Ciki nászajándék listát összeírni?
Együtt élünk a párommal, sok dolgunk van már. Ismerem a mendemondákat, illetve barátok/barátnők is mesélték, hogy próbáltak, de annyira nem tudtak örülni, egy harmadik étkészletnek, vagy pohár/kávéscsésze készletnek is.
Nekünk sokminden van, ami igazából jól jönne. Étkészlet, egy szebb evőeszköz készlet, kávéfőző gép, még akár olyanok is, mint borospohár készlet, vagy fazekak, tényleg sok olyan dolog van, ami hatalmas segítség lenne. Fiatal pár vagyunk, még nem sikerült mindent beszerezni a közös kis életünkbe és olykor már kezd ciki lenni, hogyha jön valaki vendégségbe, akkor pl. ahány ember annyiféle tányér, stb. :) Ilyen szempontból abszolút jó dolognak tartanám ezt a listás dolgot, viszont nem tudom. Nekem ez iszonyatosan fura. Engem úgy neveltek, hogy ajándék lónak ne nézzem a fogát, örüljek, hogy kaptam valamit. Ki vagyok én, hogy megmondjam bárkinek is, hogy mit vegyen nekünk? Nem sértő ez egy kicsit? Mármint oké választhatnak és biztos "nyitva hagynám" azt a lehetőséget is, hogy aki mást szeretne venni, vagy nem sze6retne ajándékozni, az se érezze magát kellemetlenül, de nekem ez akkor is elég fura.
Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? Ha támogatjátok ezt a listás dolgot, akkor max milyen értékű tárgyat írnátok rá?
Alapvetően én sem értek egyet teljes mértékben ezzel a megoldással.
De! Ha már emellett döntötök, én úgy tudnám elképzelni a kivitelezést, hogy összeírjátok a listát és odaadjátok az örömszülőknek - párodénak és tiédnek. Mivel ők nagyrészt ismerik a meghívottakat, így a meghívó átadásakor lehet megemlíteni, hogy a szülőknél tudnak egyeztetni. (Természetesen időközben a két szülőpár is egyezteti a lista kihúzott elemeit.)
Azért gondolom így előnyösnek, mert:
- valóban a legtöbb vendég bizalommal tud fordulni hozzájuk,
- mégiscsak félig-meddig meglepetés marad, hogy ki-mit ad,
- a szülők is kapnak feladatot, ami egyrészt megtisztelő, másrészt lefoglalja őket.
Szerintem legalábbis!
Hallottam már netes listáról is, ahol látszik hogy mik vannak már kipipálva, de olyanról is, hogy a pár megbíz egy embert, aki körbejárja a listával a rokonokat, olyat is hogy a pár jár körbe, de azt kicsit gáznak tartom. A családjaink nehezen tudnának csak összebeszélni sajnos, a szülőkön kívül nem találkozott még senki senkivel. Párom családja az ország másik felében él.
Egyébként túl nagy értékű ajándékokat pofám sem lenne kérni az az igazság. Mondjuk értem azt úgy, hogy oké, létezik 60 ezerért is kávéfőző, de 11-2-ből is lehet venni már egészen kis pofás szerkezeteket. Jól jönne egy vízforraló, vasaló (mert abból csak egy kölcsön van), ami szintén hasonló árkategória, étkészlet, evőeszközök, kávéscsészék, kisebb nagyobb jénaik, fazekak, szóval olyan 10-15 ezer forintot meghaladó ajándékot nem is lenne képem ráírni és mint említettem, nem muszáj ajándékot hozni, vagy ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor hozhat mást (ezt mindenképpen ráírnám szintén), de talán ebben az esetben is jó, ha látják a listáról mi van már kipipálva, így talán nem lenne dupla semmiből.
Alszok erre még párat, az biztos. Gondolkodtam azon, hogy lehetne ezt ötletesen megfogalmazni, hogy ne keltsen kényszer érzetet, jól fogadják ezt a meghívottak, de majd még gondolkodom.
Már azon is gondolkodtam, hogy igyekszem poénosabbra fogni a listát és egészen apró értékű dolgokat írnék rá, mint konzervnyitó, krumplihámozó, sajtreszelő, citromfacsaró, kenyér vágó kés, tea tojás, fakanál, stb. Lehet furán hangzik, de ezek igen nagy százaléka sem található meg még a kicsi otthonunkban és ha úgynézzük igen praktikusak. :)
Ezzel viszont gyanítom az lenne a baj, hogy senki nem venné komolyan, hogy tényleg csak ennyit hozzon, akkor viszont ugyanott vagyunk mint előtte.
Az internetes hozzáférés nem rossz. Látja mindenki mi van kipipálva mi nem. Bár ha idősek nem tudom a netes dolgot hogyan oldják meg. De semmi sem lehetetlen.
A listára mindeképpen írd rá, hogy ezek az alap dolgok és azért lettek összeírva, hogy nehogy véletlenül kettőt kapjatok valamiből, viszont ha bárkinek bármi plusz ötlete van akkor azt is szívesen fogadjátok. Viszont ha az ötlet megvolt de látják, hogy más már megvette akkor viszont nem veszik meg feleslegesen.
Amúgy azok az aprók dolgok sem rosszak, de a lista eleje ezzel kezdődjön aztán a többi. Mondjuk a pipálás névtelen legyen, akkor nem lesz gond. Meg még azt is oda lehet írni a lista mellé, hogy ha valaki mégsem tudja mit vegyen, vagy nincs ideje megvenni, akkor sincs gond, akkor adjon annyi pénzt amennyire lehetősége van és akkor megveszitek majd ti amire még szükségetek van, lesz.
De mondjuk ez e pénz dolog is lehet ne névtelen, mármint a címlet. De mondjuk lenne egy közös lista és rajta lenne, hogyha valaki ad ajándékot, illetve pipál, vagy ad pénzt annak a neve ott legyen. Így mégis tudjátok kik ajándékoztak.
Valamint azt is rá lehetne írni, hogyha netán valakinek nem áll módjában ajándékot adni, akkor sincs gond, akkor hozzon egy tortát, vagy jöjjön el segíteni a lagziba, vagy bármi más módon is adhat úgymond ajándékot. Nem az ajándék értéke számít, hanem a szándéka. Persze ezt szépen megfogalmazva. Viszont azt se tükrözze, hogy akkor most nem kell ajándék, nehogy az is éljen vele, aki éppen megtehetné, hogy ad, csak így kibújuk alóla.
Nem szeretnénk olyan nagy lagzit, csak azok legyenek ott, akiket tényleg szeretnénk ott tudni, illem meghívásokkal annyira nem élnénk, így azt hiszem olyanról nem lesz szó, hogy valaki ne akarna adni... Vagy legalábbis ha végig gondolom, hogy kiket hívnánk meg, nem úgy ismerem őket, akiket rá lehetne beszélni, hogy nem kell semmi. :) Ha csak annyit ad valaki, hogy eljön majd segíteni meszelni a lakásunkban, akkor annyi. :) Most hogy mondom, egy rakat csempe is jól jönne a fürdőbe. :) Lehet teljesen elfog kalandozni a fantáziám ezzel a listával kapcsolatban.
Idősebbek közül van olyan aki jobban ért a nethez, mint én vagy a párom, de aki nem halad ennyire a korral ahhoz is eljutna a lista rokonok által valószínűleg. Ezzel nem hiszem hogy gond lenne.
Szia!
Több bolt van, ahova leadhatod a listád, bemennek a rokonok és arról választanak valamit. Még jobb, a webshopod megoldás. Nővéremék neten megcsinálták a listájukat, volt rajta 200 forintos pohárkától elkezdve a 200.000 ft-os porszívóig minden. A vendég beírja miből hány db-ot kér, a hitelkártyaszámát, és esküvő utáni napra a pár otthonába szállítják az ajándékokat szépen becsomagolva. Senkinek sincs vele gondja, ők meg azt kapnak amit kértek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!