Toleránsabb akarok lenni! De hogyan?
Az a helyzet, hogy nem bírom az időseket. De nagyon nem...
Az egyik nagymamám egy megkeseredett, magába forduló, életunk nőszemély, aki egyedül él, mindig azzal fenyegetőzik, hogy otthonba vonul, amikor felhívom a szülinapján, mindig rosszindulatúan megjegyzi, bárcsak meghalna. Gonosz, és aljas, folyton becsmérli, szidja az anyukámat (a szüleim elváltak), és ha ellenkezni merek, akkor közli, hogy tiszteletlen vagyok. Nem lehet vele beszélgetni, mert mindenből csak azt hozza ki, hogy mennyire rossz neki, mennyire rossz az élet, stb.
A másik nagymamám még aránylag normális volt, hetente 2X felhívtam (vidéken lakik, így ritkán látogattuk). Aztán egyszer csak elkezdte, hogy 20 másodpercenként elmondta, hogy ő nem kell senkinek, és lerázott. Ezt 3 hónapig bírtam, majd nem hívtam többet. Most konkrétan kerül engem. Amikor megszületett a lányom, felhívtam, akkor is gratulált, és rámcsapta a telefont. Küldtem neki postán képeket a gyerekről, meg se köszönte őket. A napokban volt Budapesten, persze titokban, a barátnőjénél, fel sem hívott, hogy megnézze a kicsit. Majd miután 2 hétig itt volt, hazament, és felhívott, hogy miért nem hívtam meg babázni (holott hivatalosan nem is tudtam, hogy itt van, csak szegről-végről tudtam meg). Mindig sír, hogy ő így éhezik meg úgy éhezik, de minden héten vesz új függönyt a konyhába, hogy "a szomszédok ne lássák, hogy szegény".
És látom a nyugdíjasokat a boltokban, ahogyan a kocsikra támaszkodva kirándulnak körbe-körbe, furakodnak, tolakodnak, megállnak a folyosók közepén trécselni, és én vagyok a bunkó, mert nem férek el babakocsival. A buszon anno fel akart állítani egy néni 7 hónapos terhesen, és persze nem tette zsebre, amit tőlem kapott. A kerekesszatyrokat mindig az ÉN lábamon húzzák át, mindig engem löknek fel az ülőhelyért, engem zaklatnak a szomszédék, hogy ezt vagy azt nem érik el a polcon (bár kérdés, hogy rakták oda fel?).
Nem tudok mit csinálni, menekülök előlük, nincs türelmem hozzájuk, inkább odébb megyek, mert félek, hogy beszólok nekik.Mit tehetnék, hogy több türelmem legyen hozzájuk? :(
És kérlek ne írjátok, hogy "jajj de érzéketlen tahó vagy" meg hogy "majd te is leszel öreg" mert ezeken már túlléptem.
Köszönöm előre is.
Én 21 vagyok.
Nem szeretem az öregeket.
Nem szeretem a saját korosztályomat se.
A gyerekek áhh arról meg ne is beszéljünk :D
40-50 közötti emberkékkel általában kijövök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!