Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy enyhüljön a...

Mit tegyek hogy enyhüljön a fájdalom?

Figyelt kérdés
Ma van 1 éve hogy meghalt a férjem, és szinte nap mint nap ugyanúgy fáj mint amikor megkaptam a szörnyű hírt. Autóbalesetben halt meg, 8 éve ismertük egymás, 3 éve voltunk házasok. Szinte mondhatom, hogy tökéletes volt a kapcsolatunk, megtudtunk mindent beszélni, igazi álomférj volt. Terveztünk kisbabát is, a halála előtt 2 hónappal kezdtünk próbálkozni, de így utólag azt mondom hogy szerencsére nem jött össze :( Rengetegek beszélek róla, pszichológushoz is jártam, gyászcsoportba, de még mindig ugyanazt a hiányt érzem mint 1 éve. Nem tudok mást szeretni, nem tudom feldolgozni a hiányát. Munkahelyemet is elvesztettem, mert egyszerűen nem tudtam figyelni a dolgokra, állandóan a férjemen jár az eszem :( Még mindig nagyon szeretem őt, rengeteget vártam egy ilyen jó kapcsolatra, ami velünk volt. Ma is pár órát délelőtt a temetőben voltam a sírjánál (mindennap kimegyek hozzá, beszélek a családjával) Hiába járok szórakozni, társaságba, mindig rá gondolok. Nagyon hiányzik. Bele fogok őrülni :(
2012. febr. 2. 15:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, 1 év még sajnos nem sok idő, főleg ha tényleg a másik feledet veszítetted el. Kell még egy kis idő, én is beleőrülnék. Gondolj arra, hogy ő elvégezte a dolgát és tovább állt.Én inkább azt tanácsolnám, hogy kezdj el mással foglalkozni, segíteni állatokon, más embereken, így eltereled a figyelmed.
2012. febr. 2. 15:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, vagy vegyél egy kiskutyát, az állatok nagyon jók terápiás célra, lesz kivel foglalkozni, napi sétálások, más kutyásokkal ismerkedsz, jó tudom, hogy nem pótol semmit, de mégis jobb kedved lehetne egy kis bohóctól.
2012. febr. 2. 15:57
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem. Át tudom érezni, mert én is 1 éve veszítettem el apumat egy autóbalesetben, és szörnyen nehéz feldolgozni. Tudom, hogy a két szeretet más, de mindkettő ugyanolyan mély.

Anyumnak is nagyon nehéz feldolgozni a történteket, és minden erejére szüksége van, hogy ne rokkanjon bele.

Szerintem gondolj arra, hogy a férjed nem szeretne ilyen állapotban látni, és nem ezt akarná tőled. Talán, ha ebből merítesz erőt sikerülhet leküzdeni a jelenlegi állapotodat.

Sok kitartást kívánok neked.

2012. febr. 2. 16:00
 14/20 anonim ***** válasza:
56%

15.40:

Nagyon is köze van a kisgyerekkorhoz: akit sok veszteésg ért kicsiként és nem dolgozta fel, annak halmozottan sok pszichés hátrányt jelent a további veszteség.

Aki egy-másfél évnél tovább gyászol (a kérdező a jelek szerint bennragadt a gyászban), az már gond. A három-négy év az nagyon nagy gond!

2012. febr. 2. 16:06
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Na látom, sokan nem értik, hogy miről van szó.

Pl. aki elvesztette kicsiként az édesapját, és ezt nem tudja feldolgozni, az felnőttként nagyon érzékeny lehet a veszteségekre. Még egy síma költözés is nehéz lehet neki, vagy egy kisállat halála.

Kérdező: írj nyugodtan privit. Tudok segíteni.

2012. febr. 2. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:
Tenni nem sokat tudsz, csupán annyit hogy megpróbálsz tovább lépni. Elengedni őt bármilyen nehéz, és egy új életet kezdeni. Egy úgy szerelmet találni. Emlékezz a szép dolgokra, beszélj valakivel az érzéseidről. Próbálj boldognak lenne, próbálkozz hidd el ő is azt szeretné, hogy újra boldog legyél.
2012. febr. 2. 16:28
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Dehogy fogsz beleőrülni!

Kolléganőm pontosan ilyen helyzetbe került: 33 éves volt, amikor balesetben meghalt a férje, ő prolaktint szedett és szintén pár hónapja próbálkoztak.

Ő is megjárta a poklot, a barátai segítettek neki megtartani az életösztönét.

Most boldog feleség és egy elsős kisfiú anyukája.

Nem szabad feladni, próbálj ki új hobbikat, ismerkedni lehet nem kizárólag párkeresési célzattal is!

2012. febr. 2. 16:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én csak azt szeretném kérdezni tőled hogy használt a pszichológus vagy a gyászcsoport?Megmondom miért kérdezem...Lehet olyan vagy mint én. Nekem a pszichologus valahányszor mentem mindig feltépte a sebeim.Nekem nem megnyugvást jelentett odajárni hanem azt hogy van egy nap a héten amikor tuti kibőgöm a köldököm. Hiányozni fog... hosszú éveken keresztül.Tényleg jól mondta itt valaki a terápiás kutyát cicát jó ötlet:) esetleg probáld lefoglalni magad.Van azóta másik munkahelyed?Keress hobbit leld meg az örömöd az életben és az apró boldogságmorzsáknak is tudj örülni.Sok erőt neked :)
2012. febr. 2. 16:40
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztató válaszokat, privát üzeneteket. Utolsó: Nekem is valami ilyesmit jelent :(

Nem találtam azóta új munkahelyet, de azon vagyok. Köszönöm mégegyszer, sokat segít.

2012. febr. 2. 17:12
 20/20 anonim válasza:

15:36

Úristen te voltál már valaha is szerelmes?! te jóég...

2012. febr. 2. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!