Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy rendezitek le a...

Ti hogy rendezitek le a rokonokat, amikor kellemetlen kérdéseket tesznek fel?

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, hogy pl. "Mikor lesz már kisbabátok?"

Nem tudok ilyenkor normálisan válaszolni. Leblokkolok.

Engem ez a kérdés pl. elég érzékenyen érint mert több ok miatt sem lehet gyermekem legalábbis egyelőre. Sem az anyagi helyzetünk, sem az egészségi állapotom nem engedi meg. De ebbe nem akarom a férjem rokonságát beavatni, de gondolom ez érthető.

2012. jan. 27. 12:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyós:

"Miért van rövid hajad, gondolj bele, mégiscsak nő vagy...!"

Én:

"Azok a részeim, amiktől nő vagyok, még csak nem is a fejemen vannak."

2012. jan. 27. 12:53
 12/26 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez a gombás dolog is pont egy olyan téma, amiről az ember nem szívesen beszél. Ráadásul ha elmondod, akkor megint csak a pletyka fog menni rólad. Sajnos nálam is visszatérő vendég és még régebben a férjem elkotyogta az anyjának a bajomat, anyósom meg a minden lében kanál sógornőm mindenfélét kitaláltak, hogy vajon hogy szedhettem össze. A vége persze az volt, hogy biztosan megcsaltam a férjemet.
2012. jan. 27. 12:55
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
"Tapintatlanság ilyen mélységben más ember magánéletében vájkálni. Ez kettőnkre tartozik. Én sem érdeklődök idősebb rokonoknál, hogy a papának még működik-e a szerszáma." - ennyit mondasz, békén fognak hagyni. Ha az utolsó mondat már durva neked, akkor azt nem mondod.
2012. jan. 27. 12:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mi még nem akarunk, mi egyszerűen megmondjuk hogy még biztos nem. Ha majd nagyjából meglesz mindenünk, éltünk is ketten, és elég érettnek érzem magam hozzá majd akkor.( én legalább is ezt szoktam mondani) én még kb.2-3 évig nem akarok.

24/N

2012. jan. 27. 13:01
 15/26 anonim ***** válasza:

24 vagy,fiatal.

Én is 24 vagyok,tőlem is kérdezgetik,de egyszerűen megmondom hogy fiatal vagyok hozzá,hagyjana békén mig be nem töltöm a 30at

2012. jan. 27. 13:03
 16/26 anonim ***** válasza:

'majd rászáll házunkra a gólya' - ezzel nem durva irányba, hanem inkább kicsit humoros irányba viszed, és az jó, szerintem, nem rugóznak majd annyit rajta.

1.sz. mellékelt ábra:

[link]

2012. jan. 27. 13:05
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is nehezen jött össze. Anyós kérdezte is, megmondtam neki, hogy amikor jönni fog, akkor majd megtudja, addig ne kérdezősködjön.

Egy nagynéném is kezdte, hogy "látod ebben is megelőzött a húgod!" - neki meg odamondtam, hogy inkább a saját dolgával foglalkozzon és a mi gyerekünket bízza ránk, és a hangnemére figyeljen oda!

2012. jan. 27. 13:22
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én azonnal visszacsatolok: "Én nálatok mikor lesz baba?"

Ettől többnyire megszeppennek, adnak rá választ egy tőmondatban, és tovább lépünk a következő témára.

2012. jan. 27. 13:23
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

SZia!

Anno én hasonló kérdésre ezeket a válaszokat kaptam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2012. jan. 27. 13:49
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlo torténet, de pont az ellenkezoje. Nálunk mindenki azt sorolta, hogy ráértek még (en 23 a férjem 30). 4 év után ugy dontottunk, hogy babát vállalunk. Teherbe estem 7 honap után. Majd találkoztam egy ismerossel és elkezdte leakasztani a dumát, hogy még nem kell, eloszor munka stb... és kozben mondtam neki, hogy hát 6 hetes terhes vagyok. Akkor meg elkezdett gratulálni, orult, stb. Nagyon kellemetlenul érezte magát.
2012. jan. 27. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!