott laknak. Ha viszont mást érzel, akkor jobb lelépned mielőtt agyon emészted magad. Nem szabad olyan kapcsolatban maradnond amiben érzed hogy a másik nem szeret elélggé (lehet hogy nem tehet róla, de te is felesős vagy azért hogy benne maradsz-e egy ilyen önsorsrontó helyzetben) Hidd el nekem is volt egy-két ilyen kapcsolatom, és bánom hogy nem előbb hagytamo ott azokat a pasikat.

Én is nagyon jóban vagyok az egyik exemmel, tényleg nagyon jóban, de csak barátként. Az új barátnője teljesen elfogadott engem, és akár oda is költözhetnék pár hétre :) De persze nem teszem mert nem szorulok rá. De tudod nálunk abszolút baráti a viszony, semmi több, és előttem is kimutatja hogy a barátnője a barátnője, úgy is viselkedik, és ezt teljesen rendben van így.

Az ő helyzetébe is gondolj bele. Lehet hogy ez a nő azóta beszélő viszonyban maradt vele? és kvázi barátok maradtak? akkor meg kell értened, hogy ha így segítséget kért a barátodtól mert tényleg nagyon gáz helyzetben vannak, nem tehette meg a barátod hogy csak úgy nemet mond, és bele rúg. Ez független attól hogy érez-e még valamit a nő iránt vagy sem. Ez csak attól függ hogy mennyire jó ember. Ha egy önző dög, akkor nyilván nem fogadta volna be őket. Érted ugye!

Azt viszont nem szabad hagyni hogy egymást a régi nők meg pasik sztorijaival traktáljuk. Ilyet tilos csinálni egy kapcsolatban. Ez ugyan önmagában nem jelenti azt hogy oda van még a nőért, de neked mindenképpen rosszul esik. Ha sztorit akar mesélni, akkor úgy kell előadni hogy az az ő sztorija és nem közös a volt nővel. Vagy inkább hallgasson. De ezt te is megmondhatod neki, hogy inkább fogja be, ha nem akarja hogy aznap este magára hagyd. És te is tanuld meg, ha valami nem tetszik, azt mondd is meg.

Erről eszembe jut egy alkalom, viszonylag friss kapcsolatban, mikor a pasi egyik alkalommal elkezdi, hogy a hely ahova mentünk ketten eszébe juttatta, hogy ott szexelt valakivel... és elkezdte ecsetelni. Hát mondom hogy lehet valaki ennyire barom. Komolyan kiábrándultam belőle, de nem az ex nő miatt, hanem hogy egy ember hogy lehet ennyire hülye, hogy engem, az új nőjét ezzel kezd traktálni. Ráadásul ezt akkor adta elő mikor haza vitt bemutatni a szüleinek...

Szóval ha van fejlemény írjál :)

33/N

2012. márc. 4. 09:20
 44/58 A kérdező kommentje:

nem sok a fejlemény, most nincs állásuk egyikőjüknek sem, segélyből éldegélnek és persze a pasimból, mert mint kiderült egy egy tízest oda adogat nekik néha hogy menjenek el belőle bevásárolni otthonra kaját, vesznek 1 kenyeret, sütit meg 3-4 sört és kész, ez volt a tízes

barátom meg mintha ez ilyesmit észre se venné

és nem nagyon szándékoznak elköltözni, hosszú időre terveznek, megörökölt a pasi egy tv-t meg pár bútort az elhunyt nagymamája házából azt mind odavitték berendezkedni

de pénz meg állás a továbbra sincs

töltöttünk 4esbe egy estét, látszólag mindenki közömbös volt mindenkihez, volt egy kis sztorizgatás (nekem gombóc a torkomban végig, a pasit látszólag nem zavarta)

mindenesetre több ilyen dupla randit nem szeretnék és attól félek hogy a jelen helyzet eléggé tartós marad

nem sokáig bírom én ezt, elegem van, tudom hogy szólnom kéne, mert egyre rosszabb lesz

2012. márc. 5. 21:42
 45/58 anonim ***** válasza:

Kerdezö, azzal, hogy folyamatosan rosszul erzed magad emiatt, mergezed a sajat kapcsolatodat is. Ne tedd.

Sajnallak nagyon, mert joszivü vagy, epp ezert ne hagyd, hogy kihasznaljanak. A baratod is joszivü, tulzottan is, beszelj vele, mondd el a velemenyed a 10ezresröl is. Fogalmazz finoman, de egyertelmüen, a hiszti nem elönyös ilyen helyzetben, mert könnyen radfogja, hogy csak feltekenykedsz, mert nem bizol meg benne. Hat, sok sikert, fel a fejjel, szerintem megoldod a helyzetet, bizz magadban. Ne feledd, te vagy itt a föszereplö meg a baratod. Sok sikert!

2012. márc. 6. 08:07
 46/58 anonim ***** válasza:
Na igen, ettől tartottam, hogy az 1-2 hét az tuti nem 1-2 hét lesz... Mivel a párod eltartja a seggüket, ez így nekik teljesen kényelmes, érthető, hogy nem is törekednek a változásra.. :(
2012. márc. 11. 17:12
 47/58 anonim ***** válasza:
0%
Nem lenne okos dolog így féltékenykedni. Tartogasd olyan alkalomra, amikor okod is lesz rá.
2012. márc. 12. 21:51
 48/58 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Lehet h már nem aktuális a kérdés de én igenis megmondanám a pasimnak h nehogy már befogadja őket, persze nem durván, hanem finoman elmondanám neki h ez nekem baromi szarul esne. De már látom h úgyis mindegy. Mellesleg... miért nem mennek az ex új barátjának valamelyik volt csajához???? Ezt viszont könyörtelenül megkérdezném valamelyikőjüktől...

2012. ápr. 18. 16:30
 49/58 anonim ***** válasza:

De jó, hogy újra előkerült ez a kérdés..

Mi a helyzet? Ott laknak még?

2012. ápr. 18. 17:01
 50/58 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel. Ott vannak még? Együtt vagytok még? Most már eltelt pár hét, biztos vannak fejlemények.
2012. ápr. 18. 18:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!