Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan kezdtétek vagy...

Ti hogyan kezdtétek vagy szeretnétek elkezdeni a "saját" életeteket?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy az életetek hogyan építettétek fel, ház/lakás, autó, egyéb ingóságok, mert azért ezeket mind nem olyan könnyű megszerezni.

Én még nem tartok ezeknél a dolgoknál, de most még elképzelésem sincs semmiről.

2012. febr. 7. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs túl sok elképzelésem sajnos, pedig már 21 vagyok. A szüleim nincsenek rossz anyagi körülmények között, de jóban sem, így aztán komolyabb támogatásra nem tudok tőlük számítani, annyira nem is szeretnék. Még 2 évem van az egyetemen, utána szeretnék a saját lábamra állni. Jelenleg gondolkodom rajta, hogy elkezdek fizetni egy lakástakarékot, szerencsére ennyit félre tudok rakni az ösztöndíjamból, mert a szüleim tudják állni egyelőre a tanulmányaimmal járó díjakat (kaja, koli, stb) és úgy vannak vele, hogy spóroljak az ösztöndíjamból, amennyit csak lehet.

Hogy azzal az 1-2 millióval mire megyek még, azt nem tudom, de több mint a semmi. Baromira kilátástalannak látom a dolgokat, de bízom benne, hogy hamar eltudok majd helyezkedni a szakmában és ha már ott leszek, hogy önálló életet kéne élnem, akkor kitisztulnak a dolgok.

2012. febr. 7. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem, munka, ebből lehetett építkezni, egyre magasabb pozíció, egyre több fizetés. Szó szerint a legaljáról indultam, mert a cég ahol az álommunka lett volna csak takarítani vett fel mint diákmunkás. Szar volt, de megcsináltam. Azóta megvolt az álommunka, sőt még tovább jutottam. Szorgalom és kitartás kérdése.
2012. febr. 7. 19:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan könnyű bizony.

Én érettségi után elkezdtem dolgozni és mellette jártam főiskolára.Otthon laktam és nagy szerencsémre a szüleim megengedhették maguknak, hogy nem kellett mindig hazaadnom havi konkrét összeget,így el tudtam tenni a fizumból, így két év alatt összejött egy autóra.

Utána lakásra kezdtem félretenni,mire befejeztem a fősulit,meg lett a kezdőrészlet,hitelt vettem fel rá, és abból vettem egy kis lakást,amit már "csak" 20évig fizetek.Mire a lakás meg lett,apránként a főbb bútorokat,felszereléseket is összegyűjtögettem.

Lehet nem ez a legjobb megoldás, de nekem így sikerült...

28N

2012. febr. 7. 19:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Gimnázium után házasság, albérletben összeköltöztünk.

Férjem mérnöknek tanult tovább levelezőn, így tudott is dolgozni napi 8 órában. Én műkörmös voltam, de levelezőn leraktam a szülésznői főiskolát, majd kimentünk dolgozni Anglába 5 évre, azalatt megszületett az első gyermekünk is, mikor hazajöttünk vettünk egy 3 szobás lakást, egy autót.

Kb ennyi.

28/N

2012. febr. 7. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nem indult be az életem.Gyerek vagyok,nem tudok felnőni.A legtöbb melóhelyemről is kirúgtak,mert képtelen voltam az önállóságra.Szeretnék egy pasit,aki majd támogat érzelmileg,hogy tudjak élni.Mert még gyerek vagyok.És nem tudom,hogy tudnék felnőni.Pedig már dolgoztam is.Egyetemen tanulok.És úgy érzem,hogy vissza kéne mennem gimibe,mert azon a szinten vagyok lelkileg.És ez fáj,mert így mindenki oda fog rángatni,ahová akar,mert nem tudom,hogy működnek a dolgok,nem látom át azt,hogy ki mit miért csinál,simán átvertek eddig is sokan,meg röhögtek a hátam mögött,hogy milyen suta vagyok.Kéne egy pasi,aki segít,mert egyedül túl életképtelen vagyok.Van eszem,csak annak köszönhetem,hogy még nem fingattak ki teljesen.Talpraesett is tudok lenni.Csak érett nem.És ez nagyon nagy baj.Mert fáj nézni,hogy mások hol tartanak én meg hol nem.Szeretnék egy ugyanilyen lúzer pasit,mint amilyen én vagyok,mert ő biztos megértene és nem nézne rám furán:)Bocsika az ömlengésért,de mindig elszomorít,ha ilyenekről olvasok,mert esélytelennek érzem magam arra,hogy valaha is olyan önálló és erős legyek,mint mások:(22n
2012. febr. 7. 19:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Jó a saját lakás, de az élet változik, minkahely változik, bármi változhat. Minek egy helyre leragadni. Az a jó ha szabad vagy és bárhol lakhatsz! Attól még lehet egy saját lakásod, csak nagyon nézd meg h hol!
2012. febr. 7. 21:48
 7/10 anonim ***** válasza:
21:48 Azért kell a biztos pont.Én nem tudnék úgy élni,mint egy csoporttársam,aki olyan laza,hogy mindig máshol csövezik:D De azért néha irigylem őt,bár én is ilyen laza lennék:)
2012. febr. 7. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Nyáron már keresek munkát, ha maradhatok év közben is, akkor albérlet mondjuk egy barátnővel(akivel már régóta tervezzük ezt), és mellette estin folytatnám a tanulást(szakközépbe járok amúgy) vagy igényelném a magántanulóságot. Lakást tudnék szerezni, olcsón. Autót sem most sem pedig később nem szeretnék, egy bicóra gondoltam majd közlekedési eszközként(nem vagyok természetvédő, meg ilyenek, de olyan nagy távokat nem teszek meg, hogy autó kelljen a seggem alá).

El tudnám viselni.

2012. febr. 8. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Húha, folyamatban...és tényleg nem egyszerű.

Egyetemistaként szültem, azért a sulit befejeztem. Anyóséknál lakunk szívességből (így legalább albérletet nem kell fizetni). Most állást keresek, csak a párom fizetése van, de abból nem tudunk félretenni, hónapról hónapra élünk. A megoldás az lenne, ha én is el tudnék helyezkedni, mert akkor tudnánk félretenni egy alaptőkét. Némi segítséget várhatunk a szüleinktől (igaz, 2-3 milliónál nem többet), de a szocpolt is megigényelhetjük, ha még lesz akkor. Szóval a megoldás rajtam áll, de már hónapok óta nem találok munkát, és addig egy helyben toporgunk:(

2012. febr. 8. 15:00
 10/10 anonim ***** válasza:

jövőben elkezdek dolgozni, odaköltözöm a páromhoz.

Évek óta egyetemista vagyok, ideje váltani:)

2012. febr. 9. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!