Mit tehetnek meg?
Figyelt kérdés
Apukámmal rossz a viszonyom és nem akarok vele élni, és én úgy döntök, hogy eljövök onnan, de ő nem egyezik bele és ellenkezik, akkor mit tudd csinálni? Barátoméknál lehetnék és nem küldenének el meg semmi. Elmúltam már 18, de most fogok érettségizni. Mit tehet? Jog mit mondd erre? Elvitethet onnan?2012. febr. 8. 16:18
1/6 anonim válasza:
18 elmúltál, nem vitethet sehova.
2/6 A kérdező kommentje:
még rendőrrel sem? és ilyenkor tegyük fel nagyon megutálna akkor a családipótlékkal mi lenne? vagy miket kellene elintéznem vagy a barátom anyukájának?
2012. febr. 8. 16:31
3/6 anonim válasza:
A családi pótlék az neked jár, azt elköltözésed esetén tudod igényelni, hogy ne a szüleidnek utalják, hanem neked.
4/6 anonim válasza:
Ja, és természetesen a rendőrség sem csinálhat semmit, hisz nagykorú vagy. Sőt, a tartózkodási címedet sem árulhatják el a szüleidnek, ha te ezt kéred (bár ha a barátodhoz költözöl, gondolom tudják majd a szüleid hol vagy).
5/6 A kérdező kommentje:
igen igen azt tudják, h merre lakik. de igazából nem érdekel. akkor elvitetni nem vitethetnek el. és a családipótlékot azt én hol tudom megigényelni? ahhoz nem kell a szülő beleegyezése? vagy lemondó nyilatkozat?
2012. febr. 8. 17:08
6/6 anonim válasza:
A 18.év az áldás,ilyenkor azt csinálhatsz,amit akarsz.Egyik ismerősömnek is ugyanez volt a problémája,mint neked és ő már számolta vissza a napokat,hogy mikor lesz 18:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!