Megy tönkre a kapcsolatom, igazából egyre rosszabb az egész és tudom, hogy igen nagy részben én szúrom el. Pedig nem szeretném, de képtelen vagyok változtatni a hozzáállásomon, már idegesít az egész. Mit tegyek?
Nyilván hibákat mindenki követ el, a párom is követett el, de én vagyok az, aki képtelen ezeken átlendülni. Eddig minden kapcsolatomban ezt csináltam, hogy változó idő alatt teljesen "ledomináltam" a párom, aztán meg persze zavart, hogy egy férfi miért viselkedik úgy, mint akinek nincs semmi önbecsülése. Képtelen vagyok normálisan hozzáállni a hétköznapokhoz, folyamatosan frusztrált vagyok és ideges. Most pl. látom, hogy napok óta tökre igyekszik, teper de igazából csak zavar, mert tudom, hogy nem magát adja, nem változott meg, hanem nekem akar a kedvemben járni, de igazából ő ezeket nem szívesen teszi. Annyira rossz, mert közben meg emésztem magam, hogy megint megbántottam, pedig ő mennyire igyekszik. Tisztában vagyok vele, hogyha ott hagynám, akkor nem kéne egy hét se, hogy kitisztuljon az agyam és lássam, hogy ő mennyi mindent megtett, és teljesen összeomlanék, hogy már megint mindent elszúrtam.
Másfél évre vagyok datálva, annál hosszabban képtelen vagyok normálisan működtetni egy kapcsolatot. 3 éve vagyunk együtt, de már egy jó ideje problémák vannak. Egyszerűen elkezdem szurkálni azt, aki kitart mellettem, arrogáns leszek, képtelen vagyok pozitívan és kedvesen hozzáállni.
Logikusan én is azt látom, hogy ebből ki kellene lépni, és nem kínozni legalább őt tovább, de közben meg ő nem akarja, hogy vége legyen, és igazából ha kilépek, akkor a következő kapcsolatot pont ugyanez fogja tönkretenni, mert nem vele van baj, hanem én vagyok alkalmatlan egy normális kapcsolatra.
Ha változtatni szeretnél, egy jó trükköt tudok.
De akkor ha nem avatod be a párodat, gyakorlatilag hülyének fog nézni :)
A pszichológia tanárom tanította, hogy az agy irányítja az izmokat, eddig oké. De a dolog visszafelé is működik valamennyire.
Ha ideges vagy, befeszíted az izmaidat.
Ha "manuálisan" ellazítod, kiengeded az izmaidat, akkor az idegesség is csökken pár fokkal.
Ha emellé alkalmazod a "10ig számolok mielőtt hozzászólok" módszert, teljes a siker.
Így képes vagy logikusan felmérni a helyzetet, még mielőtt bármiféle konfliktusba keverednél.
Tehát mikor problémásabb témánál vagytok:
nagy levegő, izom ellazít, levegő lassan kifúj... esetleg becsukhatod a szemed, úgy könnyebb koncentrálni.
10ig számolsz, és logikusan átvizsgálod a helyzetet, majd legjobb belátásod szerint cselekszel.
Nekem bejött a párommal szemben, képes vagyok felülemelkedni a napi hülyeségein idegeskedés nélkül :)
És ha észreveszi hogy sóhajtozok, akkor tudja, hogy most jobb ha meg se nyikkan :D
hát akkor lehet hogy jobb is hogy vége,ha tényleg egymásnak vagytok teremtve akkor később úgy is kibékültök,így legalább elgondolkodik mind kettőtök és hátha egy kis szünet segít nektek.remélem azért sikerül újra össze jönnötök.sok sikert!
amúgy a megcsalás nem volt szép dolog..lehet el kellene mondanod neki..bár nem tudom jelen esetben segít e a dolgon vagy ront.
Figyelj, ha még aktuális, ajánlanék neked egy könyvet. Ami nekem segített szeretni! Addig úgy éreztem, szeretek én, de mikor azt elolvastam, tényleg rájöttem hogy amit addig szeretetnek gondoltam, az nem volt az!(Úgy hangzik mintha szektás lennék pedig nem vagyok ám az!)
Szóval a te döntésed elolvasod-e Tűzálló a könyv címe, igazából egy aranyos kis történet, egy tűzoltóról, aki válófélben van a feleségével, de megmenti a házasságát egy 30 napos tanulj meg szeretni című könyvvel. mindennapra tippeket ad hogy szeresd a másikat. képtelenség elmagyarázni hogy miért sikeres, de egyszerűen engem megváltoztatott! és nem csak engem! sok más embernek helyrejött a kapcsolata.
Tehát összefoglalva, a "tanulj meg szeretni" kötetet kölcsönözd ki, olvasd el a tippeket minden napra, és garantálom, hogy 30 nap múlva más ember leszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!