Miért kell elítélni azt a nőt akinek az életében nem a gyermekáldás a legfontosabb?
A nőnek a szülés, a család legyen a legfontosabb és emiatt sok mást dobjon hátra,hiszen ezt kapták célnak, ez van beléjük kódolva stb.
Miért baj az,ha valakinek nem ez az elsődleges cél az életében,hanem mondjuk a karrier vagy a hivatás? Ha gyereked születik sok mindent fel kell adnod,fájdalmakat élsz át,teljesen megváltozol akár még a párkapcsolatodra is negatívként hathat. Kiszolgáltatott és védtelen leszel,nem tudod magad megvédeni,ha elhagynak te jársz rosszul,hiszen hatalmas %-ban az anyával marad a gyerek. A munkahelyeden az első kérdés az,hogy tervezel-e gyereket,van-e gyereked sőt a legújabb az,hogy mennyire betegesek a gyerekek és,ha azok van-e kire bíznia? Nehezen találsz munkát,ha van gyereked szóval az egyenjogúság is kérdésként merülhet itt fel,hiszen egy férfitól ilyeneket nem fognak kérdezni. Gyerekkel nehezebb párt találni,ha az apja elhagyna,mert neki büdös a gyermeknevelés.
Én nem akarok gyereket. A családom tuti,hogy ki fog nézni emiatt,de most könyörgöm nekem kell vele szenvednem,nekem kell felnevelnem,mi van ha nem tudom megadni neki a rendes életkörülményeket(ebben a világban pedig nem könnyű)?
Ti mit gondoltok erről?
Aki nem akar,az környezet nyomására ne is szüljön. Persze ezt csak az fogadja el indokként,aki tudja milyen érzés nem várt gyereknek lenni a családban.
Egyébként fogalmam sincs,miért zavar bárkit,ha a barátnője,a tetsvére,a szomszéd stb nem akar szülni: ez miért fáj neki? Több hely marad a bölcsiben,oviban,amúgy is túl van népesedve a föld. Én őszintén szólva baromira nem foglalkozok vele,hogy mások hogy gondolják ezt.
Ebben benne van szerintem az is,hogyha valaki kötekedni akar,akkor kötekedni is fog: miért nem szülsz,miért szülsz panelba,miért csak egyet,miért kellett ilyen sokat (3)..és próbálják megmagyarázni ,hogy miért szar neked. Ha sok pénzed van,akkor megszólnak,hogy "hát gazdagéknál jut 3 gyerekre is" m,ha kevés van "erre szült 3 gyereket?" . Szóval hidd el,nem lehet mindnekinek megfelelni,de ezekkel a sekélyes és primitiv véleménnyilvánitásokkal nem kell foglalkozni, biztos nincs jobb dolga az ilyennek,unatkozik,vagy nem dolgozik eleget hogy ne legyen ereje a fröcsögésre,vagy fogalmam sincs:)
Na, én meg pont 20 voltam, amikor megszületett a fiam. Nagyjából igazak is a negatív dolgok, amiket felsoroltál, de ennél sokkal több a pozitív. Nem kezdem el taglalni, mert felesleges, ha később meggondolod magam, majd megtapasztalod. Viszont attól, hogy gyereked lesz, még ugyanaz az ember maradsz. Én azt gondolom, legtöbben attól félnek, hogy ha gyerekük lesz, akkor fel kell adniuk magukból...én befejeztem az egyetemet, és lassan munkát is találok.
De, hogy a kérdésre válaszoljak: én nem ítélek el senkit, max. nem értem, hogyan lehet kihagyni az életből egy olyan csodás dolgot mint a gyerek. Mert, hát, igen, írtál negatívumokat, amelyek igazak (eggyel nem értek egyet, válás után az anyánál marad, de annak az anyák örülni szoktak, nem sajnálni), de nekem mégsem ez volt a legdurvább. Hanem amit a pelenkába termelt:) Szóval ezek a viszonylag erős dolgok eltörpültek, és tényleg csak jót tudok mondani. Azért mondom még egyszer, én nem ítélek el senkit, ha nem akar gyereket. Mindenkinek a szíve joga.
Elég fura, hogy úgy inditasz, hogy apa nélkül nőne fel...miért nőne fel anélkül?? Nem minden házasság bomlik fel...
A kérdésre: CSAK akkor szabad gyereket vállalni, ha teljes szívből akarja az ember. Mások véleményével nem szabad törődni.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!