Van olyan köztetek aki két anyanyelvű (szülei révén) de csak az egyik nyelvet beszéli anyanyelveként?
Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 13:45
1/13 anonim válasza:
én a másikat sehogy sem beszélem.
2/13 anonim válasza:
Miert kerdezed? Nekem volt a fosulin osztalytarsam aki ket anyanyelvu volt, sot unokatesoim is azok. Es az en kislanyom is az, apa reven angol, anya reven magyar. O beszeli mind a ket nyelvet es mar 2.5 evesen kulonbseget tett a ket nyelv kozott, nem tudatosan meg, hanem inkabb automatikusan, ha apa kerdezi milyen szin angolul, automatikusan angolul felel, ha en kerdezem tole akar angolul, automatikusan magyarul felel. CSak akkor mondja angolul, ha nem tudja magyarul a szot.
3/13 A kérdező kommentje:
második:csak úgy:)kíváncsiságból.
2012. jan. 31. 14:00
4/13 A kérdező kommentje:
első:és nem bántad meg?hogy nem tanultad meg.én sokat hallottam ilyesmiről,de szerintem ha valakinek van ebből előnye,vagy mind a két nyelvet beszéli,szerintem az jó:)
2012. jan. 31. 14:01
5/13 anonim válasza:
én sem beszélem a másikat. régebben még értettem egy kicsit, pl tévében, de most már azt sem
6/13 A kérdező kommentje:
akkor ez egy idő után elmúlik ha érti is egy kicsit?és nem bántátok meg?amúgy azt hittem hogy sokan beszélik mind2-t.azt hittem hogy mindenki szinte.de úgy tűnik vagytok egy páran akik nem.
2012. jan. 31. 14:07
7/13 anonim válasza:
de, én bánom. de gyerekként nem szerettem és nem akartam megtanulni, mert nagyon idegennek éreztem a szavak kiejtését és nevetségesnek éreztem magam beszéd közben
8/13 A kérdező kommentje:
:)
2012. jan. 31. 14:17
9/13 A kérdező kommentje:
amúgy még felhozhatjátok magatokat:)mondjuk ez kortól is függ,és több mindentől szerintem,de nem lehetetlen szerintem.
2012. jan. 31. 14:19
10/13 anonim válasza:
Én apukám révén magyar anyukám révén magyar-amerikai vagyok. A magyart anyanyelven beszélem, az angolt nagyon jól(felsőfokú vizsgám van), de nem anyanyelvi szinten. Anyu már kiskoromban sokat beszélt hozzám angolul, de mivel magyar környezetben voltam a magyar jobban "ragadt". Hozzáteszem, hogy én belül sosem éreztem magam amerikainak, magyarnak vallom magam, hiszen mindig itt éltem.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!