Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is van olyan párja,...

Másnak is van olyan párja, aki nem szerelmes?

Figyelt kérdés

Nekem ezt mondta a párom ma megint, mikor megdicsértem a sok szívességért amit tesz. Hogy nem is tesz eleget, mert nem szerelmes. Úgy szíven ütött. Azt mondja, ő velem maradna, ha nem lennék bele szerelmes, mert kell a társ, aki szeret és segít. És szerinte jobb szeretni, mint szerelmesnek lenni. Kérdésemre azt mondta, nem tudja, neki jobb-e így, már megszokta.

Más van így?

2012. febr. 11. 21:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
30%

Van.

Ebből könnyen lehet egy nagyon hosszú, és nagyon tartós kapcsolat! A szerelem szerintem is csak felőrli az embert.

2012. febr. 11. 21:23
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Hát engem nagyon megsemmisítene egy ilyen válasz. Biztos, hogy kiábrándulnék és nem akarnék többet vele lenni. Megalázó.
2012. febr. 11. 21:26
 3/16 anonim ***** válasza:
48%
Igaza van. A szerelem hamar elmúlik,de a szeretet megmarad.
2012. febr. 11. 21:29
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Még ha így is gondolom,akkor sem bántom meg vele a másikat.Sőt a kegyes hazugságot választanám inkább,hogy ne okozzak neki fájdalmat.Azért mert szerelmes nem vagyok,tisztelhetem-becsülhetem-szerethetem.
2012. febr. 11. 21:31
 5/16 anonim ***** válasza:
59%
Nálam szerelem nélkül nem létezik kapcsolat.
2012. febr. 11. 21:42
 6/16 anonim ***** válasza:
42%
A szerelmet előbb utóbb felváltja a mély szeretet, a ragaszkodás, mélyebb érzelmek alakulnak ki, nem olyan lángolóak, mint a szerelem, de tartósabbak sokkal.
2012. febr. 11. 21:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem a helyzetedet... Nekem is mindenben segít a párom, de csupán nagy szeretetből, mert szerelmesnek nem szerelmes azt tudom! Igaz ő speciális eset a volt felesége miatt...

Eleinte kiborultam az érzései miatt, mert én az elejétől kezdve imádtam, odáig voltam érte.

De utána rájöttem, hogy mit várok még... Van egy párom, akit imádok, ő is odáig van értem, csak éppen nem lángoló szerelemmel. Megtesz nekem mindent, igazi társ, rengeteg szeretetet ad. Kb. olyan a kapcsolatunk 1 év után, mint másoknál pár év után. Kicsit alacsonyabb tűzön ég, de attól még le nem cserélném senkiért és semmiért! :)

Ha te is boldog vagy alapjáraton, akkor viseld el ezt! Hidd el más kapcsolatban se lenne más a helyzet pár év után! Az a legfontosabb, hogy szeretet, harmónia, tisztelet és a békesség meglegyen!

2012. febr. 11. 21:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mióta vagytok együtt. Szerintem fontos, hogy szerelemmel kezdődjön, de természetes, hogy az évek során ez elmúlik.
2012. febr. 11. 22:03
 9/16 A kérdező kommentje:

4 éve vagyunk együtt, de pár szakítással. Ez visszatérő téma volt nálunk, bár én jó ideje nem hoztam szóba. Azt hiszem, a szerelem szó is mást jelent nekünk. Nála a kéz-lábremegőst - de az szerintem sosem volt a részéről. Részemről sem, de a szerelem számomra nem is ez. Azt nem is akarom. De akkor is fáj, mikor ezt mondja. Azt éreztem mostanában, hogy építünk végre valmi jót-szépet a sok nehézség után - konkrétan pl. a szerelmet, mert szerintem ez egy építhető dolog.

A legutóbbi szakítás alatt volt valakije, ami fáj, de szerinte az elmúlt, felejtsem már el, és nézzek előre. De közben meg ez. Jaj.

2012. febr. 11. 22:32
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem is többet jelent a mély szeretet a szerelemnél. A szerelem elmúlik, az a rózsaszín köd. De a szerelem-szeretet, ami elmélyül, az soha nem hal meg...
2012. febr. 11. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!