Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsa ez egy kapcsolatban...

Nem furcsa ez egy kapcsolatban? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Több, mint egy év után még mindig nem tudok mondani egy olyan programot sem, ahova elvitt volna, vagy amivel örömet okozott volna a barátom.

Az elején abszolút nem zavart, mindent külön fizettünk, de emellett én mindig gondoltam Rá, és megleptem, ha csak egy sütivel, vagy alkalmakkor valami kézzel készített kis ajándékkal, de ő semmivel...

Azért furcsa, mert bár nem igénylem az ilyesmit, de mégis ő a férfi, és ennyi idő után jogosan gondolkodom el, hogy egyszer sem hívott még el szó szerint sehova, abban a klasszikus értelemben, hogy mondjuk elvisz valahova, amit ő állna, vagy meglep valamivel.

Persze anyagiakat nézve nem mindenki engedheti meg magának, de én nem is vágyom nagy dolgokra, ráadásul dolgozik... Csak maga a gesztus az jólesne, mint barátnő.

Máshol azt látom, hogy elviszi a barátja a barátnőjét moziba, vagy kávézni, én meg teljesen el vagyok ilyen téren hanyagolva, holott ezek nem kerülnek vagyonokba...

Tavaly valentin napkor is én néztem ki egy éttermi ajánlatot, hogy befizetem magunkat, de aztán mégsem, mert nekem nem volt rá pénzem. Jól érzem magam vele ettől függetlenül, de a progik nagy részét is mindig én dobom fel... persze utána mondja, hogy ő is gondolt rá.

Arról sincs szó, hogy nem egy eljárós típus, mert nagyon is az.

Meg az ilyen kijelentései, hogy "na majd ide elviszlek" ezeket is már 1éve hallgatom:)

Lehetséges, hogy ezek a családi dolgokra vezethetőek vissza, de nem hiszem, hogy ennyire gátolnia kéne abban, hogy egy apró gesztust tegyen irányomba ennyi idő után.

Valahogy az az érzésem, hogy mindenre sajnálja a pénzt, de nem csak velem szemben, magával szemben is és ez nem jó. Én is ilyen voltam régebben, de már kinőttem ebből és nem sajnálom a pénzt és meggondoltan vásárolok.

Vélemények?

2012. febr. 9. 12:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a kérdésre válaszolva: DE! FURCSA. Aki nem áldoz a kapcsolatra anyagilag, az ne is várjon semmit. A férjem első randin fizetett mindent. Később én visszahívtam mozira. Jó esetben ez oda-vissza működik, mikor szórakozzunk, ha nem fiatalon? Ha mindig az egyik fél fizet, annak megkopasztás-jellege van, azt is otthagynám. Más eset, ha egyik fél tanul, akkor az persze nem tud annyit költeni. De legalább próbálkozzon.
2012. febr. 9. 13:15
 12/27 A kérdező kommentje:

Ja igen kiegészíteném, hogy én Tanulok (mellette igen ritkán dolgozom de az nem elég semmire nagyjából), ő dolgozik.

Az tart vissza attól, hogy ezt megbeszéljük, hogy, ha meg változna a dolog, akkor olyan érzésem lenne, hogy kényszer. Nem hiszem, hogy magától nem jut eszébe. Illetve eszébe jut, de aztán legyint egyet gondolom magában, mondván "-Minek", ha úgy is velem marad.

Igen, talán én is elrontottam ott, hogy természetesnek vettem, illetve úgy csináltam, mintha nem bántana a dolog és gondolom ezzel együtt úgy gondolta, akkor minek.

Bár legutóbb már megjegyeztem, hogy moziba (se) voltunk még, és akkor azt kaptam válasznak, hogy nem hallotta tőlem, hogy konkrétan mit néznék meg.

Nem is értem, hiszen ismeri az ízlésemet, nem gondolom, hogy mondanom kéne, hogy ezt nézném meg. Ennek nem is kéne szóba kerülnie szerintem.

2012. febr. 9. 13:24
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
nekem a mozira azt mondta, hogy pénzkidobás. Vacsora is minek, főzzek én neki a saját lakásában, ha odamegyek. Romantikus, mi? Elvárta volna, hogy a cipőjét is pucoljam ki, meg volt sértődve, hogy nem teszem. Utólag minden percet sajnálok, amit vele töltöttem. A helyedben eljárnék mással moziba, vacsizni, szórakozni és elmesélném neki.
2012. febr. 9. 13:26
 14/27 A kérdező kommentje:
De nem is értem, még ha én sem adnék semmit a kapcsolatba, akkor oké egál. De én nem bírnám ki, hogy ne lepjem meg, ha érzem, hogy ő folyton törekszik.
2012. febr. 9. 13:26
 15/27 anonim ***** válasza:
persze, mert szereted és örömet akarsz neki okozni, azért leped meg. Ő meg lehet, annyira nincs oda érted, bocs, hogy ezt írom.
2012. febr. 9. 13:31
 16/27 anonim ***** válasza:

szia! én sosem szoktam senkinek a szakítást javasolni (mert nem tetszik hogy manapság mindenért egyből szakítani kell a másikkal) de neked mégis ezt teszem. Pontosan tudom miről beszélsz, 4évig voltam egy teljesen ugyanilyen pasival. A fagyiért a 200ft-ot elfogadta mindig mikor mondtam h adom a részem. És ha rajta múlt volna, soha nem megyünk sehova. Úgy nem is mentünk, hogy az ő ötlete lett volna. Úgy meg pláne nem, hogy meghív.

Vannak ilyen emberek, és feleslegesnek tartom h megemlítsd neki, mert nem fog változni. Max ideiglenesen.

Minél tovább húzod, annál rosszabb lesz, nekem is akkor kezdett kinyílni a szemem mikor körülöttem mindenki programokat csinált a párjával. És igaza van az előttem szólóknak, vannak olyan srácok akik bármit megtennének hogy egy normális csajszival lehessenek. Csak észre kell őket venni. Mert lehet, hogy külsőre nem egy adonisz, de belül annál több van általában.

23N

2012. febr. 9. 14:41
 17/27 anonim ***** válasza:

Szerintem meg hiába tudnád ezt vele megbeszélni,ha változnának is a dolgok,és mennétek ide-oda,elhívna erre-arra,akkor az már olyan műdolog lenne és nem őszinte.Én legalábbis mindig mikor észrevettem egy kapcsolatomnál, hogy min kellene javítani-és rájöttem, hogy nekem kell elmondani, hogy mit szeretnék tőle-akkor feleszméltem, hogy már felesleges.Mert ha megkapnám(most nem tárgyra kell gondolni),akkor tudom, hogy azért kapnám meg,mert mondogattam neki.Akkor már nem lenne őszinte...

A nőknek kellenek az apró megelepetések,hogy érezzük szeretnek...

Ami nagyon furcsa a párodban, hogy írtad, hogy társasági és eljárós típus,mégsem visz téged sehova.Egy gombóc fagyit megenni egy várnál,vagy parkban pedig tényleg nem lenne nagy kunszt.....Kivel jár el?Haverokkal?Te meg várod, hogy mikor szán rád időt?

Ha nem jártok sehova,akkor az olyan,mintha csak szexelni járnátok össze :/

2012. febr. 9. 15:38
 18/27 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló:

Majdnem szorul-szóra leírtad, amivel még ki akartam egészíteni:D

Szóval én is úgy érzem, hogy nincs értelme megbeszélni, mert utána már, ha változik is, ha nem is erőltetetten, de nem érezném jól magam, hogy nekem kellett erre rávilágítanom.

Társasági teljesen, bár csak féléve kezdett el dolgozni főállásban, ennek kapcsán kevesebb ideje van értelemszerűen, de ez nem lehet kifogás. Munka után is el lehet menni akárhova, de mindegy is, mert amikor nem dolgozott még akkor sem éreztem a lelkesedést, nem dobott fel progikat saját magától, vagy, ha fel is dobott elvétve, akkor sosem valósult meg.

Haverokkal találkozik, de nem túl sűrűn, mert ők is dolgoznak.

Hétvégente együtt vagyunk általában, és ami a lényeg, az utolsó mondatodban van... Tényleg ettől egy kicsit olyan jellege van a dolognak, mintha csak szexelnénk és ennyi. Persze van rengeteg meghitt pillanat és a többi, de akkor is hiányolom a kapcsolatunkból, amiket fentebb leírtam.

2012. febr. 9. 15:54
 19/27 anonim ***** válasza:

Ne pazarolj el rá több időt.Nem éri meg,és erre utólag fogsz igazán rájönni.

Felesleges ezt még megbeszélni is,annyi történne hogy egyből elvinne ide-oda,tartana ez 2 hétig,utána 1-2 hónapig még 2-3x összesen kitalálna valamit,utána 1 évig hallgathatnád hogy ő mennyit áldoz rád.

Sajnos tapasztalatból mondom,csak én voltam olyan hülye hogy 4 évemet áldoztam rá.

És nem,nem a pénze kellett volna,hanem a törödése.Még mielőtt valaki ezzel jön.

Tudod mit csináltunk nagy átlagban? Feljött hozzám,filmeztünk,ettünk (én főzzek mindig),szex,alvás.És állandóan ez ment.Ha megvettem előre egy jegyet moziba/szinházba,akárhova,akkor hajlandó volt eljönni,jól érezte magát,és ennyi.Amikor mondtam hogy ő is megtehetné ezt,akkor azt mondta hogy én találjam ki,vegyem meg,majd ideadja az árát.Mindig majd.Hozzátéve hogy én suli mellett dolgoztam és mindenem én fizettem albérletben,mig ő szüleivel lakott,mindenét fizették,pedig dolgozott.De sosem jutott volna eszébe hogy megkérdezze ne vegye meg a vacsihozvalót aminek 80%-át ő ette meg.És még sorolhatnám.

Ezt akarod?

Ne legyél buta,tedd ki.

És ne félj,találsz nála jobbat,nem mardsz egyedül.

eleinte rossz lesz,az elhatározás is nehéz lesz,de tedd meg,és ne inogj meg ha igérgeti hogy megváltozik.

A jövőd érdekében.(gondolj bele hogy működne egy ilyen emberrel a közös élet,gyereknevelés,stb,olvashatsz itt elég "szép" sztorikat)

6-os válaszoló voltam

2012. febr. 9. 16:16
 20/27 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt? Egy megbeszélést szerintem megérne a dolog, akkor meglátod, hogy áll hozzá, és eldöntöd, hogy vele vagy nélküle. Ha az utóbbira kerül a sor, tudni fogod, hogy te tényleg mindent megtettél, és nem lesz olyan gondolatod, hogy "mi lett volna, ha" és "talán hiba volt szakítani?".
2012. febr. 11. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!