Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóval egy szobában. Ez gáz?

Tesóval egy szobában. Ez gáz?

Figyelt kérdés
Van aki a tesójával van vagy volt egy szobában? Hogy viseltétek a dolgot? Van egy egyéves kisfiam, és most várom a második babám. Hitel nélkül biztosan nem tudunk majd nagyobb lakásba költözni (2 szobás a mostani). Most még jódarabig egy szobában lesznek, és később talán hitel segítségével tudunk nagyobba menni, de lehet hogy még úgy sem. Nagyon elviselhetetlen együtt? Minden tapasztalat érdekel.
2012. febr. 8. 20:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a nővérem 5 évvel idősebb és mindig is egy szobában voltunk. Először azért mert 2 szobás volt a régebbi ház, most azért, mert nagyanyám is velünk lakik és ez a ház 3 szobás. Néha ki tud/tudott készíteni, de nem nagy dolog. Sokszor verekedtünk, na de ki nem? :D Meg sokszor szidtuk egymást mikor kisebbek voltunk de ez normális, nem ismerek olyan testvéreket akik nem nyírták egymást. Ha normálisan vannak nevelve akkor nem lesz semmi baj.
2012. febr. 8. 21:00
 2/24 10inchhero ***** válasza:
93%
én 2 öcsémmel voltam egy szobában igen sokáig és mivel úgy nőttem fel, nem zavart. Persze mostmár nem tetszene, de gondolom mire elérik a nagykort/serdülőkort, csak sikerül összehozni a külön szobát :D 19/F
2012. febr. 8. 21:01
 3/24 anonim ***** válasza:
78%

Hát míg kamaszok nem lesznek, addig nemtől függetlenül nincs gond, fiú és lány megfér egymás mellett. Ha viszont már tinik lesznek, még egy lány-lány vagy fiú-fiú testvérpár megvan egy szobába, de különneműeknél nem túl nyerő a helyzet.

De szerintem mire fennállna ez a helyzet, tudtok változtatni, ha akartok, vagy az is lehet, hogy a nagyobbik középiskolába kerülésével megoldódik a probléma, mert koleszba menne önként. :)

Párom a nővérével osztozott egy szobán, 5 év a korkülönbség. Mire a párom úgy igazán kamaszodni kezdett, arra a nővére elment főiskolára. De ha hazaér, megkérdem, mik a tapasztalatai. :)

2012. febr. 8. 21:01
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Én a nővéremmel laktam egy szobában, úgy gimis másodikos koromig, ő 3 évvel idősebb nálam. Voltak harcok, mindenkinél vannak, de alapvetően kibírtuk egymást :)
2012. febr. 8. 21:04
 5/24 anonim ***** válasza:
86%

pont tegnap vagy elötte volt ugyanez a kérdés, nem dobja ki?

12 éves koromig egy szobába laktunk hugommal. amig nincs saját külön izlés, addig nem zavaro egyáltalán.

2012. febr. 8. 21:05
 6/24 anonim ***** válasza:
80%

Mi négyen vagyunk. Ketten a nővéremmel egy szobában. az öcsém és a húgom a másikban. A húgom 15 éves,az öcsi 12. Semmi gond nincs ebből. Igaz,néha összevesznek a rendrakáson,ahogyan mi is.

Régen sem volt a gyerekeknek külön szobájuk,mégis felnőttek.

Ilyen pici korban pedig még jó is ha a két gyerek egy szobában van.

2012. febr. 8. 21:06
 7/24 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem lehet ebből nagyobb probléma - legalábbis külön is van legalább annyi, mintha együtt volnának, ez nem azon fog múlni.

Én (lány) az öcsémmel egy szobában voltam mindig, kicsi korunkban játék stb. szempontjából jó volt, de később sem éreztem ennek hátrányát, sőt. Pl. az öltözködést is lehet diszkréten intézni, talán ez az egyetlen, "legmagánabb" dolog.

Most azt mondom: semmi hátrányom nem származott ebből, sőt, azt gondolom, alkalmazkodóbbak vagyunk (nemcsak egymással és családon belül, hanem más emberekkel is), nem feszengünk, és ez így van rendjén - akár együtt nőnek fel, akár nem.

2012. febr. 8. 21:08
 8/24 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem gáz. Én is egy szobában voltam a tesómmal, és semmi bajunk nem lett, sőt. :)
2012. febr. 8. 21:12
 9/24 anonim ***** válasza:
91%

a 6 évvel idősebb nővéremmel 14 éves koromig laktam egy szobában, ő 20 volt, mikor külön szobába kerültünk 16/l

15 éves korukig simán lehetnek egy szobában, vagy tovább, ha ilyen kicsi a korkülönbség

2012. febr. 8. 21:17
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
Addig nem gáz, amíg nem kezdenek kamaszodni úgy igazán. Utána akár egy neműek, akár különbözőek, egyre cikibb lesz nekik, szerintem legalább is. Pl. nem tudják haza vinni 16-17 évesen az első barátnőt, mert a tesó ott lógna a nyakukon a szobába, később, ha már mondjuk komolyabbra fordulnak a dolgok, akkor nem tudják megoldani a szeretkezést, együtt alvást. A lánynak is meg a fiúnak is szüksége lenne külön térre szerintem. Én megőrültem volna, ha nem tudok elbújni a világ elől pl. mikor menstruáltam. Ha folyton ott lógott volna a nyakamon a bátyám, tuti, hogy napokra összeveszek vele, mert olyankor harapós vagyok. Vagy pl. este, ha én már feküdni akarok, ő meg tévézni, akkor abból is megy a veszekedés. Egy szóval zavarta volna a kényelmemet az, ha nekem alkalmazkodnom kell ilyen szinten valakihez. Ezt a mai napig nem birom elviselni, ezért soha nem éltem koliba és másokkal együtt albérletbe. Persze lehet, hogyha valaki így nő fel, annak természetes, én nem bírnám. És szerintem ha rá lettem volna kényszerítve, hogy egy szobába legyek bátyámmal, mert úgy álltunk volna anyagilag, inkább kiköltöztem volna a folyosóra gumimatraccal. Szóval én azt mondom, hogy ez a kamaszoknál már elég fontos, hogy legyen külön szoba, olyan 12-14 éves kor után. Addig szerintem simán elvannak együtt.
2012. febr. 8. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!