Utálom az emlékeket. Van ezzel így valaki?
A volt szomszéddal nagyon jóba voltunk, olyan volt nekem mintha a másik családom lenne, mert születésem óta szeretem őket. Egy idős házaspár, a lányuk (vele különösen jó volt a kapcsolatom, mintha a második anyám lenne pedig már 50 éves) és az ő lánya, mintha a nővérem lenne. Sajnos elköltöztünk onnan, de még utána is jártam oda és náluk aludtam. A bácsi pár éve meghalt, amikor halottak napja van akkor kimegyünk a sírjához és neki is gyújtunk egy gyertyát és az éven kicsit könnyeztem, a szüleim előtt nem akartam sírni, de ha nem lettek volna ott akkor sírtam volna. A néni is már eléggé öreg, szerintem megvannak számlálva a napjai, menni se nagyon tud. Már valamiért nem szoktunk oda járni pedig nagyon hiányoznak. Volt hogy 1 évig oda se mentem pedig itt laknak a másik faluba és ennyit igazán megtehetnék, de egyszerűen nincs pofám odamenni ezek után. Minden nap gondolok rájuk. Kiskoromból szinte csak onnan vannak emlékeim, mert reggel átmentem és este hazamentem. Amikor a bácsikára gondolok mindig könnyezek, nagyon hiányzik. Utálom ezeket az emlékeket és azt szeretném, hogy ne emlékezzek semmire. Nagyon rossz visszagondolni, hogy mennyire jó volt akkor. Amikor valami olyan zenét hallgatok amin tudok gondolkozni akkor is mindig ők jutnak eszembe még akkor is ha nem akarom. Tiszta rossz. Más is utálja az emlékeit?
14L
Szerintem te nem is az emlékeidet utálod hanem a velük együtt fellépő lelkiismeret-furdalást amit azért érzel mert meg se látogattad őket (volt szomszédodékat) már mióta. Látod így rontja el az emlékeket az ha nem tettél meg mindent azokért akik fontosak neked.
De nincs veszve minden, még meglátogathatod őket. Tudom hogy félsz odamenni mert nem tudod mit fognak szólni, de hidd el ha szembenézel ezzel a félelemmel akkor újra tiszta lesz a lelkiismereted. Meg aztán ha tényleg olyanok amilyeneknek leírtad őket akkor inkább örülni fognak egy régi ismerősnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!