Hogy mondjam el anyunak hogy össze akarok költözni a barátommal? 18 éves vagyok eljegyzett a barátom már 3 hónapja,5 éve vagyunk együtt és hozzá szeretnék költözni, anyuék pedig utálják őt igy nemtudom mit mondanának. Szerintetek?
18 évesen talán már elég felnőtt vagy ahhoz, hogy összeköltözz a barátoddal, tehát emiatt kár aggódni.
Ami ebben a dologban érintheti a szüleidet az az, hogy elvárnád tőlük, hogy valamilyen szinten továbbra is eltartsanak akkor is, ha már a barátoddal élsz?
Ha a kérdésre nem a válasz, nem hiszem hogy bármi kifogásuk lenne a dolog ellen.
Ha pedig igen a válasz, akkor ez csak abban az esetben fog kiderülni, ha megbeszéled velük. (bár 18 évesen azért ennyire kell ismerned a szülei, hogy meg tudd saccolni körülbelül hogyan reagálnának a helyzetre.
Elvileg bejelentheted, hogy elköltözöl, de attól kezdve nem várhatod el, hogy eltartsanak, fizessék a megélhetésedet. Viszont azt sem hiszem, hogy a barátod illetve az ö szülei feltétlen téged is el akarnak tartani, meg iskoláztatni.
Szóval vagy vállalod a felnött életet és eltartod magad, vagy gyerekként maradsz otthon.
Értem hogy szeretnél vele összeköltözni, én is szívesen tenném, de azért 6 évig miért mész ingyenélőnek a 'nyakára'? Nem tudnám elviselni ha eltartanának. Szóval szerintem ezt gondold még át.
Egy szintén 18 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!