Ha az apa veri a gyerekeket és a feleséget is abban a nő is hibás igaz?
Úgy értem el kellett volna menekülni anno a gyerekekkel.
Te mit tennél?
Enyém a lelki beteg férj akinek egy reszkető gyermeket látok a szemében ha visszagondol az apjára, de az anyját nem hibáztatja.
Szerintem a nő is hibás.
"Régen tényleg nem lehetett semmit sem lépni. Egy nő anno 100%ban a férjére volt utalva.
Ma már nem."
Pontosítsunk: ma már nem mindenki. De még mindig vannak olyanok, akiknek nincs pénzük, a férjük nem engedte dolgozni, gyakorlatilag a családi pótlék a bevételük - ha apuci el nem issza.
Ne magadból indulj ki, hanem kapcsolati-, érzelmi- és anyagi tőke nélküli megtört nőkre gondolj, akiket évek alatt leépítettek, betörtek. Vagy le sem kellett építeni, mert olyan családból jöttek, ahol az volt a természetes, hogy apu időnként elveri anyut. A faluban meg a szomszédok anyu monoklijára nevetve mondták: Na, mit csinálTÁL (TE!!!!!)?
" A rendőrség tényleg nem TUD segíteni, de nem is hozzájuk kell fordulni. Ott a NANE és a többi nő és gyerekvédő szervezet akik segíteni tudnak!"
Fordultál már hozzájuk vagy aktív tag vagy? Mert ha csak a reklámokból ismered a munkájukat, akkor inkább hagyjuk... Nem mondom hogy hatástalanok, csak annyit, hogy nem csodatévők és minden bántalmazott és elmenekülő nő számára nem tudnak menedéket nyújtani.
Én egyszerűen azt nem tudom elképzelni, hogy az a nő, aki az első pofonra nem csomagol, annak normális, szeretetteljes gyerekkora volt. Biztos, hogy otthon ugyanezt látta, vagy hasonlót, vagy apuka nem volt 100-as.
Nekem is verte az apám anyukámat, de nem emlékszem, ez mennyi ideig tartott. Arra emlékszem, hogy engem és a hugit nem bántott, velünk mindig mosolygott meg nevetgélt.
Eleinte én is haragudtam anyura, hogy miért nem lépett előbb. Miért nem mentünk világgá. Egy este úgy, ahogy voltunk pizsamában átszöktünk a nagypapámhoz. Azóta nem láttam apámat.
Ezt az oldalt olvasva viszont kezdtem megérteni anyut, mert annyi nő van, aki nem mer lépni. Volt egy kérdés tegnap, ahol egy nő mesélte, hogy a férje veri a 17 hónapos kislányát.
Úgyhogy büszke vagyok anyura, hogy mert lépni, szerintem sokaknak rettentő nehéz elképzelni, hogy egy lelkileg összetört nő, akit már gyerekkorban elnyomnak, mennyire nehezen találja meg a belső erőt, hogy cselekedjen.
A bíróságra pedig azóta haragszom, mert 7 évesen csak annyit tudtam, hogy amit a bíróság mond, az ellen nem lehet tenni. És azon stresszeltem, hogy apám jön majd kéthetente, és elvisz. Gondoltam, hogy ha jön, felhívom a rendőrséget, hogy nem akarok vele menni, de soha nem jött. Mégis a félelem, hogy megjelenhet, és elvihet, annyira borzalmas volt.
"Én egyszerűen azt nem tudom elképzelni, hogy az a nő, aki az első pofonra nem csomagol, annak normális, szeretetteljes gyerekkora volt. Biztos, hogy otthon ugyanezt látta, vagy hasonlót, vagy apuka nem volt 100-as."
Igen. Ezek a nők azt láthatták otthon, hogy apu üvölti anyunak hogy egy hülye, nélküle létezni se tudna. Aztán amikor hozzámentek valakihez, akkor ha tőlük is megkapták a "biztatást" (te ehhez nem értesz, te hülye vagy ehhez, nélkülem két napig sem tudnál megélni, nézz már magadra, kinek kellenél), akkor nem mernek menekülni, hiszen ők hülyék, a gyerek csak éhen halna mellettük és különben is mi lesz....
Én meg azt láttam, hogy apukám megdícséri az anyukámat, nekem azt mondja hogy okos/ügyes kislány vagyok, amikor a seggecsském alá toltak egy pici lakást, akkor megtapasztalhattam, hogy kell egyedül beosztani a pénzt. így amikor nálam válásra került a sor, akkor nem rettegtem egy percig se, hogy mi lesz (a fizetésemből kifizetem a számlákat és kész).
Amikor meg meghallottuk, hogy egy ismerős pasi vascsővel esett az asszonynak, erre a férjem azt mondta nekem: látod milyen emberek vannak, azért értékeld hogy én sosem tettem ilyet, akkor mondtam hogy persze, mert tudtad, hogy ha csak egyszer is megütsz, éjjel álmodban fültől-fülig vágom el a torkod.
Elsősorban az apa a hibás.
Ő verekszik, ő agresszív, az az ő felelőssége.
De a nő abban hibás, hogy nem lép.
Tehát nem abban, hogy kiprovokálja a verést, mert sok agresszornak egy ferde pillantás is elég, és már ütnek.
El kell menni, igen.
Pláne a gyerekedet kell menteni ilyenkor.
És ez a nő felelőssége.
Ezeket az apákat meg sem érdemes említeni,nem kell őket emberszámba venni és kész.Az ilyeneket szerintem le kéne ültetni,vagy bezáratni pszichiátriára és leszedálni őket.Annyi minden sz.rságért büntetnek már,arra meg sz.rik a rendőrség,hogy emberi életek mennek tönkre ilyen kretének miatt.
:(
Köszi a sok választ, a többséggel egyértelműen nem egyezik a véleményem.
Pont tegnap volt itt após meg anyós, a fiúk kimentek a konyhába mi meg bent babáztunk a szobában. Most először megkérdezte a férjem, hogy miért bántotta mindig őket? Azt mondta az após csak annyit mondott : " Engem is vert az apám."
Szóval ezzel a logikával a férjemnek is vernie kéne a fiunkat. De após anyja lépett, igaz nem egyből ő se, de lépett.
Az én nagyfaterom is verekedős volt, ott nem lépett csak sokára a mamám, de apám minket sosem bántott. Természetesen az említett verekedős férfiak mind alkoholisták voltak.
Szörnyű, hogy hány ilyen család van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!