Elegem van! Mit tehetnék hogy ne használjanak ki az emberek?
Nekem is volt ilyen időszak az életemben,hogy mindenkinek én voltam a lelki szemetesládája és mindenki tőlem várta a jó tanácsot,ill a megoldást a problémájára.
Alapvetően elég empatikus ember vagyok és ha tudok szivesen segítek másoknak,akár azzal,hogy meghallgatom a panaszaikat.
Nálam akkor tellt be a pohár,amikor azon kaptam magam,hogy a saját életemmel már nem is foglalkozom,mert egyfolytában azon kattog az agyam,hogy kinek milyen problémája van és mi lenne rá a megoldás.Egy idő után nagyon frusztrált lettem,mert mindenkitől csak negatív dolgokat hallottam és utána is csak ezek a dolgok foglalkoztattak.Nekem akkoriban nem volt különösebb problémám,de mások gondjai miatt folyton rossz volt a hangulatom.Úgy éreztem,hogy elszívják az összes energiámat és arra nem marad erőm,hogy a saját életemmel foglalkozzak.
Ekkor kezdem el én is kicsit elutasítóbb lenni.Nem azt mondom,hogy soha senkit nem hallgattam meg,de mérsékeltem a dolgot,amennyire lehetett.Nálam ott volt egy nagy töréspont,amikor hirtelen nekem adódott egy problémám és amikor ki akartam önteni a lelkemet senki nem hallgatott meg,illetve aki hajlandó volt végighallgatni,az is csak fapofával várta,hogy a mondókám végére érjek,utána ismét belekezdett a saját problémájának a boncolgatásába,de az általam elmondottakhoz nem fűzött hozzá semmit.
Ekkor elhatároztam magamban,hogy soha többé nem leszek senkinek a lelki szemetesládája!Így is tettem és azóta nagyon megritkult a "baráti köröm".Világosan látszik,hogy kik voltak azok az emberek,akik csak arra használtak,hogy kiöntsék nekem a leküket és rám hárítsák a problémáikat.
Ebből megtanultam,hogy ilyen emberekre nincs szükségem,mert nagyon lehúznak lelkileg.A saját problémáimat pedig többnyire megoldom egyedül,vagy max egy ember van,akihez fordulok.
Neked is azt tanácsolom,hogy szoktasd le a környezetedben lévőket arról,hogy minden gondjukkal téged terheljenek és te is igyekezz úgy megoldani a dolgaidat,hogy ne kelljen másokat bevonni.Biztos akad legalább egy ember,akiben megbízol és akire számíthatsz.Hozzá fordulhatsz ha tényleg vészhelyzet van,de abból egyébként sem származik semmi jó,ha másokra akarod bízni a problémáid megoldását!
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!