Mit tehet egy apuka, ha a kisfia fél tőle és sír ha meglátja?
Párom előző kapcsolatából született egy gyerek. Munka miatt nem mindig tudta elhozni, így volt hogy 1 hónapig nem is látta. (Én meg ugye nem hozhattam el, mert a gyerek anyja nem engedné - amit meg is értek).
Ha felmegyünk együtt a gyerekért, a kisfiú elkezd sírni, elindul hazafelé. Nyáron és kora ősszel nem volt ilyen probléma, pedig akkor is volt, hogy 2-3 hétig nem tudta elhozni a fiát a párom. Október óta valami megváltozott, a gyerek egyszerűen fél az apjától, azt mondta nem szereti sem őt sem engem. (Az, hogy engem nem szeret, nem akkora tragédia, de fáj azt hallani, hogy az apját sem szereti).
Amikor elhozzuk - mert ha hisztizik nem szívesen hozzuk el akarata ellenére, az anyja viszont szó szerint ránk tukmálja a gyereket (holott látszik rajta, hogy nem akar jönni) - és hazaérünk vele, teljesen megnyugszik, jól eljátszunk vele, de az apjának nem fogad szót, és alig várja, hogy hazamehessen.
Többször előfordult, hogy felment a párom a gyerekért (felvitette magát kocsival), de az annyira hisztizett, hogy inkább nem hozta el. Aztán azt mondta az anyja, hogy a párom sz.rik a gyerek fejére. Ez nem így van, csak mi is pénzből élünk, és nem mondhatja azt a párom, hogy ő hétvégén nem fog dolgozni,mert azonnal kirúgják.
Szerintem az anyuka fordítja a gyereket az apja ellen, személyes okok miatt. Beszélni nem tudunk vele, csak annyit mond, hogy a párom tehet arról, ahogy a gyerek viselkedik. :(
Nem tudom mit lehetne tenni, már az is eszembe jutott, hogy elhagyom a párom hátha akkor anyuka nem fog szemétkedni és megjavul a viszony a gyerek és az apja között.
3,5 éves a kisfiú és kb 2 éve vannak külön a szülei.
Igen nézd szinte 99%-ra teszem annak az esélyét, hogy az anyuka idegeníti el a gyermeket a párodtól, és tőled is. Te magad írtad, hogy volt egy időszak amikor ez nem volt így. Valami nem teszhet az anyukának, és mpst megy szerintem az "agymosás" a gyermeknél. És sajnos még nagyon picike a gyeekmek ahhoz, hogy bizony feltétel nélkül el is hisz azt amit hall otthon rólatok.
Úgy vélem ha párod valóban nem egy agresszív ember, akitől félni kéne, akkor egyszerűen nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy elidegeníti a gyermeket...
Szomorú ilyet hallani.
1. vagyok. nálunk volt olyan, hogy az anyuka megtette azt, hogy láthatás előtt 15 perccel odacsődítette a gyermek kisbarátait a lakásba, hogy majd jól elkezdenek játszani a sok ygerekek együtt, és nem lesz kedve jönni páromhoz. (nyilván szemétkedésből tette, tudta jól, hogy 15 perc múlva árkezik párom)
Csak sajnos anyuka benézte, mert a gyermek valóban éppen elkezdett egy játékot a kis pajtásaival, de mikor ment párom érte, egy szó nélkül eljött onnan. egyedül annyit mondott a gyermek, hogy jaj de sajnálom a kisbarátaimat, hogy ott maradtak. Ergo akkora lelkiismeret furdalást tett az anyuka a saját gyerekébe, hogy az hihetetlen. De a célját pont, hogy nem érte el...
Azért megnéztem volna anyuka arcát, mikor "nyakán marad az 5 vendég gyerek" :)
Ha az apuka nem tett vele semmit, ami ezt kiválthatta, akkor lehet, hogy az anyuka tömi a fejét vmi maszlaggal.
Bár ez a kisfiú elég pici, az is lehet, hogy rossz neki, hogy csak úgy kiszakítják a megszokott közegéből, és ezt először hisztivel reagálja le.
Azt írtad, hogy ha elhozzátok megnyugszik. Szerintem egyszerűen csak hozzátok el, és próbáljátok megnyugtatni, hátha idővel abbahagyja.
Ne hagyd el! Épp ez anyuci célja.
Hidd el tudom miről beszélek, náluk ugyanaz volt, mint amit leírtál. Kitartás és idővel feladja anyuka a gyerek agymosását, mert itt sajnos valóban erről van szó.
Köszönöm a válaszokat! A párom tényleg nem agresszív ember, soha nem bántotta a gyereket, ha szükséges volt akkor rászólt, de amúgy nagyon értelmes egy gyerek, ritkán kellett fegyelmezni, általában szép szóból megértett mindent.
Csak azóta lett ilyen az egész, mióta az ex megtudta, hogy mi együtt is élünk. Tudta, hogy a gyerek apjának van valakije (bevallotta, hogy nyomozott utána), de azt nem tudta, hogy együtt is élünk. Aztán ezt is megtudta valakitől, és azóta változott meg a gyerek viselkedése.
De ezt úgy képzeljétek el, hogy egyik hétvégén elhoztuk, nagyon örült nekünk, szinte haza sem akart menni, állandóan kérte, hogy csináljak képet róla meg az apukájáról, együtt néztünk mesét, sétáltunk, játszottunk, szóval minden oké volt.
Következő szombaton felvitte a páromat egy ismerőse, akkor a gyerek már sírt, hisztizett, egyre mondogatta hogy "nem szeretlek", "nem szeretlek". Azt mondta az anyja, hogy talán beteg lesz azért ilyen, nyugodtan hozza el a párom. Mikor azt mondta, hogy így nem szívesen hozná el(akarata ellenére), az anyuka azt mondta, neki programja van, nem tudja lemondani.
És ez minden alkalommal így megy, hogy mindenképpen hozzuk el a gyereket, mert neki programja van.
Imádom a kisfiút, de sajnálom hogy nem szeret velünk lenni. Karácsony előtt mézeskalácsot sütöttünk hármasban, de attól sem érezte jobban magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!