Ha a dupláját keresem mint a párom, akkor elfogadható, hogy ő menjen el helyettem gyesre?
Jó gyedes 1-s válaszoló okostojás. Gondolom te el sem tudod képzelni, hogy egy nő is kereshez pár 100e is.
A jó gyed most olyan 80 e. Igen ettől valóban elájul aki gyesre megy mert pl.életében nem dolgozott egy percet sem.
Szerintem tök rendben van, hogy apa legyen otthon a gyerekkel.
Ha az első évben vele vagy, akkor persze, teljesen elfogadható. Legszívesebben én is ezt csináltam volna, hogy vegye ki szépen az apuka is a részét a gyereknevelésből. De sajnos ő csak gyes-t kapott volna, mivel csak 4 órában van bejelentve, az én fizetésem pedig csak annyi, mint az övé, így az én max. gyed-emmel jobban jártunk anyagilag.
Egyik ismerősömék úgy csinálták, hogy már a baba fél éves korában visszament dolgozni az anyuka 6 órában és apuka ment gyed-re. Minden ok közöttük és a baba is nagyon boldog.
Ha eljön az ideje, a kicsi 1 éves kora körül nyugodtan menj vissza dolgozni és maradjon vele otthon a férjed.
Ne hallgass a sok kétszáz évvel elmaradott mentalitású ősasszonyokra és ősanyákra: teljesen magától értetődő, hogy az marad otthon a gyerekkel, aki abban az időszakban kevesebbet keres. Ha ez a férfi, akkor ő.
Írta itt valaki, hogy amikor a férj otthon maradt a kicsivel, a felesége egy idő után "nem tudott többé felnézni a párjára". A hideg futkározik rajtam. Akkor ezek szerint nem követelmény, hogy a férj "felnézzen" a gyereket otthon gondozó feleségre? Az ő részéről nem?! Ő nyugodtan maradhat otthon..rá úgysem kell "felnézni"?! És egyáltalán: mi ez a "felnézni"?! Ez azt feltételezi, hogy az egyik fél összehasonlíthatatlanul alacsonyabb státuszú, mint a másik. Aki ilyet kimond - végig gondolja, mi van emögött?!
15.
Ez volt, most mit gondoljak át, a férfi maradt otthon, 2 gyerek született. A férfi nem tudott karriert építeni, mivel 6 évig a gyerekekre vigyázott, utána nem tudott jól elhelyezkedni. A nő egy nagy céghez került jó beosztásba, egy idő után egy szerencsétlennek látta a férjét, mert ő a többszörösét vitte haza, majd az egyik kollégával összejött. Most nekem min kéne gondolkodnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!