A szüleim lekorlátoznak? Normális ez így? Mit lehet tenni nekem?
Szeretném befestetni a hajam, sötétbarna vagyok és világos barna (szőkés) melírozással szeretném kivilágosíttatni. Meg van rá a pénzem, de a szüleim nem engedik.
Nem ez az egyetlen, amiben úgymond "lekorlátoznak".
Nem járhatok szórakozni (este maximum 8-9re itthon kell lennem, mert különben 30 nem fogadott hívásom van az anyukámtól, hogy hol vagy már késő van....), hiába van jogsim meg van tiltva, hogy vezethessek, az egész nap folyamán is rendszeresen hívogatnak, hogy hol vagyok, mit ettem, és melegen vagyok-e felöltözve.
Egyébként nem cigizem, soha nem iszom alkoholt, kitűnő tanuló vagyok, és abszolút nem barátkozom "rossz társasággal".
Amúgy egy 20 éves lány vagyok.
Mit csinálnának ha mégis befestenéd a hajad?
(Nem lennék a helyedben ennyire fogjanak....)
Nevetséges hogy mi művelnek a szüleid.Én is 20 éves vagyok jelenleg.Amikor 16 éves voltam kértem engedélyt hogy befestessem a hajam de nem engedték , 1 héttel később fogtam magam elmentem és megcsináltattam ugyanígy voltam a piercingekkel is nem is egy darab testékszerem volt akkoriban , na meg az extrém öltözködés , hajviselet.A szüleim eleinte próbáltak lekorlátozni de végül belenyugodtak hogy ilyen dolgokban nem tudnak lekorlátozni , persze azt betartottam hogy éjfélre legyek otthon meg a nagyobb dolgokat de ilyen jelentéktelen dolgok mint a hajfestés ...nem értem miért tiltják tőled.
A szüleid vallásosak talán?Vagy valamiféle lelki trauma érte őket?Mi lesz hogyha elköltözöl tőlük?Bekamerázzák a házadat?
Gondolom nem vagy már szűz.
És ahhoz mit szóltak?
Menekülnék a helyedbe otthonról.
Velem is ezt csinálták és még sokkal durvább dolgokba is beleszólt az anyám (epilálás, nyáron se mehettem sehova, nem diétázhattam mikor felszedtem pár kilót, tilos volt a hajfestés ilyesmik).
A megoldás: befestettem a hajam az engedélyük nélkül azt már úgyse lehet visszacsinálni, ugyanígy jártam el a piercing-gel.
Egyetemre másik városba mentem és a különélés minden problémát megszüntetett.
Te nem mész főiskolára? Vagy ha nem akarsz, van sok jó OKJ képzés is. Egy db érettségivel ne csodálkozz, hogy nem találsz állást. Keress valami távoli városbeli képzést és költözz el. 20 évesen amúgy is bizarr otthon lakni, én hétvégente se szeretek hazajárni, mert akkor is jön az este 10-kor fekvés, meg nem mehetek sötétedés után kocogni a parkba, nem ihatok alkoholt (volt olyan h karácsonykor beállított pár ismerős és hoztak bort, apa meg kivette a kezemből a poharat hogy én nem borozhatok, ekkor 20 éves voltam.)
Segíts magadon, a szüleiddel meg ne foglalkozz. Anyukádnak komoly pszichés problémái lehetnek ha így aggódik (30 nem fogadott hívás, stb). Sok szerencsét és sikert kívánok!
Egy lány aki ugyanígy élt valaha.
Nem értem, hogy lehetnek ennyire begyöpösödöttek egyes szülôk...
Már nem vagy gyerek, nem tudom, miért kéne ilyen dolgokban engedélyt kérni, megteszed, és kész. Nem tehetnek az ellen sem, ha nem mész haza 9-re, nem vagy kiskorú.
(15 éves koromban anyám festette be a hajamat, nem is egyszer.
Sose mondta, pl érjek haza eddig meg addig. Megkérdezte, kivel és hol leszek, aztán mentem a dolgomra... Mégsem lett belôlem drogos, sem qrva, az iskolákat is elvégeztem... De nem tudom megérteni, egy szülô miért akarja korlátozni a 20 éves gyerekét...)
Azért szerintem az teljesen normális, hogy ha otthon laksz felnőttként a szüleiddel, akkor te is részt vállalsz az anyagi terhekből. Tehát, ha azt írod, hogy elég vacakul állnak anyagilag, akkor esetleg melírozásra szánt pénzt beadhatnád a kosztpénzbe.
Engem eléggé irritál ez a hozzáállás, hogy felnőtt vagyok, azt csinálok, amit akarok, a szülők fogják be, de egyébként teljes mértékben ők tartanak el, az általam keresett pénzt meg elköltöm saját szórakoztatásomra.
Ha felnőttnek gondolod magad a szabadság szempontjából akkor legyél felnőtt a felelősségvállalásban is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!