Milyen feltételekkel vesznek fel nyugdíjas házaspárt szociális otthonba?
Figyelt kérdés
Anyósomékról van szó. A legkisebb összegű öregségi nyugdíjuk van. A lakás, amiben élnek a férjemé, de nem tudjuk tovább fenntartani, így a szociális otthon tűnik járható útnak. Nem igazán tudom, hogyan kellene elkezdeni az ügyintézést.2012. febr. 16. 17:36
11/20 anonim válasza:
"A lakás, amiben élnek a férjemé"
Gondolom, az öregek ráíratták a férjedre. Most meg már feleslegesek. Ugye?
12/20 anonim válasza:
Mehetnek az utcára???Ezt ugye nem gondoltad komolyan?A férjed szüleiről van szó.
13/20 anonim válasza:
Ez azért nem ok a szociális otthonba történő átköltöztetésre. De ha mégis ezt szeretnétek, a szoc otthonnak adjátok le a lakást, amiben élnek és cserébe máris mehetnek. Meg van oldva a probléma..
14/20 A kérdező kommentje:
Nem, lakásuk nem volt. A gyerekek révén (szocpol) ugyan vettek egyet, de azt is felélték (elitták) amikor már eladhatóvá vált. A férjem azért vette hitelre a lakást, hogy legyen hol lakniuk, ugyanis az albérletből utcára tették őket, mert nem fizettek. A megállapodás az volt, hogy mi fizetjük a részleteket, ők a rezsit. Nem így lett, ráadásul még kölcsönöket is felvettek. Nem bírjuk tovább se anyagilag, se idegileg. Jelenleg a szüleim tartanak el minket, így sajnos nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a lakás árát beforgassuk a szoc. otthonba, örülünk, ha a hitel hátelevő részét kifutja a kapott összeg. A férjem testvérei nem tartják már a szüleikkel a kapcsolatot és sajnos rá kellett jönnöm, hogy ők csinálták jól.
2012. febr. 16. 22:35
15/20 anonim válasza:
Ti se foglalkozzatok velük. Ellátást sajnos nem fognak kapni erre nincs esély amig beteg emberek sem kapnak sőt utánuk is fizetnék meg a rokonok.hajléktalan szállóba mehetnek vagy családok átmeneti otthonába bár öregeket utóbbiba már nem vesznek fel.férjed kirakná óket vagy hagyja zsarolni magát?
16/20 A kérdező kommentje:
Persze, már a férjemnek is elege van a helyzetből. Ő sem így képzelte el az életét.
2012. febr. 17. 18:31
17/20 A kérdező kommentje:
Megkérdeztünk több szakembert is és sajnos úgy tűnik, szinte lehetetlen lesz őket elhelyezni.
2012. febr. 27. 18:29
19/20 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy ezt írtátok, csak én még reménykedtem, hogy lesz valami jobb megoldás, mint a hajléktalan szálló.
2012. febr. 28. 08:33
20/20 anonim válasza:
Én Pécsen lakom,itt ha szoc.otthonba akar valaki kerülni nagyon hosszú a várakozási lista.Ha bekerült,akkor a nyugdíja 75%-át kell fizetnie az ellátásért,a fennmaradó összeget(un.cukorkapénz),vagy a gondozott vagy annak hozzátartozója(ha elmeállapota megkívánja)veheti fel.
Ezenkívül több városban van(nálunk is)"hajléktalanok szoc.otthona",ahová direkt olyan időseket vesznek be,akinek nincs saját lakása.Nézz utána,hogy a közeletekben van-e ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!