Szerintem apám csalja anyámat! Mit tegyek?
Ma este sokkot kaptam. Apukám és anyukám 25 éve házasok, apu vallásos ember... de kb. egy órája egy nővel beszél telefonon, félreérthetetlenül mondja neki hogy hiányzol ha nem vagy velem, maradtam volna még veled ma délután stb. Ezt nem lehet félreérteni.
Soha életemben ilyen nem fordult elő és nem is fordulhatott volna, mert apukám egyrészt nem egy esztétikus megjelenés, a maga 130 kilójával, másrészt hívó vallásos ember, aki mindenekfelett tartja a vallást. Én 22 éves vagyok és most egyszerűen a világ kibillent az egyensúlyából. Én nem tudom most mit tegyek. Szóljak anyunak? Berontsak a szobába és vágjam a fejéhez??? Mit tegyek? Mit kellene tennem?
Teljesen kétségbe vagyok esve... tudom, hogy ez nem egyedülálló a világtörténetben, de ha az ember szülei 25 éve házasok, és nagyjából harmonikusnak (tűnt) a kapcsolat, akkor a világ összeomlik...
Hányingerem van, legszívesebben kést szúrnék a mellkasába... Kérlek adjatok tanácsot, mert nagyon kétségbe vagyok esve!
köszönöm szépen a válaszokat.
azt hiszem sikerült lenyugodnom, aludni ugyan nem tudtam, de kisírtam magam. most már másképp látom a dolgokat egy kicsit.
egyébként nem magam miatt vagyok dühös. nem az én érzelmeimről van szó és a belé vetett bizalmamról, hanem anyukámról, akinél az ember jobb feleséget szerintem nem kaphat. 25 éven át mindent megadott neki és igen elhízott apu a házasság alatt... nem azt mondom hogy jó a házasságuk és követendő példa számomra. mert nem az. sokszor voltak konfliktusok közöttük, főleg mikor még kisebbek voltunk, de mindig megoldották és erre értettem azt hogy harmonikus a kapcsolatuk, hogy hegyekben-völgyekben kitartottak egymás mellett. álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet :(
mint írtam, egyedül anyukám miatt vagyok kiborulva. ő nem érdemli meg ezt. igen az tény,hogy naiv, és 100% hogy nem sejti. anyut rettenetesen féltem, mert én júniusban államvizsgázok is külföldre tervezek menni utána, nővéremmel együtt, és ha mi elmegyünk és apu is elhagyja, akkor teljesen egyedül marad! mivel nyelvet nem beszél, így nem jöhetne velünk, de azt se akarom, hogy apu mellett maradjon, mert milyen élete lenne? ő lenne a csicskája, a szolgálja, főz, mos rá, a másik nő meg az érzelmeket adja... felfordul a gyomrom :(
akik azt írták semmi közöm a dologhoz: de igen van közöm hozzá, mert nem fogok anyám képébe vigyorogni, hogy te szánalmas lúzer csalnak téged, de nekem semmi közöm hozzá, úgyhogy csinálj amit akarsz! ti komolyan ilyenek vagytok? hagynátok anyátokat szenvedni? mert én nem ilyen vagyok és akkor is rám is tartozik a dolog.
még egyszer köszönöm a tanácsokat. igen, valóban elhamarkodott volt olyan durvákat írnom hogy megölöm, de ha az embert ennyire váratlanul éri a dolog, akkor egyszerűen minden hülyeség eszembe jut, persze nem leszek benne a mai híradóban, ne aggódjatok...
ja és nem anyuval beszélt... a másik szobában aludt.
én is reménykedem még abban, hogy talán csak félreértettem valamit, de annyira egyértelműek voltak a szavak. ezeket mondta konkréten, hogy hiányzol, ha nem vagy mellettem. ezt többször is mondta. egyébként főleg a nő beszélt. meg tegnap délután találkoztak, és hogy látta hogy fázik és ezért hamar lepattintotta, és gondolom ezt magyarázta apunak, hogy fázott és azért pattintotta le és nem másért... ezt vettem ki. nem tudom mire gondolhatnék a szeretőn kívül? valami lelkitársra vagy eltitkolt gyerekre?
én tiszteletben fogom tartani, ha elválnak, sőt ezek után, nagyon-nagyon fogok neki örülni azt hiszem. mert anyu nem érdemel ilyen életet. csakhogy... szerintem apu nem fog akarni válni, mert kényelmes neki ez az élet. más nő szerintem nem fogja annyira kiszolgálni, mint anyu.
egyelőre nem szólok anyunak a dologról, viszont apuval beszélni akarok. akkor, amikor a nővel telefonál. vagy mikor vele megy találkozni előtte megkérdezem. valószínűleg le fogja tagadni a dolgot. biztos vagyok benne, hogy akkor is tagadja majd ha elmondom hogy hallottam a beszélgetését. aztán ki fog találni valami silány magyarázatot. annyira ismerem már...
nem akarom elmondani neki, de valahogy ez bűntudatot kelt bennem, mert hazudok neki...
viszont csináltam egy csúnya dolgot, apu telefonját lenyúltam, kiírtam a számot és találtam egy sms-t, amiben a nő az e-mail címét írja le... még nem döntöttem el mit csinálok, de tudni akarok mi van köztük...
én nem akarom megmondani neki hogy mit tegyen!!! sosem mondtam meg neki, és anyu sem mondta soha hogy ne menjen el focimeccsre, ne menjen a barátaival kocsmázni.
ha boldog azzal a nővel, ám legyen, de akkor ne titokban csinálja, mert ez így undorító. apu nem fog elválni anyutól mert kényelmes neki ez az élet, hogy ki van szolgálva, ezért csinálja gondolom titokban.
még egyszer írom: nem akarom megmondani neki hogy ne kavarjon azzal a nővel. hol olvastad ezt tőlem melyik kommentemben???
csalódtam benne mert megcsalja, de nem érdekel, csak anyukám miatt aggódom, hogy neki a lehető legjobb legyen. lehet hogy jó az ha nem szólok és minden marad a régiben, csak én és a nővérem tudjuk mekkora egy féreggel élünk egy fedél alatt, de az kinek jó? mi tudjuk és sosem nézünk rá ugyanúgy többet.
mi el fogunk költözni rövid időn belül, de anyu itt marad és nem lesz senkije. ha elmondom és anyu válni akar, akkor is egyedül marad. ha hallgatok, akkor is egyedül marad, mert apu másokkal fogja jól érezni magát.
nem fogok írni a nőnek, az tényleg gyerekes. viszont körülnéztem a számítógépén és mielőtt leordítanátok a fejemet, közlöm: nem érdekel, hogy ez mennyire gyerekes, szánalmas, paraszt dolog volt!!! ezt láttam a leghelyesebbnek, hogy tisztán lássak. fel van regizve társkeresőbe és több nővel levelezik. persze szabadként van feltüntetve, no gyerek...
nem fogok többet nyomozni és kutakodni. de most már tudom, hogy tényleg csalja. holnap rá fogok kérdezni. attól félek ki dog dobni a lakásból vagy valami. nem fogok neki ultimátumot adni mert ahhoz nincs jogom, és azzal sem fogok fenyegetőzni hogy elmondom anyunak. azt akarom hogy ő döntse el mi legyen és azt akarom hogy tudja, hogy tudjuk és mekkorát csalódtunk. és igen csalódtunk, és ne beszéljetek itt érzelmekről meg kihűlésről... most nem tudok az ő szemszögéből gondolkodni és nem is akarom megérteni igazából.
jaj édes istenkém...
anyu meg a megcsalás??? anyu a tipikus konzervatív felfogású, és egyébként is: ő sosem jár el sehova munkán kívül. ritkán megy színházba, vagy vásárolni, olyankor én vagy a nővérem megyünk vele. egyébként munkán kívül sehova sem jár... úgyhogy nem hinném hogy nyitott kapcsolatban élnek. ha ismernéd anyut, akkor még a feltételezést is viccesnek tartanád, hogy ő szexkapcsolatban érjen bárkivel.
nem ismerem a szüleim szexuális életét... ez igaz. mert nincs nekik olyan!!!!!!!!!!! ha lenne sem érdekelne, mert nem az én dolgom és ez az, ami legkevésbé érdekel velük kapcsolatban. de abban biztos vagyok, hogy nincs nekik ilyen már vagy 10 éve. amióta csak ők ketten járnak nyaralni, és mi már nem megyünk velük, kb 4 éve, az más tészta... akkor nem tudom mit csinálnak, de mint írtam, nem is érdekel. igen, a szerelem kihűlt. igen, már csak megszokásból vannak egymás mellett. de ez így van a 20 év feletti házasságok 80-90 %-val (tanulmányban olvastam).
még mindig úgy gondolom, hogy közöm van ahhoz, hogy apu megcsalja az anyámat, mert nem a szomszéd bácsiról van szó, hanem az apámról akivel még pár hónapig biztosan egy fedél alatt fogok élni!!!!!!!! hogy a francba ne lenne közöm hozzá? ha elváltak volna és vele élnék, akkor az más tészta, élje világát, szarok rá. de házasságban él, hűséget fogadott (ha szerelmet és vakságot nem is)!!! én hiszek a házasság erejében és undorító ha ezt valaki megszegi. tartsatok régimódinak de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!