Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a rosszabb?

Szerintetek melyik a rosszabb?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy történik egy autóbaleset a te hibádból, amiben mindenki meghal (ittas, drogos állapotban, álmosan vagy telefonálva vezettél, mindegy). Szerinted mi a rosszabb, ha te is meghalsz, vagy ha te egyedül túléled és azzal a tudattal élsz tovább, hogy mennyi élet ért véged miattad.

Mondjuk ebben a 3 esetben:

1, Az áldozat egy vagy több idegen felnőtt személy

2, Az áldozatok között van kisgyermek

3, Az áldozatok között közeli barátod, rokonod van

Hál istennek a kérdés csak elméleti.

2011. dec. 19. 15:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindhárom rossz. Nyílván a 3. eset rázza meg leginkább az embert. Jobb meghalni akkor már...

Nekem van egy ismerősöm ismerőse...akinek a menyasszonya esküvő előtt közvetetten az ő hibájából halt meg. A srác mai napig nem tudta lerendezni magában. A kérdés az, hogy le lehet-e rendezni az ilyesmit...:(

2011. dec. 19. 15:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyet nem is tudom hogy lehet feldolgozni, élete végéig kísértené mind a 3 eset.
2011. dec. 19. 15:56
 3/11 bánomisén ***** válasza:
Túlélni rosszabb lenne, mert akkor az életem hátralévő részét ezzel a tudattal kellene leélnem. Meghalni csak egy pillanat, de évtizedeket így leélni nem lehet egyszerű...
2011. dec. 19. 16:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha választhatnék egyik eset miatt sem halnék meg.
2011. dec. 19. 16:22
 5/11 anonim ***** válasza:
53%

fura a kérdés..

nyílván az idegen felnőttek iránt kevesebb az empátia mindenkiben

2011. dec. 19. 16:59
 6/11 anonim ***** válasza:

nyilván rosszul érezném magam miatta, de nem örökre. baleset volt, és nem szándékosan csináltam. természetesen más ember lenne belőlem sose innék újra, de nem lennék öngyilkos, mert nem szándékosan csináltam.

természetesen a 3. lenne a legrosszabb.

2011. dec. 19. 17:19
 7/11 anonim ***** válasza:

hát ez után én meg szeretnék halni!!

mind a három után

fúú ebbe most olyan rossz belegondolni

2011. dec. 19. 18:45
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Személyes véleményem, hogy az elsőt ha teljesen feldolgozni nem is, de túlélni talán tudnám.

A másik kettő esetben a következő utam a hídra lenne. Busszal.

2011. dec. 19. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Aki le tudná rendezni a lelkében azt, hogy részegen/drogosan megölt valakit a figyelmetlensége és a hülyesége miatt (azért is autóba ülök..) mondván hogy baleset volt, nem direkt ölte meg az illetőket.. Hát az durva.

Én azon gondolkodtam, hogy talán az egyiptomi buszbaleset során hallottam, hogy meghalt anyuka, két gyerek, apuka túlélte.. Szerencsésnek mondható, de igazából egy hatalmas büntetés lehet ez neki :(

2012. jan. 3. 01:58
 10/11 anonim válasza:
én inkább meghalnék
2012. jan. 3. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!