Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Régi cellatársat befogadnátok?

Régi cellatársat befogadnátok?

Figyelt kérdés
Egyedül ő volt az akivel normálisan tudtam beszélni odabent de sok éve amikor kijöttem szakítottam mindenkivel a kapcsolatot mert még csak véletlenül se akarok bajba kerülni. Most nem tudom mit csináljak. Azt mondta hogy nincs hova menni, és én is pontosan tudom milyen az. Én is csak egy emberre számíthattam. Ti mit csinálnátok?
2012. febr. 12. 19:29
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem ugyanazért voltunk de nem hagynám magam. Először is más hülyesége miatt voltam, de én akkor egy életre megtanultam. Pont ezért nem tudom hogy mit csináljak...én rendes embernek ismertem meg és bent nem is balhézott. Sokszor mondta hogy megbánta és hogy bárcsak visszamehetne és kijavíthatná (ezzel én is így vagyok). Én hiszek neki mert hasonlóan gondolkozunk de sajnos (még) nem nagyon tudok bízni az emberekben, sose tudni mit hoz a jövő. De szerintem neki is elég volt annyi.
2012. febr. 12. 21:27
 12/13 anonim válasza:
77%
Szerintem befogadhatod akár hosszú távra is, de! A legrosszabbal számolj (biztos ami biztos), gondolj bele, hogy megeshet, hogy olyan bűnt követ el ellened, amiért ült... (Nyilván ha megerőszakolt valakit, bocsánat, hogy rögtön ilyesmit feltételezek, ez csak egy példa, akkor az rád nem valószínű, hogy hatással lenne, tehát ilyen esetben pl. befogadhatnád...) Azon kívül mondanom sem kell talán, hogy a helyedben, ha már ott szeretne valameddig élni, mint minden rendes háztartásban vegye ki a részét az anyagi dolgokból... Magyarán: dolgozzon, fizesse magának a kaját, kicsit adjon a számlák fizetésére, hasonlók... Ha erkölcsileg átment a ,,rostán'', akkor szerintem fontos, hogy ne hagyd, hogy élősködjön rajtad, akármilyen jó ember is! (Ha egészségi akadályai vannak ennek, vagy a priusza, képzettsége miatt találna nehezen munkát, az nyilván kizáró ok, de akkor sem szabad feladni a munkakeresést, ha esetleg még nem lenne melója...)
2012. febr. 13. 00:54
 13/13 anonim ***** válasza:
ebben az a veszély, hogy visszakeveredsz valahogy a régi társaságba, s bajba kerülsz. Ezért segíts neki, de ne kezdj vele barátságot, hosszas szoros kapcsolatot. Már más az életetek! Most segítessz, aztán menjen ki-ki az útjára, mielőbb, s esetleg szülinapon, újévkor megkérdezitek, hogy van a másik. Ennyi elég lesz.
2012. febr. 13. 17:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!