Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy reagáltatok volna?

Ti hogy reagáltatok volna?

Figyelt kérdés

Én sírtam,és rosszul lettem,hiszen életemben először éltem át ilyet.

A történet röviden.

Ma a munkahelyemen 11 órakor felmentem a fenti női mosdóba.Már kint volt a tábla,hogy a takarítónő takarít( ilyenkor ha a fentit lezárja akkor a földszintit kell használni) De mivel már felmentem,és láttam hogy a takarítónő még a földszinten van,gondoltam gyorsan elintézem a dolgomat,és már ott sem vagyok.Bementem és morogtam,mert csak 1 wc van és az is foglalt.Kopogtam a kolléganőmnek,hogy siessen mert mindjárt itt a takarítónő,és nem fog szépen nézni ránk..De semmi hang.Többször kopogok,hogy válaszoljon már,mondjon valamit..de semmi.Mivel nem zárt wc, így felálltam a csapasztalra,és belestem a wc-be..Ijedtemben leestem az asztalról,(csúnyán meg is ütöttem magam)és sírva rohantam ki..A kolléganőm meghalt a wc ülőkén.Kiderült,hogy nem a dolgát végezve érte a halál,hanem csak beült,mert feltételezik,hogy ott akart egy kicsit pihenni.Kijöttek a mentők,és mindenkit hazaküldtek.

A legrosszabb az egészbe,hogy szinte alig ismertük.Én csak annyit tudtam hogy indiai származású.De hogy volt-e családja,kivel,hol lakott azt nem tudom..Nagyon megrázó,hogy így is meghalhatunk..A legtöbb kollégám szintén nem tudott róla semmit..

Nagyon letört,és nagyon elkeserít,hogy akár én is meghalhatok egy idegen országban,ahol még azt sem tudják hogy magyar vagyok...

2012. febr. 6. 20:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
ez durva:/ és mitől halt meg nem lehet tudni? helyedben am én sem tudtam volna nagyon mit csinálni, engem is sokkolt volna a dolog
2012. febr. 6. 21:42
 12/15 anonim ***** válasza:
kedves kerdezo, en is angliaban elek, es most hogy olvasom nemelyik valaszt, megint rajottem, hogy miert is vagyok itt. nalunk az egyik kollega lett ongyilkos, felakasztotta magat. azt se tudtuk, ki o, mi o. elkepeszto, hogy ilyen dolgok tortennek, nagyon sajnalom
2012. febr. 7. 02:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szörnyű lehetett! Sajnos a hirtelen sokktól biztos, hogy én sem arra gondoltam volna, hogy újraéleszteni próbáljam, nagyon irtózom a halott látványától is, én is sikitoztam volna, hogy jöjjön valaki. Biztos, hogy borzasztó lehetett. Nálunk 2 évvel ezelőtt történt egy olyan eset, hogy jött hozzánk egy beteg (nem egészségügyi ellátó intézmény vagyunk, hanem rehabilitációs) és a felülvizsgálat során meghalt a vizsgáló szobában az orvosszakértő kezei között. Nem vette be a gyógyszereit aznap, mert úgy gondolta, hogy így rosszabb tüneteket produkál majd nálunk (így szokták sajnos, mert ez az érdekük, leszázalékolás miatt jönnek) és erre meg is lett az eredménye, ott halt meg a vizsgálat közben. Igaz, nem én voltam akkor abban a szobában, de olyan szinten megviselt a tudat is, pont a fölöttem lévő szobában történt, napokig csak sírtam, nehezen tudtam feldolgozni, pedig nem is ismertem, csak a gondolat, hogy egy ember eljön felülvizsgálatra és fogja magát, meghal. Borzasztó, eddig ilyen még nem történt nálunk, remélem, nem is fog soha! Teljesen átérzem a helyzeted! Ne foglalkozz azokkal, akik kioktatnak. Most nagy a szájuk, aztán ha ők kerülnének abba a helyzetbe, lehet, hogy már ők sem lennének ennyire okosak. Pihenj és ha nem sikerül feldolgozni, pszichológus!
2012. febr. 7. 08:00
 14/15 anonim ***** válasza:

12:38 épp ezért olyan egyszerű a First Aid tanfolyam, hogy még a legnagyobb sokkban sem felejti el az ember mit kell tennie. ABCDS (airways, breathe, CPR, defibrillation, S-serious bleeding/shock/spinal injury)

itt egy link, ha nem akarsz tehetetlen sikoltozó maradni:

[link]

nem drága. azt mondtad Angliában laksz, ott minden második ember búvárkodik. Minden búvárbázison tanítanak EFR-t is. Meg máshol is, külön lehet, hogy drágább.

gratulálok a lepontozóknak, igazatok van, a sikoltozás hasznosabb. de hát ki így reagál, ki úgy, elég szomorú, hogy egy kivételtől eltekintve az összes válaszadó ugyanazt csinálná ... remélem, nem veletek futok össze az utcán, ha ne adj Isten bármilyen okból rosszul leszek. komolyan.

2012. febr. 7. 09:02
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkitől.

Ma már dolgoztam,és egy orvos kijött,hogy elmondja, Stroke-ja volt.Mesélt a Stroke-ról,hogy milyen tünetek vannak,és mit kell tenni,ha valakinél előfordulnának ilyen tünetek.

Kérdeztem hogyha elsősegélyben részesítem volna ahogy a ma 09:02-es mondogatja mindig,az segíthetett volna-e rajta. Az orvos szerint semmit nem oldott volna ebben a helyzetben.Elmondta,hogy előre haladott állapotban volt,ha kórházban jön rá a roham akkor sem tudtak volna segíteni rajta szakképzett orvosok,ápolok.

Kedves ma 09:02-es.Te nagy tévedésben vagy,hogy minden második angol búvárkodik..nem tudom ezt honnan veszed,de akár hiszed akár nem vannak angolok akik életükben nem voltak a tengerpart közelében sem..(van aki még Londonban sem járt) Ez ugyanolyan hülyeség mint azt mondani,hogy aki magyar az mind tud lovagolni(hiszen a magyarok lovasnép voltak)

Ma egyébként 3 kollégám akik szintén messziről származnak kiléptek,hogy inkább hazamennek..otthon mégis ott a család,rokon..

Voltaképpen ezért vagyok én is elkeseredve.Az ember azt hinné,hogy egy olyan világban ahol túlnépesedésről beszélünk,egy olyan helyen ahol az a gond,hogy milyen sok ember vesz körül minket,egy ilyen tragédiánál rájövünk,hogy magunk vagyunk..

Köszönöm a válaszokat mindenkitől még egyszer.

2012. febr. 7. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!