Hogyan kezeljem kötekedő, kellemetlen sógoromat? Hogyan vészeljem át a hétvégét?
Szegény párom elvben mindenben támogat, azután amikor a gyakorlatra kerül a sor, csak mosolyog mint a tejbetök. Milliószor átbeszéltük, mégis újra és újra ez a felállás, mert sajnos náluk ez egy nagycsaládi játszma. Az öccse a perzekutor, párom a szenvedő alany, anyós a nevető harmadik, após volt az agresszor. Én viszont nem akarok játékos lenni, se erőm, se energiám, se időm nincs rá. Ez vezetett a mosolyszünethez is, hogy nem alakítottam a rám osztott szerepet (én lettem volna a kiszolgáltatott kismami aki pocsék anya és most majd móresre tanítjuk). Viszont ők mint vérprofik nem adják fel egykönnyen.
Amiket írtál majd kipróbálom, hátha...
Amiket leírtál, azok alapján nehéz lehet, de nem féltelek. Átlátod a helyzetet, és a párod - még ha elméletben is - de melletted áll. Ez utóbbi a legfontosabb.
Légy higgadt, nyugodt, bármit is mond, ezzel együtt állj ki magadért. Ha ő felkapja a vizet, akkor is maradj nyugodt. Ne vedd fel a kesztyűket, amiket dob.
Nem biztos, hogy itt lehetséges kibékülés. Mindenesetre ha azon az áron lehetne, hogy behúznak az utcájukba, inkább ne legyen.
Szerintem közömböséggel lehet az ilyen embereket leszerelni a legjobban.
ne halld meg amikor beszól, ne válaszolj. Ha meg igen akkor nagyonkimérten, de nyugodtan adj egy semmit mondó választ. az ilyenek azt élvezik, ha felhúzod magad, vagy zavarba jössz!
Légy higgadt és kimért és hallgatag! előbb utóbb abbahagyják!
Én nem gondolom, hogy após halála miatt bármit is el kellene viselned az otthonodban. Én a helyedben nem lennék otthon. Akkor nem bántod meg nyílt színen, de eléggé egyértelmű jelet küldesz, hogy nem kívánatos vendég nálad.
Az én otthonomban nem fogok senkit elviselni, akit amúgy nem lennék hajlandó elviselni, csak azért, mert rokon.
És be se állítana hozzám, amikor ő gondolja, mert nem engedném be, vagy közölném, hogy bocs, nekünk programunk van és elmennék otthonról ahányszor csak jön. De azonnal. Ha párod némán melletted áll, akkor az egész család elmehet otthonról és be se kell jönnie a sógornak. Menjetek, sétáljatok egyet. Legközelebb ugyanez. Pár alkalom után elunja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!