Utolsó internetes jelenésem ez a kérdés: Mától elhagyom a netet, mert rámentek a kapcsolataim, szerint. Et. Ek jó ötlet, mi várható?
Igazából utóbbi időbe rengeteget neteztem, és csak negatív hatással volt rám a net. A családom annyit látott belőlem, hogy hazajövök beülök a gép elé, kimegyek kajázni, visszaülök. Meg az is mániám volt, hogy mindenkire rámentem, néztem az üzifalat, itt tettem fel egy rahedli kérdés, máskor nem volt ez, csak a hideg miatt nem mozdultam ki aztán itt a gép előtt ragadtam. Szóval most töröltem magam Facebookról, iwiwről, beszüntettem pár nem használt gmail címet és erősen rájöttem arra is hogy csömört kaptam a nettől. Kicsit néha mintha mosná az agyam, azzal hogy mindent elémkínál, megfoszt a fantáziálás, kreativitás örömétől is, meg az is elég gáz volt hogy mindenki elérhető volt, mindenkiről mindent tudtam (face) és nem volt semmi titokzatosság. Szóval sok dolog annyira elveszti a varázsát a neten.
Szerintetek ki fogom bírni, úgy hogy Tv-t sem fogok nézni és női magazinokat sem fogok vásárolni(azok butító,reklámozó hatását is érzem az önbizalmamon). Úgy gondoltam néha rádiót fogok hallgatni, és sok értelmesebb élményt próbálok majd szerezni sport..kirándulás...hasonlók.. élőben a rokonnokkal barátokkal sajnos mértéket nem tudok tartani a netben, nincs olyan hogy kicsi...egy kicsit. Szóval szerintetek fog változni az életem ezekkel és ha igen mennyire? Hogy már nem vagyok sehol fellelhető?
Nagyon szeretném betartani, az osztálytársaim naponta délután 3tól (suli utántól) hajnali 3 ig ott tudnak ülni a gépelőtt, én csúcsidőmben is kevesebbet ültem mint ez.
És hogyan tartsam be, milyen trükkökkel, ha mégis elkapna a vágy hogy belépjek a netbe?
Jól döntöttél!! Járj el könyvtárba, én régen nagyon sokat lógtam a könyvtárban, sétálni is sokat voltam, vagy beülni egy cukrászdába. Add el Tv-t, ha a párom nem nézné a TV-t én már rég kidobtam volna, annyira utálom. Újságot soha nem veszek, pénzkidobás. Én inkább édesség függő vagyok. Azt csinálom, hogy mindig amikor édességet akarok venni, azt a pénzt pl napi 200-300ft, bele teszem egy perselybe és ott gyűjtögetem és megnézem kb havonta és elszörnyülködök h húúúha ezt mind el költöttem volna feleslegesen.
Szerintem ha tudod, akkor emailt, nem muszálj megszüntetni. A mai világban egy email cím mindig jól jön. Én is csak ezt az oldalt nézem, nem is minden nap, és néha az emailemet. Én is mennék kirándulni ide oda csak elég költséges és nincs rá pénz, de ha van a közeledben park, erdő akár mi oda is elmehetsz, elmehettek.
Én is észre vettem hogy a számítógép butít, tönkretesz. Persze ha valaki oda figyel lehet úgy is csinálni hogy az ne legyen káros.
Nem a tárgy hanem a használó...most így hirtelen ez jutott eszembe. Nagyon sok hasznos dologra lehet használni az internetet csak rajtad áll mire használod. Talán elég lenne ha mondjuk nem fbookoznál, mert látom ezen nagy hangsúly van. Amúgy szerintem, nem azzal fog megváltozni az életed, hogy nem leszel sehol fellelhető (ami nem is olyan jó, mert mondjuk egy meghívás vagy egy elmaradó óra elég fontos info) hanem azzal hogy, olyan információkról maradsz le, amik egyébként jók és hasznosak. Pl kirándulás, én beírom a google-be, hogy hova érdemes menni és miért, és megkapom a legjobb kirándulóhelyek listáját.
A kreativitást sem öli ki, csak ha mindenben a netre hagyatkozol és nem gondolkodsz.
Ezzel a gondolattal már én is sokszor eljátszottam.
Általános iskolás koromban (most 30 vagyok) még vezetékes telefonunk sem volt (csak a szülőknek munkahelyi),kaputelefonon hívtuk le egymást a játszótérre.
Gimiben már volt vezetékes.
Az első mobilomat főiskola második évében kaptam.Milyen érdekes volt az első sms-eket írni.
22évesen kezdtem a netet használni (sem a tanuláshoz sem a kapcsolattartáshoz nem hiányzott,az ügyintézés is hagyományos volt akkoriban),kb.3évig csak főiskolai házidolgozathoz használtam,néha megírtam egy-két emailt).
25éves koromtól vagyok aktív nethasználó,hiszen ebben az időben terjedt el.Kb.mostanáig el sem tudtam volna képzelni az életem iwiw,fész,msn és chatprogramok nélkül.(Azt hiszem,én is kicsit függővé váltam.)
Nélkülözni már nem hiszem hogy teljes mértékben tudnám az iskola és munkahely miatt.
Én azt javaslom,hogy a közösségi oldalakat kerüld,plussz msn,skypot,csetprogramokat.Hagynék azért egy email címet.
Tv-t nem hiszem, hogy akarnám nélkülözni, és a mobilt sem mondjuk.
Újságok közül egyedü a Nők Lapját olvasom.
Különben a szüleim is vígan megvannak net nélkül, soha nem volt emiatt hiányérzetük,szóval gondolom,azért van net nélkül élet.:)
Azért jó lenne olvasni,mire jutottál.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!