Mit gondoltok ebben a szituban kinek van igaza? A pasinak vagy a nőnek?
A pasi évek óta dolgozik, megteremtette magának azt az egzisztenciát, ami az életben való elinduláshoz kell. (saját vállalkozás, kemény meló, félig kész ház, 2 autó)
Még otthon lakik a szüleivel, ahova egy ft-tal sem járul hozzá az anyagiakhoz.
A lány még suliba jár, diákmunkákat vállal, hogy fenntartsa magát (szülei nem támogatják egy ft-tal sem, lelkileg pedig állandóan frusztrálják, otthon a szülők között folyton csak a veszekedés, amit hogy az anyja hol az apja a lányukon tölt ki)
A pasi azt akarja, hogy a lány, havi 10.000 ft-tal gyűjtsön lakáskasszát.
A lány nem tud, mivel ezt az összeget nem tudná minden hónapban befizetni.
A férfi olyanokat mond a lánynak, hogy a lány biztos nem tervez vele közösen, hiszen ha nagyon akarna biztos tudna valahogyan félretenni ennyit.
E miatt a férfi sokszor veszekedik vele, és a lány hiába magyarázza el neki, hogy miért nem tud gyűjteni, hiába, süket füleket talál.
A férfi azon gondolkozik, hogy egyáltalán van-e még értelme így a kapcsolatnak, ha a lány még csak ennyire sem képes!
A lány pedig azt mondta a férfinak, hogy neki már elege van abból hogy folyton ezen veszekednek, meg hogy folyton azt hallja a barátjától, hogy ez így nem jó, nemtudja van-e értelme igy stb. Döntés elé állítja a férfit hogy gondolkozzon mint akar, de a férfi nem tud dönteni, és igazából nem is tudja kifejezni magát, csak ugyanazt hajtogatja.
Igazából biztos, hogy a férfi is szereti a maga módján a lányt, hiszen ha nem így lenne már rég otthagyhatta volna.
A lány pedig azért nem szakít, mert a sok veszekedés ellenére, szereti ezt a keményfejű pasit.
Megbeszélni nem tudják.
Talán az a baj, hogy a pasi nem bírja felfogni, hogy másnak mit jelent a pénz? A pasinak 10 e ft semmi, a lánynak meg sok.
Milyen közös életük lehetne így?
Kinek van igaza, a pasinak vagy a nőnek?
Mit lehet ilyen esetben tenni??
"Hisz látszik, hogy a férfi már elért valamit. Szóval ért a pénzhez."
A leírtak alapján, véleményem szerint soha nem is érdekelte más, csak a pénz.
Ha már van egy félig kész ház, akkor miért pont havi 10.000 lakáskasszára tegyen félre.
A párommal 2.5 éve vagyunk együtt és kb 2x annyit keres, mint én. Ő állja a számlákat, ami ugye nagyobb horderejű dolog, én pedig a háztartásra költöm a pénzem. Így aránylag (ha a fizetéseket nézzük) mindketten ugyanannyit teszünk bele a közös életünkbe. (PLussz nekem van Lakáskasszám és takarékbankom, nem is tudnék többet).
Ha igazán szeretne a férfi és Ő BIZONY KÖZÖSEN AKARNA TERVEZNI VELED, akkor nem azon aggódna, hogy miért nem nyitsz lakáskasszát, hanem azon, hogy mihamarabb és sikeresen elvégezd a sulit és találj magadnak rendes munkát. E mellett lelkileg is támogatna a szüleid viszonya miatt (Ki hogy éli meg ugye, hogy a szülők ilyenek)
Próbálj meg leülni vele és szépen, felnőtt módjára megbeszélni ezeket a dolgokat vele. Hogy mi a fontos neked és neki, kettőtöknek.
13-as vagyok.
Elfelejtettem még írni. Ha továbbra sem sikerül megbeszélni vele ezt a dolgot, ha nem akarja átlátni a te helyzetedet, akkor ahogy előttem írta valaki, valóban nem érdemes több időt és energiát fordítani erre a személyre.
Ne add meg magad kérlek, legyél erős, állj ki magadért!
Ha ezután is süket fülekre találsz, képzeld el a jövődet egy ilyen ember mellett.. Jobbat is találhatsz, aki jobban megbecsül.
Eémondom mit olvastam ki ebből a történetből.
A lány úgy nőtt fel, hoyg folyton piszkálták, de végül is csak magára számíthatott. Azér tmégis szerette a szüleit.
Mikor nagy lett, épp olyan pasit választott, mint a szülei. Aki meg mondja mit tegyen, piszkálja, de nem tud neki igazán segíteni.
Megmondom , mi kell a lánynak!
Végra szakítania kell a múlttal. Továbbra is szereti a szüleit, de nem fogadja már el a piszkálást. A szüleinek támogatniuk és segíteniük kell a lányt. Ha nem tudják megtenni az nagy szégyen rájuk nézve. Ha mégsem tudják, ezt el kell fogadni a lánynak. A szüleitől. Mert a szüleit nem cserélgeti az ember.
De a párkapcsolattól nem!
A lánynak eg yolayan férfi fog jönni az életében - amint belátja, hogy szüksége van rá - aki a tenyerén fogja hordani. Mindenben segíti őt, és csodálni fogja a döntéseiért és a küzdenitudásáért. Nme fogja elvárni a lánytól, hoyg megoldhatatlan dolgokat oldjon meg, hanem egy csapásra pehelykönnyűvé fogja tenni az eddig súlyos dolgokat. És boldog lesz hogy segíthet ennek alánynak.
A lány pedig végre megszabadulva aterhek alól, a libapászttorlányból igazi királynővé válik.
A lánynak csak az a dolga, hogy elhiggye: nem kell mindent egyedül megoldania. Bátornak kell lennie, hoyg megmutassa a gyengeségét és sebezhetőségét.
És ki kell adnia az útját a jelenlegi hapsinak, bárhogy szereti, mert nem ő a megfelelő ember számára.
Szakítania kell a gyerekkori szokásával, hog yelválal minden nehézséget. Segítséget kell kérnie és el kell fogadnia.Így fogja megismerni vagy felismerni a megfelelő férfit.Aki segíteni és imádni fogja. A lánynak ezt kell megtanulnia.
Ha én lennék a nő helyében akkor szépen elbúcsúznék a pasastól,és új életet kezdenék nélküle.Ez a kapcsolat már most halálra van ítélve,csak még a nő nem látja,nem akarja észrevenni mert szerelmes.Pedig minél előbb le kell lépni.Később ha esküvő lesz,ne adj isten gyerek,akkor a nőnek pokol lesz az élete.Éveken át csak azt fogja hallgatni,hogy "ez az én házam,ezért én dolgoztam meg,ezt az én szüleim adták"Ha a nő mégis el mer válni,akkor évekig tartó pereskedésben lesz része,mert a pasas az igaz arcát mutatja majd."Itt minden az enyém volt,semmit nem kapsz"
Ha maradsz ez lesz a jövőd..Szóval jobb lesz lelépni..
És hidd el kérdező, a férfiak is jobban szeretik és megbecsülik (és tervezik a közös jövőt) az olyan nőkkel, akik erősek. Céltudatosak, kemények tudnak lenni (és most ne arra gondolj, hogy randán beszélnek bizonyos szitációkban, vagy bunkón kezelnek le egy helyzetet), hanem szépen és okosan érvelnek, hogy a férfi valóban elgondolkodjon.
Ne hagyd magad, ha érzed, hogy neked van igazad, állj ki azért, de úgy, hogy emellett ember maradj. És ha távozásról lesz szó, te legyél az, aki emelt fővel teszi azt :)
a férfi egy elkényeztetetett...maszlag.
Ő hol tartott 20 éves korában?
Ha szülei nem tartanák el, nem is tudott volna eljutni idáig. Mire a lány ennyi idős lesz, többet fog érni. A férfi semmit sem ad a lánynak, csak zsarolja ("..biztos nem tervez közös jövőt- miért KÉNE?!?!? minek tervezne, előtte az élet aférfi hálás leheten eminden percért, amit a lánytól kap)
A férfi hülye feltételeket szab.
Ha szeretné a lányt, akkor már velel lakna a házában, nem a szülei nyakán. Igen a félkészben.
H aeyg férfi szerelmes, akkor lehozza a csillagokat is az égről, nem még eg ylánytól kér 10 e ft-ot havonta!!
A férfi csak ürügyet keres, mert utál szakítani. A lánytól várja még ezt is.
Figyelj, leány! Nekem van eg y21 éves lányom.
Tanul. A barátja is tanul, s szeretett volna vele lakni, de nekünk a kolesz is drága.
A fiú kifizette fél évi albérletett egy munkájának a honoráriumából, ami el is fogyott - csak hogy a lányommal legyen.Mert szereti. Elmentek nyaralni nyáron - a lányom csak az utat fizette magának, a szállást, kaját a fiú, és még cipőt is vett neki - mert szereti. És emg tudta tenni. Pedig csak egyetemista még, nincs sok pénze.
A lányom barátnője most Olaszországban van, mert a barátja elvitte. A lánynak nem lenne erre pénze, hiszen diák.Mindent a fiú fizet ..és odavan a fiú a gyönyörtől, hoyg a lány ELMENT vele. Pedig aztán nehoyg azt hidd hogy háládatos jószág. Nag yszája van, és hidd el ugráltatja a fiút, az mégis örül.
Ne apát keress!
Van hozzád illő (szegény diák elég! Lényeg, hyog imádjon! Majd együtt összeszeditek, ami kell. Olyan kell neked, aki megért, és támogat.Nme ilyen nyafogós, elkényeztetett!!!
Dobd ki amint lehet.
voltam hasonlóan,én diák,albit tartottam fenn diákmunkából és ösztöndijból,igy dolimáztam le.
Akkori párom szülőkkel élet,akik mindent a hátsója alá toltak,diplomaosztóra kocsi+1millió.Amig nem kezdett el melózni,nem volt gond.De ahogy elkezdett melózni,elkezdett csesztetni hogy ha ő a havi 160 nettójából 140et félre tud tenni,akkor én miért nem teszek félre.Csak neki fizették az utolsó zsemléjét is,neki csak tankolásra ment el párezer havonta,semmi több,nekem meg 80ezerből albit és magamat kellett fenntartani,és őt is etettem ha nálam volt,ami elég gyakran volt,de egy Ft-ot nem adott volna.4ből 2 év ilyen volt,hülye voltam hogy hagytam.
De kidobtam a francba amikor fizum előtt másfél héttel beteg lett,saját utolsó ezreimből amik kajára voltak vettem neki gyógyszert,pár nap alatt helyrejött,mondtam hogy akkor most adhatna ő mert utolsót ráköltöttem,nemet mondott meg hogy majd jön jövőhéten.Otthagyott egy Ft nélkül.Kölcsönkértem mástól,és amikor legközelebb jött,már a pár nálam levő cucca össze volt pakolva.
Találtam azóta olyat aki még ezután nem sokkal ismert meg,és úgy kellett erősködnöm hogy nem kell mindig meghivnia mindenre.Pedig ő akkor már évek óta dolgozott,szép kis megtakaritással.Én végeztem fél év múlva,dolgozok jópénzért,de ma sincs másként,tenyerén hordoz minden téren.
(Én meg cserébe fizetem a nyaralásokat,és gyűjtöm a közös számlán a lakásravalót)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!