Ti hogy rendezitek le a rokonokat, amikor kellemetlen kérdéseket tesznek fel?
Gondolok itt olyanra, hogy pl. "Mikor lesz már kisbabátok?"
Nem tudok ilyenkor normálisan válaszolni. Leblokkolok.
Engem ez a kérdés pl. elég érzékenyen érint mert több ok miatt sem lehet gyermekem legalábbis egyelőre. Sem az anyagi helyzetünk, sem az egészségi állapotom nem engedi meg. De ebbe nem akarom a férjem rokonságát beavatni, de gondolom ez érthető.
Poénra kell venni a dolgot.
Például a homlokodra csapsz: "Tudtam, hogy valamit elfelejtettem, köszi. Gyere Józsi, menjünk kisbabát csinálni!"
vagy
"9-90 hónap közötti intervallumban"
vagy
"az előrejelzés szerint két év múlva várható, de a délről érkező forró légtömegek és az Atlanti-óceáni anticiklon ezen még változtathat"
vagy odasúgod titokzatosan:
"már van, de ne mondd el senkinek, mert amíg nincs kész a gyerekszoba, a gardróbszekrényben tartjuk"
vagy
"amerre a szél fúj, alatta alszanak a lila termékek árai a közeljövőben sok napsütésre ne vidd ki az alpokalját" - ez elég tuti, ha halálkomoly fejjel el bírod mondani, utána már csak egy kérdésük marad: "Te meg mit szívtál?"
-Mikor lesz már kisbabátok?
-Eljön majd annak is az ideje ídösapám...
-Hát ídösapám, már dolgozunk rajta...
-Affelől maga ne aggódjon ídösapám, lesz, nem is egy!
-Milyen perverz maga ídösapám, mindig csak a szexen jár az agya!
Tessék, 4 variáció egy témára. Ugye hogy nem is olyan bonyolult?
Húha, jönnek ám a jobbnál jobb válaszok :)
Mondjuk sokat nem tudnék felhasználni ugyanis ezt általában az idősebb rokonok szokták. Meg az idióta sógornőmék, de nekik meg is szoktam mondani a magamét :D
A férjem keresztanyjától hiába kérdezném, hogy "És nálatok?", valószínűleg teljesen bolondnak néznének. Ha van még történet, írhattok :)
Mi mindig azt mondtuk, hogy az 5 éves tervben benne van. (így az 5 éves terv mindig aznap indult...) Ez nem indiszkrét, nem sértő, és bárkinek lehet mondani.
Viszont hogy lett egy lányunk, állandóan azzal zaklattak, hogy mikor lesz kistesó. Köztudott a családban, hogy nem szeretnék másik babát. Így erre azt válaszoltam, hogy egyedi gyártás, nem széria :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!