Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy szülőnek nem kellemetlen...

Egy szülőnek nem kellemetlen ha a gyereke barátja/barátnője hozzájuk költözik?

Figyelt kérdés
Pl van egy családi ház. Ott laknak már 6-an: anya, apa, 2 gyerek, 2 nagyszülő. És aztán az egyik gyerek barátnője (akivel 2 éve járnak) odaköltözik. A lány tanul még, tehát anyagilag vagy a lány szülei támogatják, vagy a barát aki már dolgozik, ő állja a lány költségeit is. Mit gondoltok erről? Nem lesz tehet egy idő után a "meny"?
2012. febr. 9. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Azt gondolom, hogy hülyeség, legalábbis ebben a szituban, amit leírsz. Ha a lányt a szülei tartják el és otthon, az oké, de ha ezt a srác teszi, az kihasználás, de ha ők ketten nem is érzik annak, a srác szülei és nagyszülei fix, hogy nem veszik jó néven és ennek hangot is adnak. Én ekkora generációs együttélésbe soha semmilyen körülmények közt nem vágnék bele, még ha a srác családja a legbűbájosabb lenne a földkerekségen.
2012. febr. 9. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Vagy kellemetlen lenne, vagy nem. Családja válogatja. Nálatok mi a helyzet? Ki vagy te ebben a famíliában?
2012. febr. 9. 21:18
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Én is osztom az első véleményét.

Nekem 21 éves a fiam.Mi hárman élünk egy 3 szobás lakásban.Vagyis mindenkinek van külön szobája.De a lakás mégsem hatalmas,így állandóan útban vagyunk egymásnak(pl: konyha)Engem mint szülőt nem zavar ha a fiam barátnője pár napig nálunk éjszakázik..Nincs ezzel semmi gond,hiszen kedvelem.De ahogy a mondás is mondja " a legjobb vendég is csak 3 napig vendég" (utána már csak nyűg)

Én már évek óta mondogatom a fiamnak,hogy abból soha semmi jó nem sül ki,ha 2 generáció összeköltözik.Ezért ha a fiatalok együtt akarnak élni,akkor külön kell elkezdeni,és nem a szülők nyakára..Sok kellemetlenségtől megóvjuk magunkat..

2012. febr. 9. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Régen mindig együtt éltek a generációk. Ez csak mostanában lett akkora nyűg, mióta mindenki megteheti, hogy külön éljen. Persze, hogy jobb külön, de átmenetileg míg a fiatalok egyről a kettőre jutnak addig miért ne húzhatnák meg magukat a szülőknél. Két jövedelemből majd könnyebben boldogulnak. Amúgy olvastam valahol, hogy Amerikában már kezd divatba jönni újra, hogy generációk élnek együtt. Így spórolnak.
2012. febr. 9. 21:22
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Mi így lakunk, itt él nálunk az öcsém barátnője is évek óta. Hozzájuk nem mehetnének, mert a szülei egy másfélszobás lakásban laknak, nálunk meg kényelmesen elférnek.
2012. febr. 9. 21:25
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Nem jó ez szerintem sem.

Mások a szokásaik a szülőknek és a fiataloknak is.

Egy idő után biztos, hogy irritáló az együttélés.

Akkor is, ha nem mondják ki.

2012. febr. 10. 12:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Nos, én biztos nem örülnék, ha anyósom mindenbe beleszólna. Igy is néha elvisszük vásárolni, és mindig visszakérdez, miért ilyet veszel , miért nem olyat? Most ezt képzeljétek el ha együtt laknánk? Gyerekem és a barátja? Gyerekem még ovis, de amíg nappalira járnának, nincs összeköltözés. Később pedig, ha van lehetőség külön lakrészre, fürdő és szoba. Tuti hogy lenne vita. Mindenkinél vannak kialakult szokások, ezért nem kívánom felrúgni a kényelmemet. Fürdőben fölöltözni, a párás levegőben nem a legkényelmesebb:)
2012. febr. 11. 02:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon fiatal és nagyon hülye voltam, otthoni helyzet elől menekültem, összeköltöztem fél év után a barátommal, úgy, hogy a nagymama és az anyuka is ott élt (3 szobás panel). (Anyukáról nem is tudtam, nem mondta el, pedig a szomszéd szobában élt, csak éppen napközben, mikor én ott voltam, mindig aludt, és egész éjjel bömböltette a tévét)

Szóval odaköltöztem, akkor csak minimális gyerektartást kaptam apámtól, amit oda is adtam a nagymamának. Aztán kiderült, hogy a nagymama nyugdíjából éltünk meg kb., mert a párom is hazudott, és nem is járt dolgozni (lebuktattam, mikor egyszer korán értem haza a suliból)

Nagymama meg anyuka folyton jöttek nekem, hogy csak a pénzért jöttem, meg ilyenek... Simán rámnyitottak a fürdőszobában, üvöltöztek velem, hogy miért mosok hajat heti 2-szer, mikor kéthetente is elég lenne, titokban algopyrint tett a teámba egész télen... Bedurciztam, szartam a házimunkára, és elég gyorsan el is költöztem... Soha többé szülőkkel vagy nagyszülőkkel!!!

Mostani párommal 2 éve vagyunk együtt, együtt élünk, övé a lakás,picike garzon, de boldogok vagyunk így! :) Enyém a konyha, akkor kelünk és fekszünk, mikor nekünk jó, nem kell egyéb rokonokat kerülgetni. Nem egészséges...

2012. júl. 2. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!