Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akarjam, hogy változzon tovább?

Akarjam, hogy változzon tovább?

Figyelt kérdés
A párommal együtt élünk. Rengeteg dolgot megtett értem, persze olyan dolgokat ami számára is hasznosak voltak.. Leszokott az alkoholról, drogokról, befejezte az iskoláit..és még sorolhatnám. Ezekhez a problémákhoz képest elenyésző a mostani és lehet nem kellene "magyaráznom" neki emiatt.. Dohányzik és szeretném ha leszokna, nem azonnal, hanem ha kevesebbet szívna. Kb. egy dobozzal szív naponta, ami nagyon rossz nekem, mivel nem dohányzom. Ugyanakkor pont tegnap mondta, hogy már ez sem maradhat meg neki..?Ha abbahagyja majd belekötök abba ahogy áll, ül vagy beszél. Ami nem igaz..csak szeretném ha neki is és nekem is jobb lenne. De lehet tényleg túl sokat kérek..és ezt megkellene "hagynom" neki?
2009. jún. 4. 12:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenképpen hagyj neki idöt, hogy gondolkodjon rajta. Ha lemondod, hogy te nem találod kellemesnek a dohányzást, de ugyanakkor azt is, hogy csak akkor hagyja abba, ha ö is ugy gondolja, akkor lehet, hogy elindul benne egy folyamat. De ha ugy érzi, hogy csak ez az, ami neki a függetlenséget jelenti, meg örömet okoz, akkor ne eröszakoskodj. Lehet, hogy már igy is azt érzi, hogy neked ö nem elég jó, ha mindent (vagy sokmindent) kritizálsz és meg akarsz változtatni rajta. Ha tulzásba voszed, akkor esetleg ezért keres valaki mást, aki elfogadja ugy, ahogy van. Nem tudom, hogy ez a kockázat megéri-e neked.
2009. jún. 4. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen senkit nem lehet megváltoztatni.Ez csak ideig-óráig oké valaki más kedvéért amíg tart a nagy lángolás.A cigarettáról amúgy sem lehet úgy leszokni,hogy mindig kevesebbet szív valaki.Vagy leteszem vagy nem.Én ezzel legalább 5 évig próbálkoztam így és nem ment,de nem csak nekem másoknak sem.Sőt nem segít semmilyen csodaszer sem ha nincs meg a saját akarat hozzá.Én 17 év után szoktam le úgy,hogy letettem és azóta egy szálat sem,ennek 3 éve.Amiket felsoroltál természetes,hogy nem szeretnéd ha a párod élne velük,de abból a megnyilvánulásából,hogy ha leszokik a cigiről akkor más az sem marad neki,arra lehet következtetni,hogy csak a kedvedért hagyott fel minden rosszal.Azért azt jó tudnod,hogy ez így nem szokott végleges lenni ha nem a saját akaratából tette,hiszen úgy érzi minden jóról le kellett mondania miattad(ami persze nem igaz,de sajna így van).Sajnos az első problémáknál lehet arra számítani,hogy újra ezekhez nyúl,amikor már nem olyan fontos számára a véleményed.Nem rosszindulatból írom hidd el hanem tapasztalatból,hogy erre számíts.Nem kérsz egyébként túl sokat,sőt normálisnak mondható a kérésed,de mindannyiunknak más az értékrendje,úgy tűnik nektek is.Ami nekem természetes az lehet,hogy másnak nem az és fordítva.Pont ezért nem elég csak a szerelem egy tartós kapcsolathoz,hogy az jól működjön ahhoz hasonló életszemlélet is kell.
2009. jún. 4. 13:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ez már a"kevésbé súlyos" kategóriába tartozik, mármint a droghoz és az alkoholhoz képest. Adj neki időt, nehogy Te legyél a hibás a szemében, amiért letiltod mindenről.

Ne erőltesd, idővel hátha rájön magától. Ha odakerültök, hogy gyereket akartok vagy a cigi ára miatt nem jut Nektek fontosabb dolgokra, akkor tedd szóvá. De ne várd azt, hogy minderől lemondjon a Te kedvedért.

Egy dohányos embert nehéz leszoktatni és csakis az a nyerő, ha Ő maga látja be, hogy nem kell neki és saját akaratából teszi le!

Sok boldogságot Nektek!

2009. jún. 4. 15:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Ok, valóban káros a cigaretta, de ha ebben leli élvezetét, akkor hagyd meg neki.... Az ital, drogozás valóban hasznos, hogy abbahagyta, azok ettől sokkal durvábbak. Az én férjem is dohányzik, tudom, hogy káros, de nem mondogatom Neki, hogy szokjon le. Gondolj bele, még az is lehetne, hogy leszokik róla, aztán (mivel nem lesz olyan dolog, amit csinálhat) esetleg visszaszokik a károsabbakra...
2009. jún. 5. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!