Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy reagáltatok volna?

Ti hogy reagáltatok volna?

Figyelt kérdés

Én sírtam,és rosszul lettem,hiszen életemben először éltem át ilyet.

A történet röviden.

Ma a munkahelyemen 11 órakor felmentem a fenti női mosdóba.Már kint volt a tábla,hogy a takarítónő takarít( ilyenkor ha a fentit lezárja akkor a földszintit kell használni) De mivel már felmentem,és láttam hogy a takarítónő még a földszinten van,gondoltam gyorsan elintézem a dolgomat,és már ott sem vagyok.Bementem és morogtam,mert csak 1 wc van és az is foglalt.Kopogtam a kolléganőmnek,hogy siessen mert mindjárt itt a takarítónő,és nem fog szépen nézni ránk..De semmi hang.Többször kopogok,hogy válaszoljon már,mondjon valamit..de semmi.Mivel nem zárt wc, így felálltam a csapasztalra,és belestem a wc-be..Ijedtemben leestem az asztalról,(csúnyán meg is ütöttem magam)és sírva rohantam ki..A kolléganőm meghalt a wc ülőkén.Kiderült,hogy nem a dolgát végezve érte a halál,hanem csak beült,mert feltételezik,hogy ott akart egy kicsit pihenni.Kijöttek a mentők,és mindenkit hazaküldtek.

A legrosszabb az egészbe,hogy szinte alig ismertük.Én csak annyit tudtam hogy indiai származású.De hogy volt-e családja,kivel,hol lakott azt nem tudom..Nagyon megrázó,hogy így is meghalhatunk..A legtöbb kollégám szintén nem tudott róla semmit..

Nagyon letört,és nagyon elkeserít,hogy akár én is meghalhatok egy idegen országban,ahol még azt sem tudják hogy magyar vagyok...

2012. febr. 6. 20:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Úristen ez rémisztő, engem is megrázott volna, de pihend ki magad és felejtsd el ne rágd magad rajta.
2012. febr. 6. 20:57
 2/15 anonim ***** válasza:
31%

ööö... hát gratulálok. most nem azért, de nem akartál bemászni a wc fülkébe, kinyitni belülről, megkezdeni a felmérést és az esetleges újraélesztést, hátha még nem késő? nem tanultál elsősegélyt???

ettől függetlenül az eset nagyon szomorú.

2012. febr. 6. 20:59
 3/15 A kérdező kommentje:

ma 20:59

Kedvesem.A csap asztalra is épphogy feltudtam mászni,és onnan is csak úgy tudtam belesni a wc-be,hogy ugrani kellett,remélve,hogy nem szakítom le a csapot,és visszaugrom oda ahol álltam.Bocsánat,hogy 45 évesen nem vagyok egy akrobata,és izomerős,hogy felhúzzam magam,és átszaltózzak a falon.Az ajtót próbáltam kirágatni,(mivel kifelé nyílik,és nem befelé,de egy régi nehéz ajtót amit kulcsra zárható,nehéz kirángatni a helyéből..

Csak megjegyzem,hogy a csapra is csak azért álltam fel,mert "rossz érzésem" volt amit magamnak sem tudtam megmagyarázni..Egyébként ha ne adj isten egy kötéltáncos,izompacsirta és akrobata lettem is volna,akkor sem tudtam volna segíteni rajta,ugyanis már leaglább fél órája halott volt.

2012. febr. 6. 21:08
 4/15 A kérdező kommentje:

Egyébként nem tanutam elsősegélyt.

(nincs jogosítványom,és sosem dolgoztam egészségügyben) Az iskolában nem tanítottak anno annak idején minket ilyen dolgokra.

2012. febr. 6. 21:09
 5/15 anonim ***** válasza:
16%

tehát válaszolva a kérdésedre, kiordítok, hogy jöjjön valaki gyorsan a női wc-be, segítség, segítség,

bemászok (vagy alulról), kinyitom belülről a wc ajtót, lefektetem az áldozatot hanyatt

szabaddá teszem a légutakat, hátrahajtom a fejét, meghallgatom/nézem/érzem lélegzik-e,kb tíz másodpercig. megkezdem a CPR-t, két befúvás/ 30 mellkaskompresszió, bordatörős erővel, remélhetőleg eddigre bejött valaki, megkérem, hogy hozzon automata defibrillátort (már majdnem minden irodában van) és hívja mentőket.

az újraélesztést 30/ természetesen tilos abbahagyni, amíg a szakszerű segítség meg nem érkezik, illetve közben amit a defibrillátor automatája mond - ha van.

ha nincs nálam maszk és kesztyű, akkor anélkül is megcsinálnám és utólag kifertőtlenítem a számat.

lehet hogy rég halott, de ha órák óta ült volna ott, valószínűleg elkezdik keresni, tehát valószínű pár perce történt, valószínű hirtelen szívleállás, ilyenek? túladagolás? bármi lehet. ha leáll a légzés, az agy pár percig még megmenthető az oxigénhiányos állapottól, mielőtt végleg károsodna.

szerintem menj el egy normális EFR tanfolyamra, mert a sikoltozás nem a legmegfelelőbb reakció ilyen esetben, legközelebb tudni fogod, mit kell tenned.

30N

2012. febr. 6. 21:14
 6/15 anonim ***** válasza:
21%
azért 45 évesen nem neveznélek öregasszonynak... Jennifer Aniston is majdnem annyi :D
2012. febr. 6. 21:16
 7/15 anonim ***** válasza:
12%

hát, ha nem lehet felmászni, beviszek még egy széket vagy valami.

az időtényező nagyon fontos, hiszen nem tudhatod előre, hogy félórája halt-e meg vagy csak öt perce.

tényleg javaslom az elsősegélyt, bármikor láthatsz ilyet, valaki összeesik az utcán, akármi, legalább tudsz segíteni és nem csak egy leszel a sikoltozók közül, akik körülállják.

2012. febr. 6. 21:18
 8/15 A kérdező kommentje:

ma 21:16

igazad van...Nem vagyok 45 évesen öreg,de Jennifer sem fizikai munkát végzett napi 12-14 órákon át..Mert ugye nem mindegy hogy ki milyen életet él...:D

Kedves 30 éves hölgy.

Köszönöm az infót.Remélem soha az életben nem lesz ilyenben részem.

Sajnos külföldön egy elsősegélynyújtó tanfolyam nem ingyenes hanem jó pár száz fontba kerül..Nekem ehhez nincs sem időm,sem pénzem-.--De elolvastam a válaszodat,és ha annyira peches leszek,hogy még egy ilyet átélnék akkor az ordibáláson kívül(mert az megvolt.már a wc-ben is kiabáltam,hogy segítségért,és még 1 perc sem telt el már ott voltak) majd igyekszem a sokk hatás mellett az emlékeimben kutakodni,hogy mit is láttam vagy olvastam a tévében az életmentésről.

De köszönöm a válaszodat..

2012. febr. 6. 21:21
 9/15 A kérdező kommentje:

" hát, ha nem lehet felmászni, beviszek még egy széket vagy valami."

Ha székért rohantam volna,akkor le kellett volna szaladnom a földszintre,be az irodába,felkapni egy széket,felrohanni a wc-be stb...

Most így olvasva a válaszokat ,elég rossz hogy leírtam mi történt,de magát a helyszínt nem tudom megmutatni.A melóhelyet,az épületet,a lenti és fenti helyet,magát a wc-t..Ha látnátok ti sem írnátok olyat hogy "vittél volna be egy széket"

Na mindegy..Én rosszul érzem magam,hiszen meghalt váratlanul egy olyan kollégám akiről szinte semmit nem tudunk..Számomra megrázó,hogy egy ilyen zsúfolt világban vagy csak egy zsúfolt helyen is mennyire magányosak lennénk.Hogy az életünk utolsó perceiben mégiscsak egyedül vagyunk..:(

köszönöm az együttérzést,és a válaszokat..

2012. febr. 6. 21:28
 10/15 anonim ***** válasza:

Borzasztó, hogy a kérdezőnek át kellett élnie egy ilyen helyzetet, erre ilyen válaszokat kap, hogy mit kellett volna csinálnia, meg kioktatni őt.

Nekem van jogosítványom, de sajnos nagyon be tudok pánikolni ilyen esetben. Barátnőm egyszer epilepsziás rohamot kapott, kiabáltam mint a sakál, segítettem is mert tudtam, hogy mit kell, de hamar jött az orvos hála istennek.

Viszont utána teljes sokkban voltam. Hát még ha rálelek, egy halott kollégára. Szerintem borzalmas lehetett, én tuti, nem tudtam volna aludni sokáig:(

20L

2012. febr. 6. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!