Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám elfogadni azt,...

Hogyan tudnám elfogadni azt, hogy lesz mégegy testvérem?

Figyelt kérdés

A kérdés egyelőre biztos egyszerűnek tűnik. De valójában nem az... A történet ott kezdődik, hogy a szüleim elváltak 2 éve (anyummal élek). Ez nem igazán zaklatott fel, sőt, igazából örülök neki. Mármint imádom a szüleimet, de együtt csak kikészítettek minket. Azóta mindketten találtak maguknak társat, anyumnak azóta van egy kislánya (akit imádok, annak ellenére, hogy az apja egy kretén), és apuméknak is nem sokára lesz. A húgom 2010 nyarán született, azóta nem ment le anyum hasa. Sok ideig azt mondta, azért, mert rossz a pajzsmirigye (ami végülis igaz). Viszont néhány napja veszekedett a bátyámmal, lent voltak a földszinten, és azt hitték, 2 emelettel feljebb nem hallatszik fel, és hallottam, amikor a bátyám valami olyasmit mondott, hogy "nem sok gyereknek van az osztályból terhes anyja". Ők azt tudják, hogy én annyit tudok, hogy van valami titok, de anyum nem mondta el, hogy mi, mert hogy nem akar velem is összeveszni. Tudom, szinte hihetetlen, hogy nem vettük észre, dehát a régi szomszédoknak, barátoknak könnyű észrevenni, mert ők ritkán látják anyumat, én viszont minden nap. Iszonyatosan haragszom rá, ráadásul nekem továbbra se mondta el. Vasárnap valami barátjánál voltunk, és mielőtt elmentünk tőlük, én előre mentem a kocsihoz, anyum egy kicsit lemaradt, és megint azt hitte, hogy nincs fülem, és elkezdett arról áradozni a házigazdának, hogy megint megy Telkibe és milyen csuda jó lesz, már úgy várja, etc.

Meg igazság szerint furcsa belegondolni, hogy van két bátyám, egy húgom, tavasszal születik apumék kislánya, és nem sokára lesz mégegy kistesóm.

Vélemények?

12/L

2012. febr. 7. 15:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem kamu... Utálom ebben az oldalban, hogy hogyha kicsit is jobban fogalmazok, mint egy átlag korombeli, rávágják, hogy hazudok. Sok könyvet olvasok, lletve ezen az oldalon is sokat lógok, így átvettem ezt a fogalmazási stílust. A házunk pedig azért ilyen, mert dombra épült és szinteltolásos.

2012. febr. 9. 20:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem semmi, én örülnék, ha olyan szemlélettel tudnék élni, mint te, de komolyan.

Én nem bírnám elviselni a gondolatot, hogy lesz még egy gyerek a háznál, pedig én 10 évvel idősebb vagyok nálad.

Nem kell izgulnod , anyukád biztosan megosztja veled a dolgot :)

2012. febr. 9. 20:34
 13/13 A kérdező kommentje:

Miért, milyen szemléletem van? :) Amúgy őszintén szólva, én baromira örültem volna a kistesómnak a kezdetektől fogva, de így, hogy anyum eltitkolta, és továbbra is khmm, cseszik elmondani, így egészen más a helyzet.

Különben azoknak, akik szerint kamuzok: nem annyira érdekes ez a sztori, hogy érdemes legyen kiírni róla egy kamukérdést.

2012. febr. 9. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!