Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti otthagynátok a gyereket?

Ti otthagynátok a gyereket?

Figyelt kérdés

Most azonnal még nem aktuális, mert azért egy bizonyos korig semmiképp. Viszont, ugye, ahogy nő, úgy tartanak majd ugye igényt arra, hogy ott nyaraljon pl. vagy ilyesmi. Anyósommal nincs is baj, kedves nő, mindent betart, amit mondok neki, annak idején, ha a macskát rábíztuk, még annál is mindent betartott, nemhogy egy gyereknél. De. Apósom alkoholista. Abból áll a napja, hogy legalább kétszer elmegy kocsmába, vagy otthon (is) iszik. Aztán kötözködik, csakazértis jobban tud mindent, mindegy mi mit mondunk, ő jobban tudja mit és hogy kell csinálni, a saját lányát fogdosta annak idején, de senki nem szólhat egy szót se, mert őt tisztelni kell, szépen kell beszélni róla (ezt anyósom mondta a saját gyerekeinek , ha akár csak ilyesmit mertek mondani, hogy apu megint jól berúgott) Anyósomat sajnálnám, hogy sose lehet nála a gyerek, mert szereti az unokát, meg jó lelkű, gondos asszony, na de apósom...

Néha após pár napra elmegy, talán olyankor maradhatna, de ezt hogy lehet felvezetni? Mert ugye após a szent tehén, róla semmit mondani nem szabad, mert az égbekiáltó bűn, a saját gyerekei nem mondhatnak annyit, hogy apu be van rúgva, mert az már tiszteletlenség. Akkor hogy mondjam meg anyósnak, hogy bocsi az alkoholista férjed miatt nem hagyom itt a gyereket, max. ha nincs itthon. Szerintem szóba sem állna velem többet, mit képzelek. De nem is értem, miért ilyen?

2012. jan. 27. 01:43
 1/10 A kérdező kommentje:
Na meg őszintén nálunk is volt piás a családban, de én még ilyet nem is láttam, hogy beszélni sem szabad róla. Nem tudom, ez jó egy kis gyereknek, ha azt látja, hogy papa fura, de meg se lehet szólalni, mert úristen?
2012. jan. 27. 01:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam anyós ott elásta magát, hogy hagyta a férjét fogdosni a lányát. Vannak mártír nők, akiket nem zavar, ha a férjük veri/megalázza akármi, ez egy dolog. DE amint a gyerek ellen fordul azonnal lépni kell, ha nem teszi a szememben nem sokkal jobb, mint az apa. Szerintem ülj le vele beszélni, törd meg a csendet. Mondd meg, hogy benne megbízol, szeretnéd, ha együttlennének az unokával, de az após nélkül. Ez a kívánságod. Teljesíti, vagy nem, dönthet.
2012. jan. 27. 01:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy anyós tudja-e, nem hiszem. A sógornőm sokat mesélt az apjáról, jellemzően minden szemétségét akkor csinálta, mikor anyós nem volt otthon. Ő meg nem mondta, mert úgy volt vele, hogy annyit se lehet mondani a szent apjáról, hogy részeg, akkor mire menne az egésszel még ő lenne a hibás.
2012. jan. 27. 02:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan nem hagynám a gyerekemet olyan helyen, ahol alkoholista ember van!!!...

A gyereknek ez ijesztő, nem tudja majd mit csináljon : a szeretett nagypapa miért viselkedik ilyen furcsán?...

Intézd úgy, hogyha a gyerekre vigyázni kell, akkor az anyósodat hívd el inkább magatokhoz, ő vigyázzon a gyerekre NÁLATOK, ezzel kiszűröd az alkoholista apóst és az anyóstól sem zárod el a gyereket!...

2012. jan. 27. 04:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval teljesen eggyetértek.
2012. jan. 27. 07:41
 6/10 anonim válasza:
29%
Az oké hogy anyósoddal meg beszéled ezt, de miért nem a hiba gyökerénél próbálod megoldani a problémát.. Az apósod probáld megkérni hogy ha a gyerek ott van, probáljon meg uralkodni magán (ha már függő és nem tud lemondani az alkoholról) és addig míg az unoka ott van foglalkozzon, játszon vele ő is, hisz az ő unokája is.. De ha ezt nem is tenné meg, akkor legalább abban a pár napban viselkedjen úgy ahogy egy gyerek előtt illik.
2012. jan. 27. 07:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az nem jön szóba, hogy beszéljetek az apóssal, hogy addig ne igyon.

Bár az ilyen emberekben nem lehet bízni, lopnak, csalnak, hazudnak az italért, elképesztő! (apám alkoholista)

Ha pedig még szóba sem lehet neki hozni... mondjuk én az ilyennek lekevernék egyet. Az a probléma, hogy senki nem teszi helyre, senki nem mer ellentmondani neki.

Nem gondolom, hogy egy kisgyereknek egy ilyen emberrel kellene töltenie a napjait. Sokkal kevésbé sérül, ha nagypapa nélkül nő fel, mintha belekerül egy viharos kapcsolatba vele és mivel még kicsi is nem tudja hová tenni az egész viselkedését.

Ha elutaztok hívjátok át az anyóst, legalább ő is elszabadul kicsit és nyugodtan lehet nálatok a gyerekkel.

Ha nem lehet elbeszélgetni az alkoholista egyénnel akkor sajnos nem sokat lehet tenni. Mondanám, hogy anyós beszélgessen el vele, hogy pár napig vegyen vissza, de ha nem mer neki szólni...

Finoman nem ártana megmondani a hölgynek, hogy igenis a papa miatt van az egész probléma. Ha nem érti meg és felháborodik az az ő baja, nyissa már ki a szemét, vegye észre, hogy a férje iszik.

Vagy próbáljátok meg akkor elvinni hozzá az unokát, amikor az após nincs otthon (neki meg sem kell mondani, így nem is fog felháborodni, hogy miért nem találkozhatott az unokájával).

2012. jan. 27. 07:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Apám is alkoholista és marha okos mikor iszik, igaz ő minden reggel megy boltba és azzal a lendülettel a kocsmába is. Szerencsétlennek már nincs egy józan pillanata sem.

Nem lakom otthon saját családom van, a baba még csak pár hónapos, de nem hagynám ott a gyereket, mert ismerem apámat.

Jó sokszor össze vesztem már vele, mert részegen felakarja venni a gyereket, amit én nem hagyok.

Ezerszer mondtam már neki, hogy ha hozzánk jön akkor ne igyon, mert nem fogom beengedni. Mindig előre szólok, hogy mikor megyünk hozzájuk és megkérem, hogy ne igyon, de olyan mintha a falnak beszélnék.

2012. jan. 27. 08:57
 9/10 anonim válasza:
100%
Én biztos nem hagynám a gyereket ott. Nyaralni meg biztosan nem. Ha anyósod viszont tényleg rendesen bánik a kicsivel, inkább őt hívnám többször magunkhoz babázni (ha ez kivitelezhető).
2012. jan. 27. 09:54
 10/10 A kérdező kommentje:

Mondani neki semmit nem lehet, le se szarja, sőt, ha bármivel, akár csak kicsit is megsértik, akár este kilenckor is, neki az már ürügy arra, hogy öltözzön át pizsamából és siessen a kocsmába.

Nekem is ivott a nagypapám, de emlékeim szerint, azért nem ennyire, meg nálunk, ha beivott, mi tudtuk, hogy ha papa vicceseket mond, akkor ivott, mama meg olyankor kiabál vele egy sort, hogy "Már megint ittál?!" "Hol ittam? Hol ittam?" "A szádon." Aztán aludt egyet és annyi. De ilyet, hogy nem szabad mondani sem, mert még az a hülye, aki kimondja, hát ez tényleg nem normális szerintem sem, és nem is szeretném, hogy az legyen, hogy ha a gyerek észrevesz valamit, vagy valamit majd mond, még neki támadjanak, hogy ne mondjon ilyet a papáról, mert nem szabad, meg tisztelni kell blablabla.

Szerintem is az lesz, hogy csak simán nem hagyjuk ott, majd jön anyósom. Mikor mi vagyunk náluk inkább csak délután, alig látni az öreget, nem érdekeljük különösebben, engem kifejezetten nem szeret, de azért ha a gyerek ott maradna egy-két napra nem lennék nyugodt.

2012. jan. 27. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!