Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az apa veri a gyerekeket...

Ha az apa veri a gyerekeket és a feleséget is abban a nő is hibás igaz?

Figyelt kérdés

Úgy értem el kellett volna menekülni anno a gyerekekkel.

Te mit tennél?

Enyém a lelki beteg férj akinek egy reszkető gyermeket látok a szemében ha visszagondol az apjára, de az anyját nem hibáztatja.

Szerintem a nő is hibás.

2012. febr. 10. 08:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
8:22-es le a kalappal előtettek!!!!
2012. febr. 10. 09:21
 12/32 anonim ***** válasza:
97%

Ez nem olyan egyszerű. A bántalmazás sokszor éveken át tartó terrorizálás része, és nem a másik szétverésével kezdődik, hanem ott, hogy először csak a nőt elzárja a családjától a férje, a barátoktól, van aki azért jelenetet rendez, ha a felesége beszélget a szomszéddal. Aztán elcsattan egy-egy pofon, de addigra az önbizalma le van építve az áldozatnak (te nem érsz semmit, nélkülem meg sem tudnál élni, akárhová mész én megkereslek, stb). Volt valami patkánykísérlet (ebben a témában olvastam), amiben a terrorizált patkányoknak később amikor kinyitották a ketrecajtót, akkor azok sem menekültek el, hanem bekuporogtak a ketrec sarkába.

Amúgy meg a hatóságok sem mindig segítenek a nőknek, volt aki elmenekült anyaotthonba, de a bíróság kiadta a bántalmazó férjnek a címüket, mondván az apának joga van látni a gyerekeit.

2012. febr. 10. 09:24
 13/32 anonim ***** válasza:
96%

"hogy miért nem hagyja ott azt a férfit.Miért nem dobja ki?Rendőrség?Ügyvéd?Mindent felhasználni a férfi ellen. "

Otthagyni: aha, és hová menekül a gyerekekkel, hol fog lakni, hogy hagyja ott a munkahelyét, stb???

Kidobni: Ó, ez életszerű:

-Menj el a házamból!

-Ok, drágám, gyorsan összecsomagolok.

A lakásba bejelentett házastársat nem olyan könnyű kidobni (főleg ha tulajdos is valamilyen részben)

Rendőrség: hehe. Kimennek, azt mondják: ejnye, ne verje a feleségét. Aha, és az illető megretten.

Nyilatkozott olyan nő, aki mondta, hogy már nem merte kihívni a rendőröket, mert tudta, hogy azzal még jobban bepöccen a férje és még nagyobb verés következik.

Bíróság: Ugyan, hány hónapig tart egy ügy???? Aztán jönnek azzal, hogy apucinak joga van a gyerekét látni.

2012. febr. 10. 09:29
 14/32 anonim ***** válasza:
17%

Utolsó , apucinak akkor van joga látni a gyereket hogyha fizet gyerektartást.

Amíg a bíróság intézkedik addig meg elköltözik a szüleihez a nő vagy egy baráthoz , rokonhoz.Bárhova csak el attól az alaktól.

De a véleményem akkor is az hogy rossz anya aki cserben hagyja a gyermekét és hagyja hogy a férj verje.

Az hogy éveken át terrorizálja az meg a másik.Miért nem lép le?Mire vár?A szentlélek segítségére?

2012. febr. 10. 09:34
 15/32 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem, meg a no nem mindig hibas.

Kepzeld, az en edesanyam mindent megtett, hogy "apam" ne bantalmazzon, meg el is szokott. Es mi lett a vege: akarmennyire elbujt, megtalalta es halalra verte.

2012. febr. 10. 09:35
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Bizony könnyű ilyen tanácsokat adni,de az a nő akit testileg,és lelkileg is megtörték,aki még ezek után szerelmes,és reménykedik a jóban már nem tud határozott nő lenni.Ez valahol egy betegség is.Vannak nők akiket a legdurvább férfi sem üti meg alapból mert tudja sokkal rosszabbul járna. Vannak nők akik annyira "gyengék" irányíthatóak hogy vonzzák az ilyen agresszív barmokat..

Ismerek olyan lányt aki talpraesett,vagány,okos.Mégis a férje sokszor úgy megveri,hogy erős sminkel sem tudja eltakarnia nyomokat.Ha mondjuk neki,hogy ez így nem jó,csak mentegetőzik,és magát hibáztatja(én voltam a hibás,mert ott voltam stb)

Ismerek olyan nőt aki kis csendes,és visszahúzódó.Őt is verte egy darabig a férje. De ő elment önvédelmi tanfolyamra,és amikor elég erős volt,megvédte magát..

Egyébként hogy megértsük miért nem olyan könnyű lépni,érdemes megnézni az "Egy ágyban az ellenséggel" című filmet..Nagyon hatásos.

De teljesen mindegy hogy egy nő gyenge vagy sem.A gyermekét akkor sem szabadna hagyni hogy megverjék.Én inkább tűrném hogy engem verjen,mint a fiamat.De sosem hagynám..

A másik,hogy nem mindenki olyan szerencsés,hogy van egy rokona vagy barátja aki segít neki elmenekülni.Nagyon sokan nem tudnak sehová menni az utcán kívül..Sajnos az anyaotthon sem tud mindenkit befogadni

2012. febr. 10. 09:37
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

15:

"Utolsó , apucinak akkor van joga látni a gyereket hogyha fizet gyerektartást."

Decemberben adtam be a válókeresetet, márciusra van kiírva az első tárgyalás. Szerinted akit bántalmaznak (szerencsére nálunk nem ez a helyzet), azon ez mit segít???? Egy-egy válóper hónapokig-évekig húzódhat. Addig hússzor veri szét a férje naponta.

"Amíg a bíróság intézkedik addig meg elköltözik a szüleihez a nő vagy egy baráthoz , rokonhoz.Bárhova csak el attól az alaktól. "

Szüleihez... Aha, ahová odamegy a pasi és késsel fenyegetőzik.

"Az hogy éveken át terrorizálja az meg a másik.Miért nem lép le?Mire vár?A szentlélek segítségére?"

Család nem tud segíteni, mert vagy nincsenek, vagy őket is megfenyegeti a férj, a hatóság nem segít, a bíróság dettó. Igen, van aki tényleg csak a szentlélek segítségére várhat, mert senki más nem törődik vele.

Ne magadból indulj ki, lehet, hogy neked vannak normális családod és emberi kapcsolataid (barátok), elég karakán és független vagy, de nem mindenki ilyen.

2012. febr. 10. 09:44
 18/32 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem van valami abban,hogy a nő a hibás.Biztos könnyű mondani,de ha valaki gyereket vállal,annak a gyerek legyen az első,ne a saját boldogsága,meg az,hogy legyen pasija.Mert az k.b.szott gusztustalan,ha egy anyuka így viselkedik.Gyakorlatilag alárendeli a gyereket a kapcsolatának.A gyerek meg lelki sérült lesz.

Anyám törődött velem mindig is,nem mondom,hogy rossz anya volt,de azért haragszok rá,amiért nem tette ki az apámat.Egyszer volt egy munkalehetősége apámnak,hogy kimehessen Moszkvába fél évre,de nem engedte.Sose fogom elfelejteni azt az érzést,amikor ez komolyabban felmerült.Egyszerűen kitisztultam lelkileg,egyik pillanatról a másikra,és nem pszichológus segítségével,vagy akármi,hanem csak úgy egyszerűen jól éreztem magam,ritka pillanat volt.De az hogy itthon maradt,agyon vágta az egészet.Azóta se ment el egy hétnél több időre:(

2012. febr. 10. 10:39
 19/32 anonim ***** válasza:
37%
Amúgy megoldás mindig van,csak akarni kell.Ez lemaradt.Előző voltam.
2012. febr. 10. 10:40
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Régen tényleg nem lehetett semmit sem lépni. Egy nő anno 100%ban a férjére volt utalva.

Ma már nem. A rendőrség tényleg nem TUD segíteni, de nem is hozzájuk kell fordulni. Ott a NANE és a többi nő és gyerekvédő szervezet akik segíteni tudnak!

2012. febr. 10. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!