Ti hogy rendezitek le a rokonokat, amikor kellemetlen kérdéseket tesznek fel?
Gondolok itt olyanra, hogy pl. "Mikor lesz már kisbabátok?"
Nem tudok ilyenkor normálisan válaszolni. Leblokkolok.
Engem ez a kérdés pl. elég érzékenyen érint mert több ok miatt sem lehet gyermekem legalábbis egyelőre. Sem az anyagi helyzetünk, sem az egészségi állapotom nem engedi meg. De ebbe nem akarom a férjem rokonságát beavatni, de gondolom ez érthető.
Anyós:
"Miért van rövid hajad, gondolj bele, mégiscsak nő vagy...!"
Én:
"Azok a részeim, amiktől nő vagyok, még csak nem is a fejemen vannak."
Mivel mi még nem akarunk, mi egyszerűen megmondjuk hogy még biztos nem. Ha majd nagyjából meglesz mindenünk, éltünk is ketten, és elég érettnek érzem magam hozzá majd akkor.( én legalább is ezt szoktam mondani) én még kb.2-3 évig nem akarok.
24/N
24 vagy,fiatal.
Én is 24 vagyok,tőlem is kérdezgetik,de egyszerűen megmondom hogy fiatal vagyok hozzá,hagyjana békén mig be nem töltöm a 30at
'majd rászáll házunkra a gólya' - ezzel nem durva irányba, hanem inkább kicsit humoros irányba viszed, és az jó, szerintem, nem rugóznak majd annyit rajta.
1.sz. mellékelt ábra:
Nálunk is nehezen jött össze. Anyós kérdezte is, megmondtam neki, hogy amikor jönni fog, akkor majd megtudja, addig ne kérdezősködjön.
Egy nagynéném is kezdte, hogy "látod ebben is megelőzött a húgod!" - neki meg odamondtam, hogy inkább a saját dolgával foglalkozzon és a mi gyerekünket bízza ránk, és a hangnemére figyeljen oda!
Én azonnal visszacsatolok: "Én nálatok mikor lesz baba?"
Ettől többnyire megszeppennek, adnak rá választ egy tőmondatban, és tovább lépünk a következő témára.
SZia!
Anno én hasonló kérdésre ezeket a válaszokat kaptam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!