Nagyon kéne egy ötlet, de nem tudok mit tenni?
Figyelt kérdés
Most vagyok 4.es,és elkéne döntsem hova megyek továbbtanulni vagy mi legyen velem!Kérlek te tegyétek át a kérdést,mert azért családi jellegű is.Anya egyáltalán nem tudná fizetni a dolgaimat,de apa megígérte hogy segít,de sajnos nem látja be hogy nem igazán fog tudni (szeretne,de kőműves,és jelenleg sincs munkája,és szerintem épp ezért hogy egyszer van neki egyszer nincs,nem nagyon fog tudni támogatni),még a mamám is mondta hogy tudna támogatni anyagilag.Szóval az a helyzet,hogy mindenképp szeretnék továbbtanulni,mert évről évre nehezebb lesz bekerülni,és az ember meg sokat felejt,most van idő tanulni.Magyarból meg németből informatikából vagyok jó,de fogalmam sincs mi érné meg!!!!!Ha lehet akkor pécsi/kaposvári sulikat nézzen nekem valaki,vagy adjon ötletet,bármit ahová felvennének! Nagyon köszönöm a segítséget!Vagy ha esetleg valakinek van más ötlete,azt is megköszönöm!2012. febr. 4. 14:06
1/11 anonim válasza:
Pécsre tudnál menni germanisztikára, utána meg tolmács és fordító mesterszakra, így kapásból most ez jutott eszembe. Kell hozzá egy emelt német érettségi, közel 100 %-osan, német középfokú írásbeli és szóbeli nyelvvizsga, a többi tárgyból is kitűnő érettségi, és bent vagy az államilag támogatott helyen. A mesterszak után meg jól keresel vele.
2/11 anonim válasza:
A tanulásnak nincs alternatívája.
Viszont az, hogy magyarból, németből, meg informatikából vagyok jó, ez nem sokat mond. Mit jelent a jó? Nem buksz meg? És mi érdekelne? Érettségi felé azért már dönteni kellene.
3/11 anonim válasza:
Meg is kerestem neked, tessék, itt vannak a pécsi germanisztikás bölcsész követelmények, meg minden tudnivaló, olvasgass:
4/11 A kérdező kommentje:
Ide akartam menni,de a tanáraim "nem engedik",mert hogy ide nagyon nehéz bekerülni,és nem is fogok.Jobban belegondolva,nem hiszem hogy a kettes matekomnak örülnének,németből hiába vagyok ötös..
2012. febr. 4. 15:33
5/11 anonim válasza:
Tök8, hanyas leszel matekból, ha a németed szuperjó, duplázhatsz is!
6/11 A kérdező kommentje:
Nagyopn szeretnék oda menni,de nem teszek emelt német érettségit,mert a tanárok nem javasolják.... pedig ha elérem a bizonyos százalékot,akkor még kapok rá plusz pontot is mert emelt szintüm is van...... de hát nekik ez nem lényeg....kértem tőlük segítséget,és elküldtek,hogy ők nem fognak rá felkészíteni.....milyen kedvesek,ugye? -.-" mindegy...nézek mást... : (
2012. febr. 5. 12:06
7/11 anonim válasza:
A germanisztika pedig jó ötlet. 2000-ben felvételiztem (igaz, Pécsre nem), de abban az időben sok mindenkit felvettek, közepesen jó jegyekkel is - államira. Aztán egy év után lehet váltani másik szakra - én közgázra mentem át a jegyeim alapján - államira. Hogy most mennyire nehéz bekerülni .... hát szerintem próbáld meg. Minden nap tanulj németül, szavakat, nyelvtant - önképző ! MOndjuk egy jó németes nem árt, bár az internet korában kérhetsz ingyen is magyarázatot ha nem értesz a nyelvtanban vlamit.
8/11 anonim válasza:
Előző vagyok.
A tanároknak ne higgy.
Tesómnál pl. nem javasolták az osztályban, hogy felvételizzenek a könnyűiparira, és a végén egy csaj felvételizett közepes jegyekkel, és felvették!!!
9/11 A kérdező kommentje:
De nem merem...mert megkérdeztem pár ismerőst is,és mindenki azzal jön hogy nagyon nagyon nehéz,mert csak azt veszik fel aki mindenből ötös,meg folyékonyan beszél németül,és már elis szállt az összes hitem effelé...Szóval kereshetek mást : ( Már magam se hiszem el,hogy sikerülne..vagy nem..
2012. febr. 6. 13:42
10/11 A kérdező kommentje:
És amugy is alig lesz állami támogatott,szóval semmi esélyem..
2012. febr. 6. 13:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!