Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Úgy érzem, a...

Mit tehetnék? Úgy érzem, a családom se bírja már az örökös kételyeimet?

Figyelt kérdés
Szóval az van, hogy olyan szinten nem vagyok megelégedve magammal, hogy az valami csoda...Egyfolytában szomorkodok, nem tudom elfogadni magam. Diétázok, amivel a szüleim agyára megyek, ahogy azzal is, amikor még fél óra múlva se látom elviselhetőnek a fejem, annyit készülődök, ha megyünk valahova. Anyával nagyon jó a kapcsolatom, de már neki is kezd egyre terhesebb lenni az egész, amikor egyfolytában csak olyanokat mondok, hogy utálom magam. De ez nem hiszti, mielőtt bárki is ezt gondolná. Tényleg utálom magam, van olyan, mikor úgy érzem, hogy meg se kellett volna születnem, hiszen nem tudom kihasználni, hogy én végül is élek basszus! Nagyon szeretnék kikeveredni ebből az egészből, és újra vidám lenni, mert ez mindenkinek jót tenne, de egyszerűen nem megy. Egyfolytában modellek képeit nézem, és ki vagyok bukva, hogy ők mért ilyen szerencsések, már ami a szépségüket és az alakjukat illeti. Nem tudok megbékélni a gondolattal. indig azt mondják erre mások, örüljek, hogy nem vagyok beteg...hogy mennyivel szerencsétlenebbek vannak nálam. Ez igaz...de mennyivel szerencsésebbek is? Akik szépek, okosak, és iszonyatosan jó fejek. Mindenki oda van értük. A fiúknak régebben talán tetszettem, ma már senki meg se néz az utcán, senkinek nem tetszem. Igaz, van egy barátom, de valószínűleg csak neki kellenék. Volt már, hogy nagyon összevesztünk, és kiléptem volna a francba az egészből, csak féltem, hogy soha nem kellenék senki másnak. Félek, hogy ebbe beleragadok, és azt várom, hogy túléljem a napjaimat. De én élni szeretnék, boldogan és szépen...csak ez lehetetlen.
2012. febr. 7. 13:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Majd kinövöd és rájössz. Nem tudom szereted e a barátod vagy sem, de ebből az jön le hogy nem. Én is kíváncsi lennék a korodra. Ez olyan önbizalomhiány féle kamaszkori depresszió vagy mi. Annyira kövér csak nem lehetsz ha van barátod is. Szerintem csúnya se vagy, csak nem fogadod el magad.

23l

2012. febr. 7. 13:54
 12/18 anonim ***** válasza:
én meg 24N
2012. febr. 7. 13:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Előbb belül kell rendet tenned, utána állj neki kívül is. Ha sugárzol belülről, az kihat a külsődre is. Ha nem bírkózol meg egyedül a feladattal, akkor kérj még időben segítséget, mert ez nekem kicsit depresszió-gyanús....
2012. febr. 7. 14:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Ilyenkor rájövök arra, hogy tényleg igazatok van. És köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok, ráadásul a nagy többség pozitív irányban. Hihetetlenül jól esik az, hogy jó páran vannak, akik ezt nem hisztinek titulálják. De az a baj, hogy délutánra mondjuk visszaesek, vagy az iskolában látok egy lesajnáló tekintetet, és megint összedől a világ. Biztosan az is gond, hogy nagyon érzékeny vagyok. Ebből viszont következik, hogy egyáltalán nem vagyok érzéketlen. Volt pár válaszadó, aki azt hitte, hogy nekem csak ennyi bajom van. Egyáltalán nem. Voltak olyan dolgok (nem étkezési zavar miatt, meg ilyenek) hogy én is kórházban voltam, és igenis, láttam beteg csecsemőket, kisgyerekeket. És akkor tényleg átértékelődött minden, csak amikor kikerülök a hétköznapi közegbe, akkor látok egy vigyort, aminek én vagyok az oka (tudom, hogy igen, mert a lányokkal az osztályban kb. mindenki kibeszél mindenkit) és máris visszatérek az eredeti problémához. Ettől függetlenül viszont nem felejtettem el, amit ott láttam. Sajnálom a beteg embereket, nem nézem le az idősebbeket. Mindig átadom a helyem a buszon, segítek nekik a boltban, emellett pedig a nagynéném óvónő, néha meglátogatom a munkahelyén, ahol szintén vannak pl. rosszul látó, rossz anyagi háttérrel rendelkező gyerekek. Imádom a gyerekeket. Köztük is vannak nagyon aranyos pofival rendelkezők, aranyosabbak, és rosszcsontok is. Ettől függetlenül ugyanúgy szeretgetem mindegyiket. Anya nagyon empatikus embernek nevelt. Úgyhogy nem vagyok érzéketlen, csak magával foglalkozó ember és nem ezt a problémát látom a legnagyobbnak. De igenis, bánt. Nagyon. Emellett próbálok figyelni a körülöttem lévőkre is, csak jó lenne legyőzni ezt a rossz közérzetet, az érzést, hogy mindenki jobb nálam. Szinte a rögeszmémmé vált a vékony modell láb, mindenkinek a lábát, a fenekét, a mellméretét nézem, és figyelem, ahogy magabiztosan jár-kel, és minden fiú őt bámulja. Diétázok, tornázok, én is szeretnék vékony lenni. Most kb normál az alakom (168/58). De annyira szeretnék én is zsírmentes alakot, vékony derékkal, lábakkal, formás kis kerek fenékkel. Ez a gond. Van két énem, amik iszonyatosan sarkosak, és hol az egyik, hol a másik erősebb. Amúgy 18 vagyok, és lány.
2012. febr. 7. 14:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Elhízni mindenki tud, tenni kell ellene, nekem gyaloglás jött be legjobban. Ne buszozz inkább gyalogolj, és ebéd után már ne egyél túl sokat csak gyümölcsöket esetleg.
2012. febr. 7. 14:36
 16/18 anonim ***** válasza:
fordulj pszichológushoz, mert beteg a gondolkodásod, kapd össze magadat a nyavalygásból!
2012. febr. 7. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Valahogy biztos voltam benne, hogy nem vagy túlsúlyos. Én 158 cm vagyok és 53 kg, 2 gyereket szültem, tudom, hogy lehetnék sokkal jobb is, de alapvetően meg vagyok elégedve magammal. Nekem is szoktak szoktak lenni jobb és rosszabb napok. Nagyon tetszik a hozzáállásod az emberekhez. Engem is így neveltek. Ne tegyél mást, csak légy büszke magadra, hidd el, hogy ugyanolyan értékes ember vagy, mint akik 90-60-90-es méretekkel rendelkeznek. Találj magadnak valami elfoglaltságot, amiben örömödet leled és akkor talán kevesebbet fog a külsőségek körül forogni a gondolatod. Sok sikert Neked az életben, hiszen az még csak most kezdődik el Számodra. Csak rajtad múlik, hogy miként Éled meg azt, hogy fogsz 60 év múlva visszaemlékezni.
2012. febr. 7. 19:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Ne nézegesd gyakran az újságokban lévő műcsajokat, ill. ne "Ők" legyenek a minta,mert biztos Te is jól tudod, h nagyon nem valósak. Próbáld magad valami más dologgal elfoglalni pl. sport,tanulás.

Annyira fiatal vagy, még biztos nagyon sok fiúnak kellenél:)- óriási butaság ellenkezőjét gondolni!

El kell fogadni önmagad! Lehet hajlamos vagy esetleg depressióra , ha nem változik ez a helyzet, annak ellenére, h teszel érte, akkor fordulj valamelyik szorongás ambulanciához!

2012. febr. 8. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!